打印 上一主題 下一主題
收起左側

[新版情報] 【糾結之心】第七回:明女 - 獨角鬼與黑龍

關閉 [複製鏈接]
支持獨角鬼
1.自從出左中秋福袋之後,獨角鬼平左好多
2.獨角鬼實用性高好多,可以對天,又可以對地,命中率高使它打王比黑龍勁,因為黑龍唔係成日出電
3.黑龍只限明女使用
4.黑龍一死左冇得再招,人但獨角鬼可以
最重要既point
5.如果整左/買左把野,又放唔返出去(因為明女武極少人要),實力又唔達標,咁等同浪費金錢冇分別
寧願一係唔好要,一係就要完美少少

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
Hellkite + 10

查看全部評分

回復

支持獨角鬼
1.自從出左中秋福袋之後,獨角鬼平左好多
2.獨角鬼實用性高好多,可以對天,又可以對地,命中率高使 ...
tommytomy 發表於 15-10-2012 08:23

回1. 獨鬼弓平左係因為d外掛 雖然本書係平少 但本書本身都好平
回3. 已fix成係明女角度

回5. 其實明女百武成本平到嘔 5洗HKD$20都有把

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
Hellkite + 5

查看全部評分

回復

獨鬼有一擊必殺,扣血高
2黎鬼弓係計4屬,明女可以加體都得

評分

查看全部評分

回復

個人係正方
鬼弓優點:
1.夠高打抵,可以頂到好耐怪
2.可以打天可以打地
3.不受主角mp限制,招出黎一定2000mp,一下技只係要10mp
4.獨角鬼可以人手操控
不過如果打神獸果d就比較煩d
1.神獸會吸你mp
2.如果打白虎既話人魂會定住你
鬼弓壞處:
1.要170lv先用到
黑龍優點:
1.可以頂天,仲可以出龍技
黑龍壞處:
1.唔可以人手直接操控
2.mp受主角限制,仲要250mp一下,自身mp唔夠高
3.只係頂到天怪,地怪當你無到
要分析既野係咁多,thx

評分

參與人數 1樂點 +15 收起 理由
Hellkite + 15

查看全部評分

回復

個人係正方
獨弓優點:
1.血多高抗
2.頂到地怪,天怪(好頂得)
獨弓缺點:
材料成本高明女百武超過5倍
黑龍優點:
招技勁過青龍(本人試過打食云6000幾1hit扣左抗後)
黑龍缺點:
其抗性極低,打雷鳥都要明女主補血(已開啟雀符血量接近10萬)
打雷鳥都要1分鐘亦未能完場(1下技秒1隻怪)可想而知其技能爆發機率極低
頂唔到地怪就算頂到我相信都好易死

評分

查看全部評分

回復

支持黑龍,就算唔計能力值黎講,一個明女百武已經有半隻青龍了(雖然不能手控技,但攻>龍已經係個賣點),係港巨合龍三封書咁貴,而一個明女武又唔係好貴已經半條龍,都算係窮人恩物。如果係日巨黎講,合把鬼弓既時間已經夠合條龍了.........

評分

查看全部評分

回復

黑龍.係明女既百武技第一,明女既百武遠遠比獨角鬼弓平,係我地平民百姓既好玩意,可以頂天怪,加上明女既再生,因為天怪大多數技能都淨係打到地怪,所以黑龍打好多唔太怪既天怪都唔會死
第二,黑龍移動速度十分之快,冇雷公又想打天怪既人可以唔洗驚,只要一開波就放條龍再刻飛出去,加上明女再生,就可以頂住D怪
第三,黑龍的威力都係受主角智力影響,加上明女再生都係受主角智力影響,所以明女升點主升智力係一舉兩得
第四,黑龍擁有神獸青龍既技能,威力還要比青龍強,唯一壞處就係技能不能夠受玩家控制,純屬隨機

評分

查看全部評分

回復

首先 我補充返我之前講d野
黑龍係可以受明女第三特性影響 但係問題係當明女點黑龍特性 咁自己點回復量自然少左 咁玩家要自己決定點樣係呢兩方面取得平衡 獨鬼係基本上都係受主角全屬性影響 即係明女食大力都會影響獨鬼既血
回血方面 係港巨呢個版 黑龍得明女先回到佢血 台男係回唔到 因為我自己有試過同明女組隊打怪 佢放左黑龍出黎 但係我台男係回唔到黑龍血 呢個係呢個版既bug黎 之後d版係點我唔知 因為港巨都未出
頂怪方面 咁有人話d高lv怪係打到空中單位既黑龍 呢個係事實 即係明女低lv時 如果靠黑龍升 d怪應該無視黑龍 我有個團友係明女 佢打食云 d食云會無視條黑龍 咁打勁怪 係獨鬼都頂唔到既情況下 我相信黑龍一樣都係頂唔到
總結 明女佩獨鬼勝明女佩黑龍

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
Hellkite + 20

查看全部評分

回復