打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] Evo 最需要刪/改 的Lv 3(各系選1隻)

關閉 [複製鏈接]
原帖由 惡魔輪回小隊 於 24/6/2008 14:25 發表
其實有冇得設計成...雙出lv2兵勁過or=單出lv3兵
我覺得咁樣先好玩,同埋咁樣做比較平衡
拎唔到石gei兵可以夠雙出lv2兵打(可能死3隻殺兩隻)
而lv3gei ok勁,但係出得慢,贏唔過雙出lv2兵gei人海戰術同兵種配合(近攻+遠 ...

如果拎唔到石上lv3, 都唔可能雙出到lv2
(還是我理解錯了你的意思..)
回復

原帖由 nimmanandy31 於 24-6-2008 20:55 發表

如果拎唔到石上lv3, 都唔可能雙出到lv2
(還是我理解錯了你的意思..)

簡單咁講,就係整強lv2兵
回復

原帖由 惡魔輪回小隊 於 24/6/2008 22:35 發表

簡單咁講,就係整強lv2兵

的而且確,lv2 同lv3 ge 實力相差
絕對比lv4 同 lv4 的距離要大

不過,如果改強lv2 可能會令民兵同lv2 差太遠
咁對於升唔到lv2 ge人會變到好似以前升唔到城咁

其實我認為, 改強lv2 倒不如把lv3 ,4什至lv5,6 改弱少少

以上只係我ge愚見
回復

原帖由 nimmanandy31 於 24-6-2008 23:49 發表

的而且確,lv2 同lv3 ge 實力相差
絕對比lv4 同 lv4 的距離要大

不過,如果改強lv2 可能會令民兵同lv2 差太遠
咁對於升唔到lv2 ge人會變到好似以前升唔到城咁

其實我認為, 改強lv2 倒不如把lv3 ,4什至lv5, ...

其實我覺得唔會有人升唔到 lv2 law
因為人o也轉lv2 gei時候要時間,係果段時間係無法出兵同控兵
再加上如果識玩gei,可以引d兵係中間再用國王令中埸爆炸'
就算點廢都勉強升到lv2
另外,引對方d兵到自己塔都得,反正你d民兵咁好食,比塔射死幾隻都底喔
如果再唔得就整勁埋lv1 law
回復

LV2得3種,配撘少,要整到LV2雙出可以打LV3實在太理想化
回復

原帖由 惡魔輪回小隊 於 25-6-2008 09:33 發表

其實我覺得唔會有人升唔到 lv2 law
因為人o也轉lv2 gei時候要時間,係果段時間係無法出兵同控兵
再加上如果識玩gei,可以引d兵係中間再用國王令中埸爆炸'
就算點廢都勉強升到lv2
另外,引對方d兵到自己塔都得,反 ...

真係老懷安慰, 終於有人諗到我想做既野

雙出係我由EVO 一開始就想大家行既路線, 而且Evo 7 亦都係為強化呢一方面而發進

點解一路Evo 都係 50  50  100  200

我就係想人地
民兵 Lv 1 ,之後升lv 2 , <100石
然後出兩隻Lv 2, < 200石
之後升其中一隻Lv 3 , 之後升埋另一隻Lv 3, <----400石
最後其中一隻升Lv 4 然後合體 <---800石

回復

原帖由 西門 於 30-6-2008 18:18 發表

真係老懷安慰, 終於有人諗到我想做既野

雙出係我由EVO 一開始就想大家行既路線, 而且Evo 7 亦都係為強化呢一方面而發進

點解一路Evo 都係 50  50  100  200

我就係想人地
民兵 Lv 1 ,之後升lv 2 ,  

呢樣野係EVO7先做到-.-E+無可能有人咁做...
EVO7幾好玩...好可惜D人唔接受=.=
回復

無野要改/刪
        1.  劍兵勇士  -打        騎,打鷹,
        2.  精銳鷹勇士-打弓,駱駝,係難UP D 但之後UP哥屈弓
        3.  條頓武士-行的慢,攻高,比弓屈,打步馬 好吸
        4.  強弩兵        - 容易比馬,步夾攻,玩屈距UP好慢(其他人識玩既話)
        5.  重裝馬騎弓兵-4:20以下UP到,超好吸,其後其他人LV2/3蒙特屈死佢地
        6.  羽毛弓箭手- UP得快既話 打步打弓都無問題,之後神弓 就狂吸
        7.  匈牙利輕騎兵        - 識玩,多人係弓,同種兵,就好吸,之後屈弓,5識玩好難UP
        8.  駱駝騎兵- 識玩,UP得快先勁,之後UP到拜/奴 是但屈一種兵
        9.  騎士 - 要快速UP到遊先勁,5係騎士好難UP反而一直希望蛇車 出得可以簡易 出中弩~~~!!!!
回復

做咩推d咁ge post
回復

回復 30# hihih

5知@@"我都無留意11
回復