查看: 11943|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[Jubeat] Cafe de Tran個人心得(已全面更新,含字海,大量圖片)

我來匯報一下自身的情況
以下分為三個時段 順次序
備註:
對開jubeat新曲有利
對開IIDX新曲有利

=============10:00 - 14:00=============
第一局jubeat  取得 ×6
Rainbow after snow兩邊解禁+[IIDX]Beastie Starter解禁
(其中5個是初次參與Cafe de Tran的bonus,整個活動只能拿一次)

第二局jubeat  取得×1
第三局jubeat  取得×1

第一局IIDX   取得 ×5  ×1
[jubeat]SCJ2解禁  廚師升級
(5個冬甩是初次參與Cafe de Tran的bonus,整個活動只能拿一次)
(另外的蛋糕 應該是廚師升到第二級後就會隨機產生 也是冬甩的升級版)

第二局IIDX   取得 ×1
第三局IIDX   取得 ×1

=============14:00 - 18:00=============
第四局IIDX   取得 ×1
第五局IIDX   取得 ×1
第四局jubeat  取得×1
第五局jubeat  取得 ×1
(這個就是丸子的升級版)
第六局jubeat  取得×1
第七局jubeat  取得 ×1

=============18:00-21:00=============
第六局IIDX   取得 ×1
第八局jubeat  取得×1

結論:
每邊只是解了兩首樂曲 廚師也只升了一級

另外到底這個TIME SERVICE上面的丸子和冬甩是什麼意思啦
回復 支持 反對

可能你岩
我聽日再驗證一下

雖然「機率」呢d野就好難驗證...嗯...
回復 支持 反對

咁呢樣就要等唔知邊個個廚師升爆之後
再睇下會唔會有咁既事發生好了
回復 支持 反對

應該佢岩

不過與其講「果段時間易d出更高等級既食物」
應該話「果段時間既廚師會暫時性上一級」會比較正確
回復 支持 反對

←我琴日都唔知玩左幾多鋪IIDX
應該都有20鋪

解歌係咁架啦
如果真係付出唔到時間同埋金錢...
都係建議你等到下個月 睇下有冇奇蹟
(例如可以傳導?解禁方法緩和?
回復 支持 反對