樓主: miracle_chan
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[禁止修改] >>AOC經典遊戲大集合(4-4)---集合各類劇情於一劇<<

Originally posted by chancheungfai at 2006-6-22 17:07:

如果你仲係以哩個模式出3-1版我一定話係2-9版多人玩,
但我估到時你3-1版又唔知會加d乜野上去。

唉....成日比你睇死...不過....今次可能真係會比你睇死
3-1版確確實用哩個模式行..不會改變...
第3版優勝之處...可以進一步防止 LAG 機發生
只有減多過增...(除進化論外)

Originally posted by 【peter^^】 at 2006-6-22 18:26:
可唔可以開弓堡
幾好玩..

第3-1版未出...我都唔敢肯定...2-9版會好d...
我隻小型進化論市面上無3VS3模式對打...
大有大好...小有小好...
減捉捉是迫不得已...因為d樹令到彈GAME...

弓堡出了3-1版才算

[ Last edited by miracle_chan on 2006-6-23 at 12:59 AM ]
回復 支持 反對

Originally posted by 我叫icq at 2006-6-23 10:16:

你咩樹都用唔到?  大地之母個d 英文字母樹都唔得= =?

一係用黃色一舊舊個d啦

就係乜樹都唔得....
用黃色一舊舊個d...咁整會好無美觀感...
所以只會用其他辨法整...bao_32
回復 支持 反對

Originally posted by chancheungfai at 2006-6-23 14:38:
我係度問下大家,
2-9有村逃,有捉捉,冇進化論
3-1冇村逃,冇捉捉,有進化論
你地會支持邊隻多?

應該話
2-9有村逃,有捉捉,冇進化論
3-1冇村逃,有或者冇捉捉(冇機會率多),有進化論,有加強版精選論

你地會支持邊隻多?
回復 支持 反對

Originally posted by ninjaking at 2006-6-23 14:52:
小型rpg=v=..如果夠位既話..
↑你可以當我係白痴...

我唔會當你白痴...呢個係意見收集區...
歡迎任何人提出意見~
小型rpg...有位剩就加...
回復 支持 反對

Originally posted by 傻仔明 at 2006-6-23 15:43:
小形捉捉可以留,不過要減少鬼的兵,轉職少D錢

假如減鬼兵等於減遊戲時間...
何況8分鐘試過清晒鬼兵....包括埋鬼王

轉職少d錢咪好屈機....
因為周街都係$...加加埋埋應有7X至8X咁多
回復 支持 反對

Originally posted by 【peter^^】 at 2006-6-23 18:50:
捉捉其實係好好玩的遊戲黎
可以改走d樹姐.. 樂趣係最重要
美觀係其次  應該可以保留..............
RPG唔應該加... 因為好難打 又無得升lv 最多只能說打怪有金 用金買野
但係我諗比起一d好玩的rpg game黎講冇 ...

宜家隻小型捉捉係由我以前既整落既捉捉縮水版本
所以地型上,都會有90%相似...
何況我隻捉捉夠晒經典
假如呢隻捉捉無美觀既話...對於我既樂趣也減半...
第3-1版捉捉其實地型已全刪....所以呢捉捉點都會大改下既...

RPG係有地方先會加...無地方就唔加....
其實我對rpg無乜好感(f30)
回復 支持 反對

Originally posted by 【peter^^】 at 2006-6-23 20:42:
同意
原來作者以經諗好哂啦= =
咁當我講果d野廢話得啦

唔可以當你講果d野係廢話
有疑問...係要問既....正確做法
更何況有你地既意見...個劇才會成功
始終呢個劇玩家係你地....個劇日後方向發展都係靠你地...
單靠我一個好難成事。
回復 支持 反對

Originally posted by 【peter^^】 at 2006-6-24 06:25:
精選論步兵明顯好廢 建議第一隻改做英勇士  第2隻雙手劍兵 同埋可以提早出D英雄
好似日武咁 明顯地佢同馬車比真係廢好多 可以改成信長/基巴
至於馬.. 駱駝改成重駱好 ...

3-1版成個精選論大部份都改了...
弓兵會出慢d...步兵就勁d架啦...

4分制...遲下先升...唔想2-9版有4分選...但3-1版得3分選
3-1版 CUT 2兩關支援不到...
回復 支持 反對

Originally posted by 【peter^^】 at 2006-6-24 19:31:
oh.. 係咩 唔知
不過我比較想精選論加一個功能(新諗)
打樂堡時發現 不如殺1000人可以得到馬
三選一
1:HP強化 永遠+200血
2:AT強化 永遠+15攻
3:最終英雄 出成吉思汗= ="
得唔得?

樂堡我完全未玩過...
第3版精選論有重大改變...係2-6版個時已經改好...但無推出咁解...
其中一個改變係殺敵950人,強化兵力
仲有成吉係有得出...仲多了很多兵選...
所以呢..3-1版有好大驚喜,好多野都估唔到bao_16
回復 支持 反對

要保留捉捉係件難事...因為彈GAME...
盡量留得就留....改得就改....
希望改到啦~bao_02
回復 支持 反對