打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機體討論] [博負皮][不要面][繼續幻想]幻想機設 完美突擊高達

有回力標 點解係剪機 ,r後係拳機尼
回復 支持 反對

其實完美突擊高達呢個名邊個改
好似好)咁
回復 支持 反對

完美突擊如果SS機就話6武器姐,但而家SF都係SS機完美突擊冇咩機會上到SS級,5武器係最大可能

照武裝咁唔洗諗,炮突+劍突.但冇加上彈夾數量同6圍而只係比武裝,有少少資料唔夠齊全

炮突支火神炮同重EW雙加特林機槍都係260X10,呢部個火神竟然280X10我覺得會太惡,如果6圍果邊拉低D我會容易認同呢個係數

榴彈發射器係數我認同,但唔應該有追蹤效果.炮突E個榴彈發射器同樣地都係冇追蹤.完美突擊按道理都洗有追蹤效果.可能你玩過PS2 Z.A.F.T.連合 知道佢榴彈發射器有微追蹤效果.但係SD整出來有一定難度:追蹤又唔可以似08小隊咁勁,又唔可以似雅典娜咁細.模組又要係一般火箭炮個子彈樣.韓國唔會為一部非熱門機特登整多個武器出來.所以榴彈發射器有裝填下降就夠啦

超高脈衝炮冇咩野好講,係數都係高炮突同炮突E 25,高命運50.都重算正常.我諗超高脈衝炮CD會係8秒就冇咁惡.到SP1有技能就轉5秒CD,其他武裝呢個時候有可能用唔上,又可以成日倒人地.個人覺得有D惡.但係就

至於R前必殺,我覺得轉做範圍必殺好D.地圖必係炮突同炮突E都用過.即然你配上咁的武裝.必殺可以做一個用哂R前所有武裝的全彈發射動作會有特色

對艦刀我覺得唔應該咁高係數.自由把刀都係1100,命運都係1100.有咩可能對艦刀可以有1300係數?呢個係數通常係比拳機用.X1同無正把刀都係1320係數.作為剪機的完美突擊係數應該落返1100左右.如果你話完突只係打4刀所以咁高係數都唔應該會係咁.NU同樣4刀但都係1100係數.完突未必會係第1部破例咁高係數的機

光束迴旋鏢,1400係數都算正常,S機中得命運有香蕉1次放2個各1000係數,呢部放1次得果1個拉高係數都算OK啦.但我自己會諗彈夾上限會得2發.3發太多全部打中太痛,1發太少打中似冇咩效果.2發打中都算中規中矩

至於火箭推進錨,我覺得如果係格鬥技會令完突武裝太極端.R前就炮突R後就格鬥太過2面化.我覺得火箭推進錨可以參考S龍招神龍爪同時帶有牽引同追尾就會實用化好多.其一完突可以拉人入自己隊入面玩HAPPY CORNER,其二可以用來救人同做起手技,變成可以主動遠距捉人而唔係要同人近身打.要知道通常近身打都係拳機.剪機同拳機打會有克屬減傷.拉人入自己隊入面集火總保險過自己衝出去同人單拖拳機.

R後必殺冇咩野好講.配上呢堆武裝冇咩可能係範圍必殺同地圖大

重有就係,我覺得個名轉做FA突擊會順口D.一直完突完突咁叫怪怪地.FA突擊對我來講聽落順耳左好多
FA通常係指全裝甲,但亦都有指全武裝的意思.套用呢個意思叫FA突擊會好聽好多

技能果邊我整體認同,但技2話明化不可能為可能的男人,不如唔好要個鎖敵距離錯加,轉做受敵傷害減少會好好多.技1冇得加自己防咁由2武來加番都算OK
回復 支持 反對

完美突擊如果SS機就話6武器姐,但而家SF都係SS機完美突擊冇咩機會上到SS級,5武器係最大可能

照武裝咁唔洗諗 ...
啊橙 發表於 23-10-2012 10:26

真有心機
回復 支持 反對

合成材料............
回復 支持 反對

有咩理由連不知火都冇得加防既安提米昂之鷹呢部會有-_-
6個武...
爆甲爆剩劍突裝備-_-?
回復 支持 反對

我覺得E部一定會出,只係時間問題
回復 支持 反對

樓主腦子有問題
回復 支持 反對

幾多刀倒 ~?
回復 支持 反對

材料杯具了