打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] [分享] 進化論係咪真?定係創造論

關閉 [複製鏈接]
Originally posted by 呵呵^^(精銳左) at 2006-4-27 21:28:
支持創造論既人 就好似上面果幾位 連基本科學都唔清楚 就提出從科學觀點出發的證據反駁進化論

你講我是吧bao_35
我無反駁進化論
只係唔明白第一生物點出現Only
睇住病毒變種點反駁進化論bao_10
仲有講明係"估"..

咁你有咩高見..?

[ Last edited by Unknown on 2006-4-27 at 09:49 PM ]

這帖子是由 衛宮士郎 管理人員從 =新聞時事區= 版塊移動到 =學術區= 版塊的
回復 支持 反對

我乜都唔信-.-

[color=red]這帖子是由 衛宮士郎 管理人員從 =新聞時事區= 版塊移動到 =學術區= 版塊的[/color]
回復 支持 反對

Originally posted by Unknown at 2006-4-27 21:42:

你講我是吧bao_35
我無反駁進化論
只係唔明白第一生物點出現Only
睇住病毒變種點反駁進化論bao_10
仲有講明係"估"..

咁你有咩高見..?

[ Last edited by Unknown on 2006-4-27 at 09:49 PM ...

既然你唔係 唔洗理我之前講咩就得
其實生物亦都只係一堆物質 生物成長 同你放飽和溶液在室溫就會得出結晶咁普通

這帖子是由 衛宮士郎 管理人員從 =新聞時事區= 版塊移動到 =學術區= 版塊的
回復 支持 反對

我信進化論.....

合理好多~~~

[color=red]這帖子是由 衛宮士郎 管理人員從 =新聞時事區= 版塊移動到 =學術區= 版塊的[/color]
回復 支持 反對

此題無解!!bao_31

回復 支持 反對

創造論!!!
我認為凡事都無岩~

回復 支持 反對

Originally posted by christan at 2006-4-27 22:50:
我信進化論.....

合理好多~~~

合理何解?
進化前既所有都係由現在推測過去....
真係有合理既證據 雖然呢個地球每一樣野就算依家岩
好可能下一秒就被推翻
進化 都要有人做一樣出黎先可以
細胞都需要...一部電腦 唔會係由d廢鐵係地下慢慢變成
我係否認進化論 因為太多假設
推測到原始時間事件發生之間 又發生左d野 又有冇人知.??
一本書 我睇左一頁用左十秒 跟住無啦啦去左飲野
你唔可以話我每十秒睇一頁 中間所發生既野邊個知
冇人推測得到......

回復 支持 反對

進化論話某d物質(我唔知點叫好)o係機緣巧合之下合埋而變成生命,
但係即使以現今既科技都仲未可以刻意用合成物質既方法去製造生命,
因此我認為"物質o係機緣巧合之下合埋而變成生命"呢個可能性相當之低

回復 支持 反對

Originally posted by [H]彈水阿給 at 2006-4-28 11:50:
進化論話某d物質(我唔知點叫好)o係機緣巧合之下合埋而變成生命,
但係即使以現今既科技都仲未可以刻意用合成物質既方法去製造生命,
因此我認為"物質o係機緣巧合之下合埋而變成生命"呢個可能性相當之低

就算低 呢個理論都冇乜錯
不過..物質 又係點黎嫁咩...
雖然係尋根都搵唔到答案 不過想聽多d人既唸法
起碼可以知道得比依家更多

回復 支持 反對

Originally posted by [H]彈水阿給 at 2006-4-28 11:50:

言下之意即係你寧願信上帝都唔信自然??

回復 支持 反對