戰虎 發表於 20-8-2010 22:37:32

我在CB的經歴(沙漠戰虎)(已更新@_@)

前言
----------------------------------------
嗯...近來好多人要求寫DOS 既歷史
不過我當然冇資格寫吧=v="
但!..我倒想分享一下自已的經歴.
以下內容不喜勿串
----------------------------------------
【在CB,拍片組戰友】
I無名戰士I鬼柳京介 阿倫(倫alaN卍) 奧米加傑洛 天空乂喵喵xX C.C.
jets BigJJ NeVeR黑夜 yocomeon 零秋F火鳥安東尼 msma Smile‘小韻 ~去冰紅茶~
2511251135 命運兄 roadFC豪 囧kai囧 葉月死亡女神 噬神 88k
獸王   擊海龍 火藥王...
由於人緣佳,如有漏請自留名
-------------正式開始-----------------
新仔報到
-----------------
由於我唔系封測一族,我既經歴由剛公測開始.
我算系公測既第一批玩家,打完名之後,因為有"戰虎"名既機,令我非常有
動力玩,之後就揀國,我一望力量就知勁野,
諗都冇諗就禁落去,搞掂d 新手任之後,就一枝箭去中央打任
然後慢慢賺錢買左2支機槍,呢種玩射陸打任既日子一直維持到12lv(註:連打探都只系打過1,2次)
當時仲未識用劍,仍然系一個冇人識既新仔.
第1個盟
打左一排任之後,開始試試打國戰.
自一直打國戰之後,先至知紅國一直都是一個小國
不過都冇辦法,所以我一直都"做好自己".
但亦開始識得多d人,之後系機緣巧合之下,入左第1個盟-月亮.
當時我並5知月亮只系一個小盟,一直都沒乜點理佢.
----------------
好依靠
----------------
過左一排,型仔邀我入盟(註:實力己經提升好多)
我離開月亮入左,發現勁人無數,講野多多,
而且我地一直都系DOS既支柱,分都系我地拎得最多
知道自已入左個大盟好放心...
型仔盟衰落
這平靜既日子一直去到GM既last 一次活動後(註:有片,Nakaz有post)
型仔開始少上,一個團冇龍頭帶著後面班細既怎成團呢?所以之後有個人自
行離團,開左【混沌】團,呢個人就系FCHoi.豪,一直系型仔盟招人,型仔盟
越泥越少人,連安東尼都俾FCHoi.豪說服左入埋混沌,初初我都冇應成佢入
最後見東尼都入埋,所以先放心跳慒去混沌
------------------
拍片組:初次見面
系仲系型仔盟興盛既時期,有一次,我
上youtube,見到一段CB 小電影,我睇完之後真系好想一齊拍...
過左幾日,竟然俾我發現當日片裏既阿倫(倫alaN卍)一班演員正系開左房
準備拍片,我當然好想入LA,不過困為滿人而只能觀戰,之後我同佢講我都想參加
佢立即讓左個位俾我入,細節就唔講啦,而果一次,就系我第一次拍片....
---------------------------------------------------------
更新:2010-08-21
劍魂甦醒
----------------------
如果要講我幾時玩格,就要講GM一次既掛機拎機活動
我系活動中拎到突擊號ox,我玩格既生涯就由拎到突擊號ox開始
我拎左一對突擊號oxam裝落去戰虎,之後改一改裝,成為我格新手中
最多用既格,之後隨著赤炎,混沌同格專用零件等等入手,慢慢已經練格熟手.
小插曲
相信呢件事只有我,BJ,FC豪,火鳥四個知
當時已經系混沌全盛時期,大家紛紛入混沌
我用一個綠國ac入左去混沌團練房
見到佢地3個,而系FC同火鳥度玩格
佢2個打打下唔知點解,FC講左一段野
系叫我地幫FC撐起呢個團,
但火鳥只覺得FC 系"懶偉大"
一直講到完場.
之後我轉番去紅國
BJ同火鳥嘈一陣
之後佢2個就翻臉
而當時除左混沌第一大團,系佢之下仲有大紅蓮團
一時意氣之下,火鳥就跳槽大紅蓮團
令大紅蓮團一時強盛.....
而我就變左夾心=.=
兩邊都想"叫"走我=.=
紅國再度分裂(近期
近排多左玩龍之谷,少上左上CB
但真系估唔到,只系無上幾日就己經....
根據消息人士提供,分裂起因是周瑜
因為其他種種原因包括FC豪轉玩龍之谷,
有d高手太少上,新手5 受教目中無人等等
令混沌分裂多兩個團,
由BJ發起'約束之地"
由周瑜發起'"江東之虎"
不只,其他團亦趁混沌內亂趁機挖角
看來DOS第一大團就由2個團爭奪....
------------------------
拍片組:上位
自第一次拍片之後,當然唔夠猴啦
果時m群仲未開,我就+左阿倫個msn
因為我每一次拍都好積極
慢慢有機會幫手拍攝,而我就成功拍左1集
但我又懶,結果套片都系爛尾orz
(下回新增!:拍片組:正式上任,格機狂熱團)
未完待續!_!

23953704 發表於 20-8-2010 23:43:17

重有我哥哥同梓呢 ?

yoyo8976 發表於 21-8-2010 01:14:57

型仔明是因為要會考,叫我地走(好久先知
但當時我,安東,虎...........也不知道
安東本來打算死守型仔盟的
之後不說了0v0
(長玩龍之谷的yoc上)

leonkycheng 發表於 21-8-2010 13:56:11

沙虎 我祝你爛尾
by 擊海龍

88k 發表於 21-8-2010 17:54:18

沙虎 我祝你爛尾
by 擊海龍
leonkycheng 發表於 21-8-2010 13:56 http://nakuz.com/bbs/images/common/back.gif
祝虎爛尾+1
by 88k

(逃

plk111 發表於 21-8-2010 19:25:59

有我個名wor~~~
禁祝你成功la^^~~~~

噬神 發表於 21-8-2010 20:49:59

點解有我既0.0

爛尾唔緊要啦=.= 雖然有d可惜

戰虎 發表於 21-8-2010 22:04:53

+番lor =_=...

yoyo8976 發表於 22-8-2010 10:46:53

祝虎爛尾+1
by 88k

(逃
88k 發表於 21-8-2010 17:54 http://www1.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif

祝虎爛尾+2

冇我名.\/.

(逃)

64372764 發表於 22-8-2010 12:19:01

賤虎 你這叛徒
居然跳槽跳去敵對盟
頁: [1] 2
查看完整版本: 我在CB的經歴(沙漠戰虎)(已更新@_@)