樂古Nakuz

標題: 各天王定位(不同時期) [打印本頁]

作者: foolruner    時間: 7-12-2018 11:02
標題: 各天王定位(不同時期)

剛出時
龜天:
地怪無敵,燒Mp但只要有技術可無視,可頂(冰)可坦可爆發,但要技術
雀天:
地怪威力強大,群刷無敵,但無法爆發
龍天:
天地通殺,殺天地怪蒙古boss
虎天:
廣範圍中距離,免疫狀態,清廢怪做任之王(但另一隻王叫做日凶覺),頂怪(但同時出蒙古怪,再多血都等於廢),衝上前慢(與權相同),廢物

天王武
龜天:
地怪無敵,燒Mp但尚可接受(加到400MP倒水)
可頂(冰)可坦可捱(雪女吸傷)
可爆發,但更要技術,小對天(天王武補不足)
雀天:
同上,不可控爆發(天王武補不足)
龍天:
天地通殺,殺天地怪蒙古boss,吸魔可以無縫輸出(天王武補不足)
虎天
同上,清廢怪做任之王(加速終於令它壓倒日凶),衝上前加快了一些(天王武補不足),更廢物

龍虎天王符
龜天:
同上
地怪無敵,燒Mp到難用的地步(加到600MP倒水)
可爆發,但極需技術(因燒MP太多)
雀天:
同上
龍天:
同上,爆發強大(天王符補不足)
虎天
同上
召喚物補充衝上前(但遇強大直線技會死人)(天王符補不足),留來打廢怪吧

四天王符(預測)
龜天:
同上
符完前不燒MP(天王符補不足)
地怪無敵,可爆發,但頗需技術(趕30秒內完場)
雀天:
同上,可以打天(天王符補不足),對單怪至少可以加速(天王符補不足)
龍天:
同上,爆發強大(天王符補不足)
虎天
同上
召喚物補充衝上前(但遇強大直線技會死人)(天王符補不足),留來打廢怪吧
作者: 黑天使    時間: 7-12-2018 14:22

4隻天王都有 ,反而最唔鐘依系玩龜天 250就入佐倉
反而最鐘依虎天同雀天因為打王清怪呢2隻都堅
覺明凶出佐之後虎天打王既Boss既傷害可以話眼前一亮  [阿朱娜,明凶,朱雀]

https://search.naver.com/search. ... tmERssssstQ8-154987

40秒一隊牛鬼

另外虎天符又係op!!用佢打勁怪=錦上添花,如果用佢掛材料。神根搵錢=冇得輸

雀天強係公認 唔洗點講>>除佐打海星之外 冇得輸,,只系小錢

點解唔鐘依用龜天因為清怪唔爽。如果唔係d怪特別集中硬要清哂 好哂時間。。用雀天虎天一樣做到快靚正,明凶朱雀解決打boss沒力既弱點仲可以清哂怪

龍天唔係唔鐘依,但真唔多打天怪,所以小用禁解<<又系打乜都得不過快同慢既分別。。

作者: foolruner    時間: 7-12-2018 14:29
黑天使 發表於 7-12-2018 14:22
4隻天王都有 ,反而最唔鐘依系玩龜天 250就入佐倉
反而最鐘依虎天同雀天因為打王清怪呢2隻都堅
覺明凶出佐 ...

明凶覺加帕羅減抗⋯⋯
最主要自從見到自己230虎天被蒙古怪秒,心都灰
然後神仙谷怪因為天王符,幾支直線技殺我大堆兵,心死

龜天好難用得好,但正因為複雜,不會悶,所以最愛

雀天強,但⋯⋯真的悶
作者: 黑天使    時間: 7-12-2018 15:10
foolruner 發表於 7-12-2018 14:29
明凶覺加帕羅減抗⋯⋯
最主要自從見到自己230虎天被蒙古怪秒,心都灰
然後神仙谷怪因為天王符,幾支直線 ...

我虎天陣

0主  [青龍符]
1帕 [主用濕槍開符的話轉用祖]
2孔 /mp女
3雷公[打王轉祖]
4印炮
5阿朱娜
6巨  [升lv睇情況轉祖]
7金  [升lv睇情況轉祖]
8朱雀/ 原住民長老[用陰]
9中凶
10台凶/mp女
11天王

雀天/龜天打火蛇升lv 就青龍符轉朱雀符
因為會打2-3隊好易copy 真陰超快清場

無論咩天王 合佐超過2-3個月總會轉...不停轉玩先唔悶

唯一小用得龍天渣我..因為真系對打天冇愛
龍天升lv打3隊up日凶飼養員都可以好刺激,搵錢打天草。。我諗全天王最快搵錢係龍天,但除左2隻我搵唔到可以打咩好玩。神仙谷天怪3隊就開始難打-,-加煩
我龍天得210太s  ..可能有勁裝爽d

作者: ta117    時間: 7-12-2018 15:12
俾你講2講,又唔敢合龜天,而家龜吸到210,雀220,仲15/16中,龜天加日凶彌唔彌補到不足之處
作者: 黑天使    時間: 7-12-2018 15:50
ta117 發表於 7-12-2018 15:12
俾你講2講,又唔敢合龜天,而家龜吸到210,雀220,仲15/16中,龜天加日凶彌唔彌補到不足之處 ...

你台巨依家龜天就多數打大吉。五門。火蛇,,其他都好散 個人喜愛清哂d怪,呢3隻系最習中清既怪

龜天玩家可參考下呢條女打既怪。。 我覺得呢幾種怪岩龜天打。。又搵錢又多經
https://www.youtube.com/watch?v=wXrfKfo7nD4
雀天玩家可以參考呢個陣打王打巨boss升lv 都得 金巨都唔帶又得
https://www.youtube.com/watch?v=lDqOg_BoK70&t=469s
https://www.youtube.com/watch?v=rDSfx9ZfGe0

4天王我都系覺得打王升lv最快係雀天龜天,,普通200/孔明裝 普通兵陣都超勁 
虎天龍天都幾食裝。。虎天要打王仲要夾兵陣 仲要唔小裝 最小虎天要220太+照3寶..一套天照傷害多dd 但打物理怪超易死..|

我自己就最愛雀天因為夠無腦就禁,開符出技打怪就得,升lv/打寶/巨boss一樣快靚正

PS絕對唔好放棄龜天。。一張多聞符改變世界,你諗下除佐打巨BOSS之外打任何怪都吾洗回MP係咩情況,2隊火蛇都吾洗回,絕對變成最熱門天王
我依家都正在用緊虎天符換緊多聞符0,0

唔洗控多隻燕回法打怪已經係巨商最爽既玩法。。

我之前唔用因為我成日用哂D MP都清唔哂怪  MP女得5000mp><

多聞符真心太op太爽... 不停出技清哂d怪既爽快

作者: CT167    時間: 7-12-2018 15:53
而家出左阿朱那3轉 虎天打王個弱點都加強埋
作者: foolruner    時間: 7-12-2018 16:23
ta117 發表於 7-12-2018 15:12
俾你講2講,又唔敢合龜天,而家龜吸到210,雀220,仲15/16中,龜天加日凶彌唔彌補到不足之處 ...

龜天好玩,主要問題是燒魔,真煩!
未來符就補魔正
作者: foolruner    時間: 7-12-2018 16:32
黑天使 發表於 7-12-2018 15:50
你台巨依家龜天就多數打大吉。五門。火蛇,,其他都好散 個人喜愛清哂d怪,呢3隻系最習中清既怪

龜天 ...

多聞玩法是ALT + F
作者: foolruner    時間: 7-12-2018 16:36
CT167 發表於 7-12-2018 15:53

其實⋯⋯魔抗有小西
作者: 黑天使    時間: 7-12-2018 16:52
foolruner 發表於 7-12-2018 16:36
其實⋯⋯魔抗有小西

小西真正用途

https://search.naver.com/search. ... G2ERsssssteG-468144

小西夾權都幾唔錯
作者: 黑天使    時間: 7-12-2018 17:08
CT167 發表於 7-12-2018 15:53

虎天定位可能本身就係清升LV怪
出隻明凶扣抗打王,可能想平衡返D
因為冇明凶同朱雀打王真系RJ

打王始終都係雀天/龜天輕鬆D

虎天打王回法煩

我依家都整左隻阿朱娜-,-帥位十分不足搞到隻台凶冇左個傷害><

作者: henryns    時間: 13-12-2018 16:51
補充:岩岩出同天王武中間仲有1個時期 曾經BUFF過1次
龍天虎天增加攻速(差唔多成倍)
龜天上面有講但係無講得好清楚
加左好多傷同時用魔多左好多 即係用魔換時間

下面個人意思
龜天最勁 但係易悶
特別係高強度升LV 因為范圍太細唔好用
好易訓著

龍天天地都可以打 呢度只講地面
輸出太低(對比其他3只)
所以下埸就係人地可以打2 3隊王 佢只可以1隊1隊咁打

輪到講天
岩岩出個陣 特別係低LV 廢過申3
210之後換完修套加埋點左好多天賦先開始勁D
而且單體比唔上龍 (特別係打天草可以疊怪)
不過龍天可以打范圍一齊清..

然後出左覺日凶 又1隻可以同龍天比既野出現左
再之後出左龜天武 打單BOSS傷害比龍天仲要高

但係又有隻變態既明凶出現
之後明凶又降左對天既輸出 70>50%

之後出完龍天武 符
龍天先拎番天空霸主既地位
簡直慘

其他2隻唔講
作者: 1234950    時間: 13-12-2018 17:20
henryns 發表於 13-12-2018 16:51
龜天上面有講但係無講得 ...

龍疊怪BUG 唔係喺出龍天個陣PATCH左啦咩?
作者: foolruner    時間: 14-12-2018 11:07
1234950 發表於 13-12-2018 17:20
龍疊怪BUG 唔係喺出龍天個陣PATCH左啦咩?

今晚我測試一下
作者: foolruner    時間: 14-12-2018 13:39
henryns 發表於 13-12-2018 16:51
龜天上面有講但係無講得 ...

好似無感覺到,又改慢了嗎?
可以詳細說一說嗎?

龜天最勁 但係易悶
特別係高強度升LV 因為范圍太細唔好用
好易訓著

龜天變化太多,再加上現在加魔耗加威力,我覺得更難用,好多要兼顧,更要精神⋯
作者: beasilter    時間: 17-12-2018 07:36

龜天本身唔差 只係比官方係咁改加佢技能魔量令佢感覺上弱左
我都係用龜天既明白D怪走散左好煩 所以升左隻雷公3轉 情況好好多 一開始定住 放技 安全完場 龜天遲下好有市場 神仙谷會出火屬怪 仲會出天照戒
作者: henryns    時間: 17-12-2018 17:30
foolruner 發表於 14-12-2018 13:39
好似無感覺到,又改慢了嗎?
可以詳細說一說嗎?

你搵番早期D片同依家D片對比下 相差成倍速度 虎天都係咁
只係你慣左佢依家個速感覺上佢仲係慢

改魔我覺得完全無問題 最好改到1下技用晒D魔直接秒怪 好過你禁10萬下隻怪慢慢扣血
作者: cs555666777    時間: 18-12-2018 03:29
黑天使 發表於 7-12-2018 08:52
小西真正用途

https://search.naver.com/search. ... query=%ED%85%94%ED% ...

嘩 原來咁用  有冇龜天打怪血LV影片 同埋個陣會係點組
作者: 1234950    時間: 18-12-2018 22:19
巨商本身反應慢.  然後啲部隊動作又係
所以改良左都覺得佢慢  唔正常

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://ent2006615ent2006615www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2