打印 上一主題 下一主題
收起左側

[討論] 如果有一個新既AOFE版evo, 你最想有D咩新野?

目前方針:
1. 必要情況下先改血, 更必要既情況下先改攻
2. 盡量令進化concept make sense, 例如長弓調番去由羽弓上, 而唔係由強弩上
3. 平衡為首, 多出路選擇亦重要。文明係輔助但唔係一切, 不應讓玩家只能以文明本身作為一開始步弓騎選擇既依據, 最極端既係我會令三個無馬(印加阿茲瑪雅)國家有選擇lv2~lv4暫時玩馬既權利, 日本齊防馬弓亦會係一個好既出路
5. FFA其首 2@4其次 4v4難以理會(notes: 以前係2@4其首, 改以FFA為首係因為人數下降問題, 難以下下叫齊8個人)
6. 以研發科技為核心, 母指環馬速步速彈道學唔會再一開波就研發
7. 承上, 以其為核心, 某D lv5或者lv6可能可以有兩種合體方法, 即有兩套科技去acheive同一個lv5/lv6
8. 改以單位而唔係名稱去表達點合體, 以前要click落個名先知點合, 而家改為望一望就知點合
9. MODE暫時放埋一邊唔整住(即係beta版唔會有mode住), 上面既改變幅度都唔算小, 要睇下beta出到黎點先再諗點整MODE(同以前一樣)

歡迎意見
另外關於mode呢個問題
寄生本來就好勁, 無人用主要係因為個個都唔敢take risk
poison trap就要執執佢, 可能改到扣淨一血
回復 支持 反對

不如改到AOFE可以玩到先。。。等我止下痕
之後先再慢慢加入新原素
回復 支持 反對

不如改到AOFE可以玩到先。。。等我止下痕
之後先再慢慢加入新原素
jimmy951753 發表於 6-1-2013 15:46

你可以玩6.x, silent系列, 果D都無問題
回復 支持 反對

點解唔直接用全科技樹?
回復 支持 反對

點解唔直接用全科技樹?
clexcl 發表於 6-1-2013 18:05

你會好快悶
回復 支持 反對

岩岩玩完一盤,覺得最大問題係好易彊局,個個用lower metabolism rate,有排都未死,大家又攻唔到大家
回復 支持 反對

岩岩玩完一盤,覺得最大問題係好易彊局,個個用lower metabolism rate,有排都未死,大家又攻唔到大家 ...
clexcl 發表於 6-1-2013 22:30

同上 雖然好小在樂古玩evo3.4唔知樂古的情况 但在某平台斷斷續續玩3.4都玩了3年 大家多數都是用lower 食得最快通常都輸
回復 支持 反對

日本 蒙古 阿之 不列癲
回復 支持 反對