樂古Nakuz

標題: 我有少少想知所謂的神係5係人定外星人 [打印本頁]

作者: 95143283    時間: 10-10-2009 11:43
標題: 我有少少想知所謂的神係5係人定外星人

大家都知聖經的內容 5知都黎聽下 神話人類係由神的樣做出來 la 通常 外星人的下巴係尖 不過有d人類個下巴尖尖地  你想像一下 個人冇頭法 就有少少似外星人 如果係人類係由神的樣做出來 禁  神 大有可能 係 外星人   

神: 係一個無人知的野

人: 係一個高智慧的一種動物

外星人: 無有科學 資科證實 不過可似假設 是一個高度文明和高智慧 的生物

大有可能2012  係外星人黎地球 共同生活

自己假設 有少少認同我自己所講是真
作者: georgewong2006    時間: 10-10-2009 11:53
你又知有外星人?而家肯定左咩?
作者: 95143283    時間: 10-10-2009 11:56
2# georgewong2006 假設
作者: 丫.Wing★    時間: 11-10-2009 23:22
我都覺得有呢個可能......

假設佢真係外星人既話....佢可以利用高科技/本身的異能來做出跟聖經所說一樣的事情.

當然這假設是建立於"上帝/神之類的物體是外星人"之上
作者: 95143283    時間: 15-10-2009 19:45
聖經話佢三日後復活 知5知點解 因為個時武器根本對佢冇傷害
作者: 绫恒清    時間: 18-10-2009 21:23
作者: exkain    時間: 12-12-2009 23:42
很簡單…
神 是人想像出來的 (暫時,沒證據有)
外星人 也是人想像出來的(也是暫時,沒證據有)
神和外星人 都被設定為強大過 "人"
所以有相似性…

至於神為什麼出現
小人之見是因為人們心中有恐懼,需要一些東西來解釋人們不明的事情
作者: 他媽的~    時間: 16-12-2009 23:09
我覺得會有外星人
因為我覺得宇宙今大
無可能只係比我地呢d唔保護地球個d人住今大
加上有今多星球等等//
作者: 笑我狂    時間: 17-12-2009 18:20
神係萬能...
外星人只係一d有高智慧,高科技的生物
作者: 還是小孩子    時間: 18-12-2009 00:26
呵..
神同外星人既共通點就係未有科學根據佢存唔存在,
但係部份人都話佢地存在
姐係好似信一d宗教咁..信則有不信則無...
而人就係去証明呢兩樣野存唔存在-,-
個人意見姐-,-
作者: mk312    時間: 16-2-2010 20:49
聖經話佢三日後復活 知5知點解 因為個時武器根本對佢冇傷害
95143283 發表於 15-10-2009 19:45

你又知@_@??
作者: 哩啲加價    時間: 20-2-2010 11:47
外星人既定義....係咪指地球以外並擁有高智慧同社會架構既物種?
作者: ckyanson    時間: 23-9-2010 00:37
宇宙咁大 有好多可能性 唔會就係得地球一個星球有生物
有外星人既可能性係極大 宇宙咁大 而加既科技來講 係無限大架宇宙
有外星人而個講法都可以話有無限既可能性
如果可能性係0 咁地球都唔應該係到

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://ent2006615ent2006615www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2