查看: 23395|回復: 40
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] 求加樂點 (自創) 論道-攻強爪同暴力爪

大家好,今日8月5號,小弟~火~尋日升左從四,努力中[[bao_36]]
在80lv同資質開放後,大家都高左暴抗,之前好多爪都玩暴,因為天生高暴同暴傷
大家高暴抗之後,即使你有50-60暴都未必可以兩下有一下暴,高暴傷都變成沒用
而攻強爪下,暴抗高的人都會被你有效的輸出,努力上暴抗的人,一下子沒用
所以爪上左100攻強後又有暴既話都好可怕
小弟攻強爪的實證

當時五品裝打金人,金光,雙乾,大乙,天刑,雙六合
自己連云,奇門,太乙,天刑,雙六合
其他戰勝相

求大家評論下

小弟有錯請勿插[[onion_54]]

夢幻團之滅殺聯盟 吾係 夢幻之滅殺團

小弟~火~
請大家加我好友
回復

夢幻團之滅殺聯盟 吾係 夢幻之滅殺團    < === gm e 句 野 好 正 -v- """

不 過 宜 家 d 人 都 轉 曬 玩 攻 強 ,,,
隻 game 初 初 出 果 時 ,,, 個 個 都 玩 暴 -.- """
回復 支持 反對

終於有人回
而家盾好Q難打
化骨都有用
加暴加附傷
落日爪 系大陸ser 好變態
不過要過70暴先好想用落日爪

吾該大家吾好看帖吾回帖la
六十幾人看得一個人回

多謝~呀杰 的回復
回復 支持 反對

玩攻強爪的確係幾好但唔係玩附傷爪仲好咩攻強都可以用格檔檔走一半但附傷爪就唔得 e家好多人打爪用格檔唔再會用扇冰你 咁附傷係比攻強較好
回復 支持 反對

而家文官好易將暴抗堆到40以上,仲要唔使點影響輸出添
所以唔單止爪,幾乎所有職業想增加輸出都係用+攻強的符玉
化骨... 而家唔點值錢...
落日... 如果好似星晴月光咁有玄天都好勁...
因為玄天有+命中+暴擊,唔怕對手高暴抗,亦彌補左連環的+10命中

事實上長兵的主流已經慢慢變成文官裝+全魅力資質,咁樣玩攻強又得,玩閃又得
但我唔知道爪適唔適合用文官裝+全魅力呢個玩法...
大陸好多百變都轉用文官裝+全魅力,暴擊暴傷好多高級秘文都有加,但秘文加唔到暴抗
大家打過73戰場都知暴抗勁重要,boss一暴6-7千...

附傷都重要,尤其是打盾...
好彩好多新稱號都係+附傷,又有+30附傷左戒,右戒成長又+15附傷~
回復 支持 反對

爪用得好連金人都吾係對手,上面D相有

鬼武儿條垃圾吾夠打走佬回血沒品
回復 支持 反對

夢幻既朋友我可能入吾番夢幻
而入蜀都
聽日先算88
回復 支持 反對

小弟說明下暴力爪先
暴力爪在香港ser 通常都玩一套化骨 四土兩金寶物
暴約50-60加專精爆暴 開效果加暴傷
加行武力上暴傷
呢個組合遇上文官就大大獲
天生攻強低的爪就低輸出
好難嬴戟之類既長兵

回復先再寫[[bao_36]]

評分

參與人數 1樂點 -3 收起 理由
無名方士 -3 連post。

查看全部評分

回復 支持 反對

cCCCCCCCCc

評分

參與人數 1樂點 -5 收起 理由
無名方士 -5 呃Post/無意義內容

查看全部評分

回復 支持 反對

攻強爪的裝約是一set連還,五金一和弦琴(或加攻強寶如青龍偃月X)
雙離火,其他自選,可雙六合或單六合三離火
輸出問題好重要
暴吾起都有夠
暴得起重勁
頭最好虎牢
爪在國戰生存能力低
一擊必殺好重要
攻強爪是為了有暴有輸出
而大陸ser有人存左一set百變同落日
實驗證明:
百變爪一下暴同落日差好少(50-100一下左右)
但係普攻一下就差成五六百血
所以證明攻強爪比暴力爪更暴力

自創 求加樂點
回復 支持 反對