xmen 發表於 7-6-2008 15:29:30

<神兵4>第17期 (凶兵之最冥凶)

今期又有幾位新人物,新兵器出場。睇到頭暈暈,真係需要d時間去消化一下呀﹗

首先係吹左幾期既凶兵至尊「冥凶」終於出場,仲係幾變態o個隻,用久石老婆做劍骨鑄劍,睇過大家就知架喇﹗而除左久石老婆之外,穹白口中亦提到佢旗下既「三大元帥」,睇黎龍少嫌d人物仲未夠多,故仔仲未夠亂,再要加d新人物唷﹗眨下眼剩返一日,神聖軍就會殺到去日月宮喇﹗又睇下到時寫成點啦﹗

以為百渡同歸元劍客會黎場大戰,點知只係蜻蜓點水,俾神兵會既「南海」出黎做架樑,仲召出佢既兵器「分天」要同百渡鬥下咁話。

最後一part講阿天o係葉青屋企發生既事,葉青原來都有一把「神兵」可以克敵,拎出黎制服阿天同心藍,而一直保護葉青一家既百渡弟子「妙法」亦有出場。糾纏之際神兵會既人又殺到黎攪到阿天要急急著草,心藍臨走前感應倒葉青屋企有d野,原來係佢阿媽既鬼魂….

依然鼓勵龍少趁早收返d伏線,咪攪到而家越出越多人,越出越多兵器咁,睇到有d亂喇﹗另外仲要係咁玩鬼魂,迅雷、歸元之外,今期連葉太都出埋,越黎越玄奇喇﹗

雖然畫功仲keep倒,不過面相開始走走地,有d表情仲幾奇怪。(見p30阿天救葉青一格既面相)神兵會究竟係乜傢伙?點解佢地咁神通廣大知道宇外流化既事?(見之前金髮女同心藍既對話)大主教唔通係宇外未出場既神使?久石唔見左個老婆400年都唔著緊,唔去搵佢既?心藍之前既設定唔係用水咩?點解攪攪下變晒靈力高手呢?

一陣都係開個topic將d疑問同伏線置頂,提醒下有留意呢個board既讀者同龍少既人先﹗^_^

靛.羽.風.蓮 發表於 8-6-2008 01:26:01

回復 樓主 的帖子

今期隔空御兵的業途靈(啊~不是,是南海先生才對),還真有氣勢呢!

anson45hg 發表於 8-6-2008 10:45:08

我覺得穹白有三大元帥都唔奇....

冇理由咁大個盟得隻蝙蝠,陰陽人同埋隻內鬼樹妖吧?!

所以都未算好亂姐,同埋依家個故事係香港同宇外流化擺埋一齊
人物多都唔算出奇丫~

神武光輝 發表於 9-6-2008 10:03:40

[]劇情算好

veryjoego 發表於 9-6-2008 17:16:13

一部漫畫人物多才算正常和有觀看性,但是人物突然一次過出得太多了,給人應接不暇,而且迷團真的是越來越多了...小弟我看的時候真的是覺得蠻亂的,希望快些解開部分疑團。[]
話說小弟看了今期覺得葉青好像成為位搞笑的角色。[]

oohk123 發表於 9-6-2008 20:45:51

我好想知道紀辰天幾時先恢復返前世記憶????

潛水專家 發表於 10-6-2008 16:25:41

都唔係好多人姐,起碼講得出邊一堆有咩人,唔亂。反而我覺少人就真,成個宇外流化,比我感覺好細,來來去去果幾個人,地方幾大又唔清晰,(老老實實宇外流化係咪好似香港咁上下大咋??d人行兩步就到晒兩邊陣營),仲講埋邊個邊個最勁,無晒想像空間。香港果邊宜家有神兵會即刻豐富左,如果多多幾路人馬仲好睇,當然故事要講得通啦。

xmen 發表於 10-6-2008 17:36:11

原帖由 潛水專家 於 10-6-2008 16:25 發表 http://www.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif
都唔係好多人姐,起碼講得出邊一堆有咩人,唔亂。反而我覺少人就真,成個宇外流化,比我感覺好細,來來去去果幾個人,地方幾大又唔清晰,(老老實實宇外流化係咪好似香港咁上下大咋??d人行兩步就到晒兩邊陣營),仲講埋 ...

其實我都唔反對出多D人,只係2,3期已經出左差唔多10個新人物,真係要慢慢消化唷﹗
神兵會一堆唔同國藉既人以滅魔為名走埋一齊都幾奇怪,唔知個大主教係乜水,又點解係都要追住阿天唔放呢?
睇個樣第一、二代都好似因為殺過人而被追殺,但係葉迅雷唔似壞人WOR~~阿天更加仲係傻仔一名,而且阿天係會輪迥既,咪要一直殺落去囉?

cwcw88 發表於 7-8-2008 14:09:00

?主很?大。我?大家都支持

----------------------??更多成人小?---------------------

星辰?,
我?上了老婆的妹妹,
官路?流,
神墓,
小兵?奇
頁: [1]
查看完整版本: <神兵4>第17期 (凶兵之最冥凶)