樂古Nakuz

標題: 爆笑3D動畫班底《綠野「仙」生》帶你進入3D奇幻世界! [打印本頁]

作者: ivan_bb    時間: 27-2-2012 20:52
標題: 爆笑3D動畫班底《綠野「仙」生》帶你進入3D奇幻世界!

《壞蛋獎門人》爆笑3D動畫班底

復 活 節 溫 馨 窩 心 獻禮

配音: 青春高校:回到17歲》 碩克艾佛朗 Zac Efron

《醉爆伴郎團》 艾希姆斯 Ed Helms

《緣滿情人節》 Taylor Swift

《伊人當自強》 丹尼狄維圖 Danny DeVito

《來佬奇緣》 Rob Riggle

導演: 《壞蛋獎門人》 Chris Renaud

合導: Kyle Balda

編劇: Cinco Paul

Ken Daurio

監製: Chris Meledandri

Janet Healey

電影網站: http://www.theloraxmovie.com

電影介紹

《壞蛋獎門人》(Despicable Me)、《復活反斗王》(HOP3D動畫製作公司Illumination Entertainment2012年復活節再次大放溫馨笑彈!改編自著名蘇斯博士Dr. Seuss1971年經典的同名兒童故事,由碩克艾佛朗Zac Efron)、艾希姆斯Ed Helms)、丹尼狄維圖Danny DeVito)、鄉村音樂天后Taylor Swift配音,《綠野「仙」生》帶你進入3D奇幻世界!

[youtube]pUYOds3cWIg[/youtube]

從前有一個小鎮,表面看似椰林樹影,處處鳥語花香,其實所有花草樹木都由機器組成,透過電腦全天候控制!偏偏泰特Ted)有一個夢想,就是尋找一株活生生的樹木。全因他心儀的女生柯德莉Audrey),希望能在有生之年親眼目睹一株真正的樹。於是他獨個兒深入不毛之地,找到一個謎樣的神秘人。

神秘人跟泰特訴說小鎮的過去:原來現代化的小鎮,曾經是如仙境般奇幻的自然世界。那裏住著一隻全身鮮橙色、蓄著大鬍子的精靈──Lorax。他脾氣古怪,樣子趣怪,一直守護著森林。可是神秘人的出現,令這美妙的世界開始改變……得悉小鎮過去的泰特能否找到Lorax?而森林又會否重現?

片名:綠野「仙」生

香港上映日期:45

作者: 施愛珠    時間: 28-2-2012 06:37

作者: cwmnopq    時間: 28-2-2012 20:29
好似好搞笑咁
作者: Hellkite    時間: 29-2-2012 22:29
參加「樂古」論壇送!《綠野仙生》優先場戲飛!
【 Nakuz id:Hellkite】
原因:3D卡通 好正0.0
作者: ~昇哥~    時間: 29-2-2012 22:40
【 Nakuz id:~昇哥~】
原因:有2個卡通班底 再加3d 1定好睇
作者: wong87    時間: 29-2-2012 22:41
參加「樂古」論壇送!《綠野仙生》優先場戲飛!【nakuz id:wong87】
原因:我好鍾意壞蛋獎門人呢套戲,今次《綠野仙生》呢套戲係由Chris Renaud做導演,我就更加想睇
而且我好鍾意睇搞笑既片^_^
--------------------------------------
睇完電影介紹,我對呢套戲既內容好感興趣,別於綠野仙縱,到底呢套戲既故事係點既呢!?
作者: sdcoco2006    時間: 29-2-2012 22:58
【 Nakuz id:sdcoco2006】
原因:好想睇呢種3D電影 今次有機會喇

作者: t246810782    時間: 29-2-2012 23:06
【 Nakuz id:t246810782】
原因:壞蛋獎門人好好睇,同一班底應該都幾好睇
作者: 喧喧上等    時間: 29-2-2012 23:46
nakuz id:喧喧上等
原因:想同朋友仔一齊睇,,,同埋好鍾意E種3D畫風-v-!!!
作者: Samson_Ou    時間: 29-2-2012 23:54

想睇《綠野「仙」生》的原因:
我好中意隻毛絨絨嘅綠野「仙」生,係好中意,好中意,好得意(省略一千字),
而且預告片裏面嘅啤啤熊瞬間萌殺佐我.........
仲有呢張截圖:[attach]767588[/attach]
作者: faifai0505    時間: 1-3-2012 00:02
nakuz id:faifai0505
原因:鍾意睇童話故事
作者: lipingwan    時間: 1-3-2012 00:24
【 Nakuz id: lipingwan】
原因: 我想同碩克艾佛朗係 《綠野仙生》內一齊進入3D奇幻世界! 大放溫馨笑彈!
作者: lipingwan    時間: 1-3-2012 00:25
原因: 我想同碩克艾佛朗係 《綠野仙生》內一齊進入3D奇幻世界! 大放溫馨笑彈!
作者: lipingwan    時間: 1-3-2012 00:25
作者: ltlboyxx    時間: 1-3-2012 00:47
nakuz id:ltlboyxx
原因:好似幾好笑又3d.唔錯
作者: Nelson    時間: 1-3-2012 01:21
nakuz id: Nelson
想睇原因: 我自己本身好鐘意睇依類型既動畫嫁~好多3D動畫都有睇過~雖然唔係好知幾地邊間公司打邊間公司,但總知就覺得好正好有意思~如果講返壞蛋掌門人既話我就最鐘意入面主角啲手下螢光棒仔~好搞笑,最近都好少3D動畫,之前睇開其他電影嗰陣已經有留意到依套野,不過印象唔係太深,今日係FB見到入到黎再次睇返段片,心諗 係你喇! 一定要睇! 依套綠野仙生用返完班底製作應該都唔錯,值得一睇!最近都好多嘢要忙,希望可以抽到我,去舒緩下緊張既心情喇!thank you!!
作者: yuk_chun    時間: 1-3-2012 01:41
【 Nakuz id:yuk_chun】
原因: 之前壞蛋獎門人拍得不錯, 《綠野仙生》晝面顏色鮮艷奪目配合3D動畫製作, 為2012年復活節再次大放溫馨笑彈!
作者: siufishyan    時間: 1-3-2012 04:49
【 Nakuz id:siufishyan】
原因:因為好想睇下點3d法@@
作者: chuuu    時間: 1-3-2012 06:27
【 Nakuz id: chuuu】
原因: 《壞蛋獎門人》(Despicable Me)、《復活反斗王》(HOP)的3D效果都做得非常活潑生動, 睇得好開心~既然都係同一個動畫製作公司, 咁我今年復活節又可以開心笑下,重拾童真!
作者: 施愛珠    時間: 1-3-2012 11:17
【 Nakuz id:施爱珠】
原因:我最爱看的卡通。还是3D。我要带我仔仔去看,一定很开心。希望能抽中。期待期待
作者: 施愛珠    時間: 1-3-2012 11:19
【 Nakuz id:施愛珠】
原因:我最愛看的卡通。還是3D。我想帶我仔仔去看,一定很開心。希望能抽中。期待期待
作者: laifunkwok    時間: 1-3-2012 13:36
想relax下
作者: waters    時間: 1-3-2012 13:47
【 Nakuz id:waters】
原因:3D動畫好吸引!
作者: weenmui    時間: 1-3-2012 15:31
nakuz id:weenmui
原因:因為《綠野仙生》的故事十分吸引,劇情搞笑有趣,卡通人物得意可愛,題材非常獨特,又系3D制作,令畫面更清晰更實在,加埋《壞蛋獎門人》爆笑動畫班底演出,令哩套電影相當之精彩。支持支持!
作者: 147augustus    時間: 1-3-2012 18:11
nakuz id:147augustus
原因:睇電影可以減壓...考公開試壓力好大
作者: 三碌木    時間: 1-3-2012 19:26
我發覺d角色造形好似好搞笑咁@@
希望可以入場睇下!
作者: longpeter    時間: 1-3-2012 20:14
nakuz id:longpeter
原因:Taylor Swift係我偶像@@'
        我岩岩重睇史柏力魔法書,對英文電影充滿觀看慾
作者: anthony0222    時間: 1-3-2012 20:59
【 Nakuz id:anthony0222】
原因:好似幾好笑,想睇下
作者: 死gm    時間: 1-3-2012 21:04
【 Nakuz id:死gm】
原因:好似幾吸引
作者: 電波少年    時間: 2-3-2012 04:19
【 nakuz id:電波少年】
原因: 我鍾意睇3D卡通
作者: kimchen    時間: 2-3-2012 09:48
nakuz id:kimchen
原因:想同人睇
作者: 天堂@呀昆    時間: 3-3-2012 22:22
好想帶細路妹去睇呀!!
作者: claotve    時間: 4-3-2012 06:10
【 Nakuz id:claotve】
原因: 本身就好鐘意睇卡通電影 仲要係呢個畫風好真實呀!加上係攪笑3D片!勁想同FD一齊睇><
作者: rockman913    時間: 6-3-2012 09:46
附上 nakuz id: rockman913
原因:綠野仙蹤 我就聽過 . 所以 綠野仙生 一定會好正 . good
作者: rockman913    時間: 6-3-2012 09:46
附上 nakuz id: rockman913
原因:綠野仙蹤 我就聽過 . 所以 綠野仙生 一定會好正 . good
作者: yayayammie    時間: 7-3-2012 22:13
nakuz id:yayayammie
原因:未試過中3d 飛
作者: kenny04chan    時間: 10-3-2012 19:39
nakuz ID:kenny04chan
原因:因為我好中意動畫3d,好想同屋企人一齊去睇
作者: aaron^^    時間: 14-3-2012 20:36
爆笑野一定岩晒我
作者: charlesyhs    時間: 22-3-2012 14:08
3D既戲真係好好睇呀

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://ent2006615ent2006615www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2