打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] [新增紫色字內容,19/10]歡迎討論現今樂古cso風氣和管理

會員固然要遵守版規,版主都需要管理。

不過,由細到大實有聽過咩叫自制吧,就算冇,父母老師都有教過 ...
superchanouo 發表於 19-10-2012 00:57

well, 頭先唔記得左問, 頭先你呢句
"我相信守得雲開見月明,遲早會有人出返黎領導呢個版。"
唔好咁悲觀啦~~可能你就係將來領導呢個版既人呢 ;)

你呢一句"會員固然要遵守版規,版主都需要管理"+"係咪冇王管就會為所欲為先"
已經好夠喇...不用再說多餘的說話/例子

已經講左好多次, 事實放在眼前, 無王管, 真係亂左wo, 你自己都話樂古質素係低左...
咁真係需要有版主出手嘛...right?

鬼唔知自津係最好咩...
但自津係俾d 思想成熟點既人, 我唔係小朋友, 我梗係識自津;
但而家問題就係要對住其他人, 對住d 小朋友嘛, 問題不在我身上!
有人管既始終都係好d!

需要有高級人士去管其他人, 以及 其他不受控制的小朋友

你咁鍾意叫人自津, 同佢地講啦; 你叫我自津, 無用架wo, 版主大人
我得7 level, 叫人自津, 人地當我係唱歌ja....
回復 支持 反對

well, 頭先唔記得左問, 頭先你呢句
"我相信守得雲開見月明,遲早會有人出返黎領導呢個版。"
呢2句,  ...
倉井影 發表於 19-10-2012 01:07

呢2句, 一前一後, 到底有什麼關連=.=?

即係話我宜加會堅持呀。

不用再說多餘的說話/例子

咁我語文水平唔好嘛,囉嗦得濟請見諒多多包涵。

咁而家要有版主出手, 有咩唔好??

只可以講,ctm,m88果啲去左讀書,其他的,我唔知道。話我聽搵邊個版主出手是好

我都睇得出你係個成熟人,但係你細個既時候又識唔識自律呢

CSO版係吸引到一班新人入黎,當中大部分都仲長大緊既,相信你都明白。

由你既角度睇,好多野都係錯架。
回復 支持 反對

回復 78# 倉井影

又關我事,個帖明知故問,開心下啫 ,咁睇唔開,
回復 支持 反對

即係話我宜加會堅持呀。
咁我語文水平唔好嘛,囉嗦得濟請見諒多多包涵。
只可以講,ctm,m88果 ...
superchanouo 發表於 19-10-2012 01:17

直接一點就可以了...
sorry, 剛編輯了內容, 因為慢慢又好似理解到你那2句意思...
(我既中英文都唔好,成日都辭不達意, 講左好多廢話)

其實大家都要知道
一個好既論壇, 係要版主同會員共同建立, 大家都要付出努力

同埋, 呢個post 其實係想話引起大家關注姐, 希望大家多加留意, 從而改善質素....

版主大人 我一定會作好我既公民責任, 我一定會多多舉報違規行為的
回復 支持 反對

要深入定立一個’’廢up''標準好難架嘛,話明個個人都有唔同睇法,我當係肺腑之言,你就話我廢up,到時又係到爭議,真係搵野黎做。
回復 支持 反對

要深入定立一個’’廢up''標準好難架嘛,話明個個人都有唔同睇法,我當係肺腑之言,你就話我廢up,到時又係 ...
superchanouo 發表於 19-10-2012 01:25

唔係, sorry, 初時我唔明 (我理解能力有問題), 而家明白了
回復 支持 反對

唔係, sorry, 初時我唔明 (我理解能力有問題), 而家明白了
倉井影 發表於 19-10-2012 01:27

唔係,你見我冇引用你,就即係唔係針對緊同你既話題作評論。
回復 支持 反對

會員固然要遵守版規,版主都需要管理。

不過,由細到大實有聽過咩叫自制吧,就算冇,父母老師都有教過 ...
superchanouo 發表於 19-10-2012 00:57

咁即係始終都要有人教,有人睇住.
自律個定義都幾廣泛,可能你指出是個人的品行,行為等.
那最多自律下,那些人減少了罵戰,粗口等

但就等於自律下無需要板主的管理?
相信板主的工作還有很多,自律的會員不等於不會犯錯

這裡有很多的板規相信仍然需要板主去處理與執行
回復 支持 反對

咁即係始終都要有人教,有人睇住.
自律個定義都幾廣泛,可能你指出是個人的品行,行為等.
那最多自律下,那 ...
z888888 發表於 19-10-2012 01:32

就我所見,版主算係會員既同輩,唔係前輩(當然年紀特別大既當佢係前輩又得),平時好多野都係前輩教你,而同輩係互相學習欣賞。所以宜加咁樣,其實大家係互相學習緊,有人話宜加啲會員質素差左,又有人話以前啲會員走左唔少,我就覺得有新亦有舊先係最好既情況,新既係舊既身上可以學到野,同埋咁樣呢個CSO版先有承傳架嘛。
回復 支持 反對

唔係,你見我冇引用你,就即係唔係針對緊同你既話題作評論。
superchanouo 發表於 19-10-2012 01:28

[純粹討論] >>http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4398276&extra=page%3D1
第1個回覆
你認為是廢up嗎? 你認為是無意義回覆, 理應扣分嗎?
真心想問下你點睇, 同會點做?

你將來就是版主
你的決定, 你的立場, 你的方向, 將決定這論壇的發展方向....
回復 支持 反對