jack0114 發表於 28-8-2013 10:35:25

飛刀的反彈特性和反彈傷害

其實係飛刀反彈之後係會高傷啲
單刀唔清楚無計到 飛中人大約3刀 殺一個 反彈大約2刀 近攻要4刀
而雙刀直接中人要2下 反彈就一下秒殺(2把刀中哂情況下) 近攻有甲就打17一下 hs就30~40 2~3下殺到(hs)
而3刀直接中人3刀中哂就直接秒殺 反彈效果差唔多 近攻未計
注*3刀反彈有距離限制 掟地下要係自己嘅2~3米範圍內 掟太遠會直接插地 掟牆都會反彈 遲下出圖比大家睇^_^(其他未試)
多謝 楓花說月 提供協助

好人c 發表於 28-8-2013 12:44:13

之前睇左測評反彈傷害同直接射無分別

jack0114 發表於 28-8-2013 16:45:27

但我琴日試左呀-___-2刀反彈秒到但直接中秒唔到-___-

acal2a12 發表於 3-9-2013 20:04:21

菠蘿君 發表於 3-9-2013 20:30:44

回復 4# acal2a12

copy人地回覆都可以copy漏d字,
你話你幾威:)

血映雪 發表於 4-9-2013 16:17:37

樓主請回應二樓的質疑吧, 或者補上具參考價值的照片...

好人c 發表於 4-9-2013 17:14:09

回復 6# 血映雪

佢雙刀距離中頭\手\胸\腹\腳   有無護甲全部都無講明參考價值好低
雙刀直接射\反彈落敵人的腳部近距離係可以一下殺死    射上身有護甲反而秒唔到

yinkamman 發表於 4-9-2013 19:09:28

我掟去幾十米外都試過反彈,應該同角度有關

血映雪 發表於 4-9-2013 22:11:13

回復血映雪
佢雙刀距離中頭\手\胸\腹\腳   有無護甲全部都無講明參考價值好低
好人c 發表於 4-9-2013 17:14 http://www.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif

所以我為樓主送上了反對一個...

jack0114 發表於 10-9-2013 15:11:33

其實我只係將個人意見拎出黎分享下 我唔係一個職業玩家 只係一個想同人分享既人 唔知各位仲有無問題?
凡事留一線 日後好相見 明白?
頁: [1] 2
查看完整版本: 飛刀的反彈特性和反彈傷害