zero19960716 發表於 18-12-2012 20:18:26

破解蠍王大龍捲-----------100%原創

今日一上線,就發現有好多人抱怨新災王招"蠍王大龍捲"好難避,
------------系巴哈發現有人話"很多人死在沙暴,蠍王最白目的絕招下,很簡單,往反方向跑,好比如說...他往右邊鑽下去,就往相反牆壁跑,80%~90可以躲過"-------------

此話不可信也
e家我就講下點避e招啦

首先,我地要睇下蠍王插沙戈時沙旋ge顏色(分兩種)
黑色

沙色

首先講黑色...
當你見到蠍王插沙戈時,地面表層出現黑色沙旋,你就要走向兩面鐵欄(其中一面)
因為"蠍王大龍捲"會由兩面進攻(如下圖),e個時候你就要企系兩面正中間(ps:風沙會令你變慢)
只要你唔好比d風沙搞到,基本上係唔會中招

而沙色,你就要小心唔好比"蠍王吸"吸入,
因為當佢地面表層出現沙色沙旋,"蠍王大龍捲"就會由沙色沙旋中心向八方進攻(如下圖),
e個時候只要全速向沙色沙旋反方向ge角落跑去,就可以避到

有人可能會話"尸口中月!個野不停咁回血,打條毛呀!?"
其實好簡單,佢回血ge時候,用手槍(推薦:金蠍/玩命/夜鷹)打佢個"雙口蛇頭"就可以解除回血
(注:用手槍純粹係推薦)

1qewasdrt 發表於 18-12-2012 20:23:09

唔錯~
支持

低能BB仔 發表於 18-12-2012 20:23:50

以後就唔洗俾boss屈死

st0511018 發表於 18-12-2012 20:25:42

支持呀,好多謝你幫忙,宜家打新boss就易打好多@@

ZoMble乂幻月 發表於 18-12-2012 20:38:26

打第2次已知..
點解你話打蛇口要用手槍? 用咩槍都得架啦

醉生夢死` 發表於 18-12-2012 20:42:50

睇完都唔係好明@_@
但係都THX for sharing

anthony0222 發表於 18-12-2012 20:51:08

打第2次已知..
點解你話打蛇口要用手槍? 用咩槍都得架啦
ZoMble乂幻月 發表於 18-12-2012 20:38 http://www.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif

係唔係打得中就得...(?)

ZoMble乂幻月 發表於 18-12-2012 20:57:17

係唔係打得中就得...(?)
anthony0222 發表於 18-12-2012 08:51 PM http://www.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif

應該係...

zero19960716 發表於 18-12-2012 21:07:25

回復 7# anthony0222

打蛇口位比較易打中...

莫菁兒 發表於 18-12-2012 21:34:56

ammoheadshot?
btw真係好難玩-.-
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 破解蠍王大龍捲-----------100%原創