樂古Nakuz

標題: 【Linkin Park】既搖滾程度一流+討論,附加Linkin Park最新DVD Live大碟預告,超級震撼 [打印本頁]

作者: Hoobastank    時間: 14-7-2008 05:32
標題: 【Linkin Park】既搖滾程度一流+討論,附加Linkin Park最新DVD Live大碟預告,超級震撼
Linkin Park - Road To Revolution - Live At Milton Keynes DVD Trailer
[youtube]R9jU0YadrmI[/youtube]

Linkin park - with 個人推介 佢地係入便廣場表演真少有 (呵
[youtube]iZeSee6utJg&eurl[/youtube]

Linkin Park-Paper Cut 個人推介
[youtube]xgahHFCbQnk&feature=related[/youtube]

Easier to run 依首歌佢既聲線夠特別,好聽(拍拍!!
[youtube]PTEASrPZ-j8[/youtube]

Hit The Floor 唱得夠順,d音夠哂響 絕!!
[youtube]F3KqW7ks8KY[/youtube]

In the Eed依首歌大家有無聽到@@,佢地係依場德國演奏會到超多人,d人亂到周圍都係
[youtube]_ube6PRlvg0&feature=related[/youtube]

放送 One Step Closer 依首歌好Hi
[youtube]Uc-RGQ69Z6A&feature=related[/youtube]

放送Crawling  依首我成日都聽
[youtube]VqcXjFwO_zM&feature=related[/youtube]

Numb我唸好多人都鐘意依首歌,好出名
[youtube]WIaXYIEQivk&feature=related[/youtube]

作者: 24321371    時間: 14-7-2008 11:55
標題: 回復 樓主 的帖子
=.="因為呢首歌真係超正的說.......我最鐘意...Linkin Park~~~~~~~[[bao_30]]
作者: 小Longman    時間: 14-7-2008 19:31
通常外國大band演唱會都爆架啦-_-
有幾出奇
作者: Hoobastank    時間: 14-7-2008 19:53
標題: 回復 2# 的帖子

in the Ned, 上年佢地好似黎過香港開一次演唱會

[attach]285587[/attach]  

作者: ♀明皓乂♂    時間: 14-7-2008 22:26
inkinpark__________linkinparklinkinpark
linkinpark__________linkinparklinkinparkl
linkinpark­­­__________linkin_____parklinkin
linkinpark­­__________linkin_____parklinkin
linkinpark­­­__________linkinparklinkinparkk
linkinpark__________linkinparklinkinpark
linkinpark__________linkinpark
linkinpark__________linkinpark
linkinparklinkinpark__linkinpark
linkinparklinkinpark__linkinpark
作者: 24321371    時間: 14-7-2008 23:05
標題: 回復 4# 的帖子
=.="我都想去....不過果時我唔知有佢地既存在囧"
作者: Hoobastank    時間: 14-7-2008 23:33
標題: 回復 6# 的帖子

我正想咁講-,-佢地黎果陣好似無咩宣傳咁=,=//....

作者: 24321371    時間: 15-7-2008 13:45
標題: 回復 7# 的帖子
佢地好勁ga=,="我之前聽成幾個月聽佢地d歌[[yoyo_142]]
作者: Hoobastank    時間: 15-7-2008 15:44

其實佢地唱得咁勁,都好傷喉嚨 但都無事

作者: 24321371    時間: 15-7-2008 21:04
標題: 回復 9# 的帖子
係...你聽左faint就係囧"
作者: chowyusan    時間: 15-7-2008 21:09
可能係你少睇外國band
開show仲勁過你e條lp片
作者: 24321371    時間: 15-7-2008 21:11
標題: 回復 11# 的帖子
咁我又認同wor....^^
作者: chowyusan    時間: 15-7-2008 21:16
http://hk.youtube.com/watch?v=aqBArZ3N7Sc
http://hk.youtube.com/watch?v=HMlaTxplnnY
http://hk.youtube.com/watch?v=5ZBQjr0GaeA
http://hk.youtube.com/watch?v=xphBR019e1w
http://hk.youtube.com/watch?v=H484Zj344rU

上面果d係mcr live既片~
我覺得好正~好勁~好rock!!!!
作者: 24321371    時間: 15-7-2008 21:18
標題: 回復 13# 的帖子
又賣McR囧".....點解唔聽CLICK FIVE!?[[yoyo_143]]
作者: chowyusan    時間: 15-7-2008 21:22
標題: 回復 14# 的帖子
我當然都有聽tcf~
我都中2左好耐...不過mcr中2多d~
俾條tcf既live你睇....睇完想爆粗!kaka...唔係對tcf爆...係佢身邊既人~
http://hk.youtube.com/watch?v=6xK6Ozn7fxs
作者: 24321371    時間: 15-7-2008 21:43
標題: 回復 15# 的帖子
我都想爆粗=.="無lala彈幾條友出黎唱...shxt~!
作者: Hoobastank    時間: 16-7-2008 00:20
我都好想Linkin park主音個喉嚨咁勁

作者: 24321371    時間: 16-7-2008 14:06
標題: 回復 17# 的帖子
pm我...留msn慢慢傾[[yoyo_147]]
作者: Hoobastank    時間: 16-7-2008 19:06
bobbyc0305@hotmail.com

作者: woody1994218    時間: 17-7-2008 10:48
原帖由 chowyusan 於 15-7-2008 21:16 發表
http://hk.youtube.com/watch?v=aqBArZ3N7Sc
http://hk.youtube.com/watch?v=HMlaTxplnnY
http://hk.youtube.com/watch?v=5ZBQjr0GaeA
http://hk.youtube.com/watch?v=xphBR019e1w
http://hk.youtube.com/watch? ...

mcr真係超正...歌又rock又好聽 永遠支持!
作者: 24321371    時間: 17-7-2008 16:57
標題: 回復 20# 的帖子
咁Linkin Park 呢!?[[yoyo_141]]
作者: Hoobastank    時間: 17-7-2008 17:41
標題: 回復 21# 的帖子
http://www.56.com/u49/v_MzYzMDE4ODY.html
Numb 好聽~

作者: 24321371    時間: 17-7-2008 18:21
標題: 回復 22# 的帖子
=.=你有冇聽其他ga!?[[yoyo_147]]
作者: Hoobastank    時間: 17-7-2008 18:33
標題: 回復 23# 的帖子
Crawing

Forgotten

One Step Closer

作者: Ar Mo    時間: 17-7-2008 21:26
In The End
好多人都鐘意聽 我都係
作者: 剎那    時間: 17-7-2008 21:27
首先我想回應一下主題

LP當然猛!

本人也十分喜歡這樂隊

歌曲風格多變

太猛了

而對於the click five這隊band

他們是搖滾類的嗎?

只是問一下而已..."
作者: Hoobastank    時間: 17-7-2008 22:00
標題: 回復 26# 的帖子
是丫,佢地都係搖滾隊黎!
作者: 24321371    時間: 18-7-2008 13:53
THE CLICK FIVE 好正的說真係=.="因為佢地果D搖滾係好有節奏的說[[yoyo_145]]
作者: Hoobastank    時間: 18-7-2008 13:57
標題: 回復 28# 的帖子
同Linkin park叉幾皮

作者: 24321371    時間: 18-7-2008 14:05
標題: 回復 29# 的帖子
=.=係丫...講ROCK既程度...就一定Linkin Park win~~~~~
勁爆rock[[yoyo_147]]
作者: Hoobastank    時間: 18-7-2008 14:12
標題: 回復 30# 的帖子
Crawling 音效勁響!

作者: 24321371    時間: 18-7-2008 14:37
標題: 回復 31# 的帖子
=.="我少聽首∼∼∼∼∼∼我鐘意faint多d
作者: Hoobastank    時間: 18-7-2008 15:01
標題: 回復 32# 的帖子
其實有D我都未聽過

作者: 24321371    時間: 19-7-2008 13:08
標題: 回復 33# 的帖子
咁你仲唔去聽=.="快手dl la[[yoyo_165]]
作者: FHiu    時間: 21-7-2008 18:20
A7x正
首Bat country一流
http://hk.youtube.com/watch?v=KdAULqSsX0g
http://hk.youtube.com/watch?v=_owdLUjI54o
http://hk.youtube.com/watch?v=4knbDnNnpEg&feature=related

作者: 24321371    時間: 21-7-2008 18:53
標題: 回復 35# 的帖子
賣廣告=.="????我都有聽a7x既....[[yoyo_165]]
作者: 川保久齡    時間: 25-7-2008 00:08
比起korn同埋slipknot,,linkin park算得乜野~"~
作者: PaCo    時間: 26-7-2008 21:17
LP真係爆勁  , 強,猛,癲 !!!!
In The End
Numb
What I've Done 。
(LP best song!!!!)
可能唔多識其他band,所以佢是我見過最強的band
作者: 24321371    時間: 27-7-2008 13:28
標題: 回復 38# 的帖子
你就算識好多band...始終都會覺得佢地幾正的說[[yoyo_165]]
作者: Ed草hk    時間: 27-7-2008 15:30
老實講
我覺得最出名ge band 係LP
唔知點解
作者: 24321371    時間: 27-7-2008 20:07
標題: 回復 40# 的帖子
係....講得冇錯=.="佢地好多歌都為人熟悉[[yoyo_145]]
作者: Chung聰    時間: 30-7-2008 19:40
LP主音Chester可以話係天才
有人訪問過佢
問佢點養聲
佢話其實佢嗌既時候=人地大聲唱歌
所以唔會話傷
作者: Chung聰    時間: 30-7-2008 19:43
原帖由 川保久齡 於 25-7-2008 00:08 發表
比起korn同埋slipknot,,linkin park算得乜野~"~

各有各支持既姐=D
LP攞過格箂美獎
都證明左佢地既實力
作者: ~007~    時間: 3-8-2008 15:28
我就係鍾意 衣種 rock  = =
勁愛
作者: 24321371    時間: 3-8-2008 18:56
標題: 回復 44# 的帖子
正丫呢....Linkin Park勁野黎[[yoyo_129]]
作者: ...Illusions*    時間: 3-8-2008 21:56
留意下D core band

我諗果D  會fing到頭暈
作者: 24321371    時間: 3-8-2008 22:28
標題: 回復 46# 的帖子
....
有冇例子!?[[yoyo_202]]
作者: chowyusan    時間: 4-8-2008 11:49
個個都未聽過重金屬搖滾就話lp最rock-.-無奈
[youtube]Z17ugt0A2fU[/youtube]
一首歌都ko你地....

作者: Hoobastank    時間: 5-8-2008 13:39
標題: 回復 42# 的帖子
之前都有記者去佢屋企訪問,佢屋企都幾大,佢個老婆幾靚,有埋格靚車

[youtube]Uc-RGQ69Z6A&feature=related[/youtube]

依岩歌都夠哂皮!!

作者: 24321371    時間: 5-8-2008 13:51
標題: 回復 49# 的帖子
有冇link..!?我要睇令老婆=.=
作者: Hoobastank    時間: 5-8-2008 15:33
原帖由 24321371 於 5-8-2008 13:51 發表
有冇link..!?我要睇令老婆=.=

http://www.56.com/w38/play_album-aid-381392_vid-MTMyMjEzOTA.html
佢屋企+介紹,有佢老婆出現
作者: 21036    時間: 6-8-2008 00:08
唱rock真係好多人鐘意=3=
超多人~
作者: Hoobastank    時間: 6-8-2008 16:48
標題: 回復 52# 的帖子
佢地紅左超多年

作者: 24321371    時間: 6-8-2008 17:55
標題: 回復 53# 的帖子
講得冇錯...好多人都聽佢d歌長大[[yoyo_201]]
作者: 迷之歷史    時間: 7-8-2008 18:06
linkin park…
我既感覺係獨一無二…佢既音樂風格同任何一個其他band都好唔同…
可能我聽得少啦…有錯請指正…
佢地既live係十分令人激動咁既感覺…其他band又無wo
有d band的確比lp rock好多…不過果d metal我唔鐘意聽…
一出黎搞到鬼五馬六咁…係度係咁fing頭fing到癡線果d我又係唔鐘意…
所以聽黎聽去…都係linkin park岩我多d
最後…送出rock am ring 2004 - A Place For My Head
http://hk.youtube.com/watch?v=dkj5xZZEf10
linkin park summer sonic 2006 pushing me away piano
http://hk.youtube.com/watch?v=FOyHPzKh9GA
wow…另一種視聽享受…   呢個就係我想要既野啦…;P
聯合公園台北演唱會Bleed it out
http://hk.youtube.com/watch?v=6_0cuK-Sxoo
聯合公園台北演唱會清晰版 crawling…
http://hk.youtube.com/watch?v=gTwv6XLYiZU
天團2個字唔係假嫁…

最後送上網友既numb remix…做得十分出色啊~~~~
http://hk.youtube.com/watch?v=q6jqbx7t64A
作者: 24321371    時間: 7-8-2008 20:31
標題: 回復 55# 的帖子
哇...好耐無見到你=.="我記得你係linkin park既忠實fan"s
作者: Hoobastank    時間: 7-8-2008 23:10
標題: 回復 55# 的帖子
我最欣賞佢地把聲同音效

作者: 24321371    時間: 8-8-2008 00:19
標題: 回復 57# 的帖子
係音樂節奏丫.....音效呢個band band都咁上下ga la=.=
作者: Hoobastank    時間: 8-8-2008 01:15
標題: 回復 58# 的帖子
佢地D音太正  YOYOYO∼∼

作者: 24321371    時間: 8-8-2008 01:35
標題: 回復 59# 的帖子
聽faint....你會覺得好正[[bao_34]]
作者: 迷之歷史    時間: 8-8-2008 09:53
原帖由 24321371 於 8-8-2008 00:19 發表
係音樂節奏丫.....音效呢個band band都咁上下ga la=.=

因為佢又有個DJ係度呢…所以d歌唔係只係結他同鼓聲啦…
好似breaking a habit就係啦…
作者: Hoobastank    時間: 8-8-2008 11:49
標題: 回復 61# 的帖子
Crawing就係一個好好既例子
作者: 24321371    時間: 8-8-2008 14:33
標題: 回復 61# 的帖子
係...個DJ成日係度RAP D音出黎=.=
作者: 迷之歷史    時間: 8-8-2008 17:43
原帖由 24321371 於 8-8-2008 14:33 發表
係...個DJ成日係度RAP D音出黎=.=

所以好多band都唱唔到linkin park d歌…
一就係無chester咁嗌得…一係就係d樂器唔得…
作者: 24321371    時間: 8-8-2008 21:09
標題: 回復 64# 的帖子
haha.....linkin park係我鐘意既band之一
不過仲有好多band都好正~_~"
作者: 金絲    時間: 9-8-2008 00:18
作者: 迷之歷史    時間: 9-8-2008 18:50
原帖由 金絲 於 9-8-2008 00:18 發表

你講野都幾好笑, 咩叫唱唔到linkin park既歌先??? 又咩叫樂器唔得??? 多個DJ就唔得?? 咁你不如話下 black metal band  d 鼓手啦,  嗌??你到底聽過black metal未???

難道你唔覺chester同佢地嗌果種聲音係好唔同咩?
係…我係聽得少其他black metal…但唔多唔少都有聽過d…一比就知chester嗌出黎同其他d歌手嗌出黎唔係好同啦…
當然…要唱一定唱到既…只係話好難唱到果種feel姐…
外界點解會用nu-metal黎稱呼佢地就係因為呢種風格係同本來既唔同之嘛…
作者: Hoobastank    時間: 10-8-2008 01:13
標題: 回復 67# 的帖子
chester真係如眾不同   
作者: Ed草hk    時間: 10-8-2008 12:07
black metal..聽到想死...
LP 就係嗌得黎好無硬
易入耳,正係D個好多BAND都做唔到

同我問rap果個係dj黎嫁咩?
唔係個keyboard咩??
作者: 迷之歷史    時間: 10-8-2008 16:54
原帖由 Ed草hk 於 10-8-2008 12:07 發表
black metal..聽到想死...
LP 就係嗌得黎好無硬
易入耳,正係D個好多BAND都做唔到

同我問rap果個係dj黎嫁咩?
唔係個keyboard咩??

rap果個名銜上就係叫主音…即mike Shinoda
佢就除左做主客外仲彈結他同埋有時彈下琴…有時又會彈keybord(只係numb前果段係有時佢彈)
而DJ又係另一位 叫Joseph Hahn 多數人都係叫佢Mr.Hahn…佢就全職係band度做DJ啦…
作者: Hoobastank    時間: 20-8-2008 00:41
果個副音手佢有時都會禁電子琴,不過唱得好少 
作者: ngtszwat    時間: 21-8-2008 14:16
其實LP好聽就係事實
邊個係主音 都唔緊要 最緊要係佢地要繼唱落去
作者: 24321371    時間: 21-8-2008 14:29
標題: 回復 72# 的帖子
我就睇下佢地將來出果d新碟正唔正~~~[[m467]]
作者: 迷之歷史    時間: 21-8-2008 16:34
原帖由 24321371 於 21-8-2008 14:29 發表
我就睇下佢地將來出果d新碟正唔正~~~[[m467]]

有一個LP租佢地錄音室既老闆透露左一樣野
「新專輯的風格與現在的linkin park很不同」[[tk_23]]
作者: 24321371    時間: 21-8-2008 18:07
標題: 回復 74# 的帖子
有點害怕.....[[m109]]
很期待-,-
作者: Hoobastank    時間: 22-8-2008 14:20
07果張大碟好似過左四年先出

作者: 24321371    時間: 22-8-2008 14:22
標題: 回復 76# 的帖子
唉...作歌詞...作曲係咁ga la>~<"唸好耐
作者: Hoobastank    時間: 22-8-2008 14:51
標題: 回復 77# 的帖子
07果隻碟我認為得三隻歌好聽 最好聽果首都係give up
作者: 迷之歷史    時間: 22-8-2008 15:42
原帖由 24321371 於 22-8-2008 14:22 發表
唉...作歌詞...作曲係咁ga la>~

係呀…果時作左百幾首先選出13合[[tk_32]]
作者: ...Illusions*    時間: 22-8-2008 15:46
樓主有無現場睇過佢D live =(
作者: Hoobastank    時間: 23-8-2008 15:28
標題: 回復 80# 的帖子
無丫,佢地果陣係德國演唱會舉行
作者: 阿狗    時間: 31-8-2008 02:00
linkin park d歌爆好聽...

佢地d搖滾跟出面的好吾同...好聽好多>v<
作者: Hoobastank    時間: 31-8-2008 09:43
標題: 回復 82# 的帖子
幾個月前我好似無意中搵到首in the End黎聽,跟住果陣慢慢開始識佢地聽佢地d歌(拍拍!!
作者: 阿狗    時間: 31-8-2008 20:34
標題: 回復 83# 的帖子
IN THE  END E首都係我最鐘意的歌中其中之一,,,

我係係香港上映變形金剛個陣搵佢首片尾曲之後就開始認識LP了..
作者: Hoobastank    時間: 2-9-2008 22:12
標題: 回復 84# 的帖子
我初初都唔知變形金剛電影版隻歌係Linkin park=.=   我大部份聽都係聽佢地d舊歌

佢地以之前d舊歌唱得激d
作者: 24321371    時間: 2-9-2008 23:39
我想講....囧"果首叫做what i've done[[bao_35]]
作者: Hoobastank    時間: 6-9-2008 18:44
標題: 回復 86# 的帖子
始終佢地都係D舊歌風格好聽d
作者: 阿狗    時間: 7-9-2008 04:01
標題: 回復 87# 的帖子
不過我覺得佢好似以前禁唱的話
佢把聲遲早講吾到野,,,,
作者: s03177    時間: 7-9-2008 12:02

不過我覺得佢好似以前禁唱的話
佢把聲遲早講吾到野,,,,

你聽下screamo先啦...人地果d咪又係咁scream

難道你唔覺chester同佢地嗌果種聲音係好唔同咩?
係…我係聽得少其他black metal…但唔多唔少都有聽過d…一比就知chester嗌出黎同其他d歌手嗌出黎唔係好同啦…
當然…要唱一定唱到既…只係話好難唱到果種feel姐…
外界點解會用nu-metal黎稱呼佢地就係因為呢種風格係同本來既唔同之嘛…

你都on9......隊隊band既vocals嗌出黎都唔同架啦,你話第其他band唱唔到佢地d歌,我夠話佢唱唔到其他band d歌啦,

聽得少就係度話LP點勁法,佢地d歌係易入耳,但係講搖滾程度肯定唔係一流
作者: Hoobastank    時間: 8-9-2008 13:14
標題: 回復 89# 的帖子
唔該你講野可唔可以有番d態度?      
作者: 24321371    時間: 8-9-2008 17:26
聽下其他樂隊啦>~<"好好聽ga..
作者: 阿狗    時間: 8-9-2008 23:51
原帖由 s03177 於 2008-9-7 12:02 PM 發表

你聽下screamo先啦...人地果d咪又係咁scream

你都on9......隊隊band既vocals嗌出黎都唔同架啦,你話第其他band唱唔到佢地d歌,我夠話佢唱唔到其他band d歌啦,

聽得少就係度話LP點勁法,佢地d歌係易入耳,但係講 ...

你有病!?
你吾鐘意LP可以走...

你又知我地聽得小0,0
我地聽歌多個你食米喇.
作者: Hoobastank    時間: 9-9-2008 23:48
標題: 回復 92# 的帖子
咪係囉,我都係兩個月前聽LPd歌炸,佢地d大碟我以經聽哂,邊d好聽邊d唔好聽我好清楚
作者: 24321371    時間: 10-9-2008 17:12
標題: 回復 93# 的帖子
咁開始聽其他樂隊啦[[yoyo_022]]
作者: Hoobastank    時間: 10-9-2008 22:29
標題: 回復 94# 的帖子
睇閒先搵下其他樂隊^^
作者: 24321371    時間: 10-9-2008 22:34
標題: 回復 95# 的帖子
可惡丫[[yoyo_026]]
作者: 阿狗    時間: 11-9-2008 16:58
標題: 回復 94# 的帖子
努力尋找中[[tk_44]]

去日本的樂壇找找[[拖走
作者: 24321371    時間: 11-9-2008 17:20
標題: 回復 97# 的帖子
=.="日本都唔差ga wor....Mr.children(拖走+重板
作者: Hoobastank    時間: 11-9-2008 18:31
標題: 回復 98# 的帖子
係時候試下聽SP  睇下LP同SP既音有咩分別 嘿嘿
作者: GaMe迷o仔仔    時間: 11-9-2008 18:37
係in the end 牙 你打錯字啦

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://ent2006615ent2006615www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2