打印 上一主題 下一主題
收起左側

[遊戲討論] 去邊度可以舉報bug

其實破壞平衡性  根本唔需要講有無用BUG 用左BUG唔代表就可以破壞到平衡
相反 一般疆屍存在已經係破壞左 ...
Charlie1012 發表於 14-5-2013 16:26

咪傻.
你話一般疆屍存在唔公平
你可以對遊戲作出控訴.例如:唔玩
遊戲入面有教我地禁g制有得暴走
但bug唔系官方本身就設計出黎既野
精準唔切槍對近戰武器系冇效果
遊戲入面幾時教你斧頭用完精準再轉槍可以爆頭?
你所講既根本系兩個完全唔同範疇既野
請閣下重新組織自己的發言
回復 支持 反對

咪傻.
你話一般疆屍存在唔公平
但bu ...
szesiulong 發表於 14-5-2013 16:43

惡夢工廠都有快完場既BUG 好似都唔係遊戲教
回復 支持 反對

咪傻.
你話一般疆屍存在唔公平
但bug唔系官方本身就設計出黎既野
精準唔切槍對近戰武器系冇效果
遊戲入面幾時教你斧頭用完精準再轉槍可以爆頭?
你所講既根本系兩個完全唔同範疇既野
請閣下重新組織自己的發言
szesiulong 發表於 14-5-2013 16:43

第一 我既言論係針對遊戲平衡性
而你既論點就係認為只有bug先會破壞到平衡
現在的屍3推出時都經過官方專人測試過 但結果係遊戲始終存在大量不平衡
因此我直接指出非bug同樣能夠破壞平衡
係唔係bug根本唔重要 破壞平衡就係破壞平衡

而且有一件事 你亦都可以思考下 就係只有屍3係需要爆頭
假如係玩屍2 屍1 人類玩家都可以亂槍亂刀亂炸彈就將殭屍殺死
之後還有一隻新屍叫保羅 保羅g技都係為左屍3而設
都係保障一些怕死玩家既安全 呢招係保羅專屬技
但雷比同一般殭屍就無視呢個法則 即使不斷被擊殺 仍然有更大機會得到重生
咁對人類玩家同使用其他殭屍既玩家係咪好唔公平?
因此精準斧既存在 事實都會令遊戲更加平衡
但事實都卻不是如此  就好似雷比 本身人類可以用狙擊槍 非常安全地將殭屍hs
但雷比的存在亦會令人類玩家 要用付上更大風險更大代價 才能夠hs
這種事 其實用精準斧都補償唔到
而且呢 就算唔用精準斧 係一樣可以賣到隊友
我係水路就試過幾次 只要你用斧頭對準隊友 接近頭位置 再用致命重擊
一樣做到賣隊友效果 但唔一定爆到頭
問題係 如果玩屍2呢? 果位玩家已經死左
咁代表我唔用精準 我一樣賣到隊友 只要我用斧頭 刀中佢就可以
你地都唔應該認為重生係必然  由變屍果刻 你就應該要盡量避開對方致命一擊
而唔係要求別人"手下留情"
回復 支持 反對

咪傻.
你話一般疆屍存在唔公平
但bu ...

算啦,唔洗再講啦
反正我地可以名正言順地檢舉,唔洗手下留情
亦都唔洗再打算說服乜野人
反正佢地bug我地就檢舉
我地本身唔用bug就可以
回復 支持 反對

第一 我既言論係針對遊戲平衡性
而你既論點就係認為只有bug先會破壞到平衡
現在的屍3推出時都經過官方專 ...
Charlie1012 發表於 14-5-2013 20:40

點解雷比同一般屍不斷被擊殺都有更大機會重生?我完全唔明白閣下發表既言論
同埋你打唔打中疆屍個頭關雷比咩事?
點解雷比存在需要令你付上更大風險?
而且我從來冇同你討論過賣隊友既問題
你同我講做乜?
我幾時又要求人地手下留情?
請閣下組織一下自己的言論先發表出黎
同埋我系針對呢個bug會影響遊戲公平性
公唔公平唔系取決於你既感受
bug系一個遊戲設計既技術漏洞
遊戲管理團體盡力維持緊遊戲公平
作為玩家既身份有咩資格話bug會令遊戲變得更公平?
或者唔談論斧頭bug
定位bug?小跳bug?
佢地唔會影響遊戲公平?
你玩緊疆屍大逃殺一開波就逃脫成功
你玩狙果時彈下彈下
咁樣對唔識bug既玩家又何嘗公平?
btw
呢個世界唔系所有野都公平
點解佢醒目d.點解佢蠢d?
系咩情況下道理都系一樣
用唔同屍有唔同效果
如果你一概而論話用唔同疆屍系唔公平
那麼閣下實在太天真了
回復 支持 反對

點解雷比同一般屍不斷被擊殺都有更大機會重生?我完全唔明白閣下發表既言論同埋你打唔打中疆屍個頭關雷比 ...
szesiulong 發表於 15-5-2013 17:26

我覺得可以唔洗再浪費時間去同佢講
反正你有理據,檢舉就可以了
回復 支持 反對

我覺得可以唔洗再浪費時間去同佢講
反正你有理據,檢舉就可以了
kelvinchm 發表於 15-5-2013 17:33

已經檢舉了
回復 支持 反對

[quote]點解雷比同一般屍不斷被擊殺都有更大機會重生?我完全唔明白閣下發表既言論同埋你打唔打中疆屍個頭關雷比咩事?

點解雷比存在需要令你付上更大風險?
而且我從來冇同你討論過賣隊友既問題
你同我講做乜?
我幾時又要求人地手下留情?
請閣下組織一下自己的言論先發表出黎
同埋我系針對呢個bug會影響遊戲公平性
公唔公平唔系取決於你既感受
bug系一個遊戲設計既技術漏洞
遊戲管理團體盡力維持緊遊戲公平
作為玩家既身份有咩資格話bug會令遊戲變得更公平?
或者唔談論斧頭bug
定位bug?小跳bug?
佢地唔會影響遊戲公平?
你玩緊疆屍大逃殺一開波就逃脫成功
你玩狙果時彈下彈下
咁樣對唔識bug既玩家又何嘗公平?
btw
呢個世界唔系所有野都公平
點解佢醒目d.點解佢蠢d?
系咩情況下道理都系一樣
用唔同屍有唔同效果
如果你一概而論話用唔同疆屍系唔公平
那麼閣下實在太天真了
szesiulong 發表於 15-5-2013 17:26 [/quote]

其實你最後都係又拎埋D垃圾理論出黎
雷比同一般殭屍 我無話我爆唔到頭 問題係比其他殭屍難爆頭
你唔好同我講自己用一般殭屍係因為覺得佢唔著3所以有型
大家都有血性暴走 點解你唔用中國殭屍?

雷比可以BUG到成個上半身唔中彈  咁用槍又點樣爆頭?  果位kelvinchm會員都已經承認左
咁人類玩家為左爆佢頭就要被逼打埋身戰 咁就係更大風險更大代價
不過以我對你既認知 你轉頭可能又會話 係技術問題 有技術咩殭屍都殺到
殺唔到代表人無技術 真係同你講都哂氣

不過呢 kelvinchm會員都講得好岩
大家對立落去情況都唔會有改變 其實你地檢舉同踢人都好正常合理
我都反對某人話係因為保命先用精準斧
我自己就承認係為左拎高分為左第一名先用精準斧
所以我言論都完全唔係將某件事合理化
亦唔係為自己辨護  只係大家玩遊戲觀點唔同
我就認為現在遊戲都算平衡 即使封殺精準斧 仍然存在精準龍炮,精準電鋸,精準隼雷
我認為始終電鋸會更獨大  只係街場太少強者擁有
回復 支持 反對

再咁嘈落去 一陣又有人討論埋地圖bug呢家野
回復 支持 反對

再咁嘈落去 一陣又有人討論埋地圖bug呢家野
yikhei1 發表於 16-5-2013 01:27

回復 支持 反對