查看: 12452|回復: 98
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[遊戲討論] 其實呢隻GAME仲有佢既價值 希望大家唔好退~(字海)

兜兜轉轉都係返返黎玩CSO
都想係到同大家分享下我玩左4年CSO既心得
其實我都只係一個好普通好普通既玩家
對於CSO既發展可說係有喜有悲
點解甘講?就要由出GAME既一刻開始講起
話說一開始接觸CSO 其實我真係好廢
廢到唔識玩 因為玩CSO之前無玩過1.6
但見到隻GAME甘吸引就走去玩左
一開始雖然咩都唔識但就覺得好好玩
因為有朋友一齊玩 後來出左彊屍模式
甘就玩下啦~點知一玩上左隱
一開始係咩槍都無 官方都只係出左MG3
我戈陣手痕買左黎玩 用黎壓制彊屍係一件好物
但隨住官方出更多既槍 就顯得彊屍模式失去本身既意義
一個人類合作擊退彊屍既模式變左 各自修行
唔理隊友死活 生存到就得 其實都幾悲哀
都好懷念以前人類一齊死守既日子
過左無幾耐就出左C2同C3
而且都出左唔同種類既屍同槍
雖然係多元化左 但神槍隨街都見到
本來彊屍追殺人類 反而變左人類追返彊屍黎殺
諗諗下都幾可笑
所以我後來就開始玩1P1 初初玩1P1都無咩野
但玩耐左 發覺無品既玩家真係越黎越多
都只能係到嘆一句
其實自己都退左CSO 2次但又唔捨得又玩返
最唔捨得係班團友
一個岩自己既軍團係最重要
幾年既信任 玩既默契唔可以入第2個軍團就會有返
相信好多人玩既時候都會好幫自己團友
例如個場無位都會9踢第2D人出場比自己團友入
我都唔例外 雖然甘樣有D無品
我都唔否認我係一個無品玩家
但為左自己團友都會甘做 我唔否認有D人係唔會甘做
不過其實我團長都唔會9踢人 只會踢掛機
我諗呢種就叫團結吧?
打左幾年彊屍模式 技術都可以話有小小進步
後來玩玩下就鍾意上一般模式
雖然自己玩開彊屍 只係成日用散彈
初初真係...拎住支散周圍射 無技術可言
又唔識收步 又唔識壓槍 亂甘走
後來練練下
識聽聲 壓下槍 報位就覺得好好玩
加上係RC同自己團友 一齊打下MIX
戈種感覺只能用爽黎表達
我聽好過好多玩家講話周街狗槍 其實未必係甘 一般模式仲係會有技術存在
講返外掛出現既時代
其實我都認真好嬲 因為第一隻AC就係比個FD玩掛玩到封左
所以我真係覺得用掛既人係不可原諒
2010-2011戈段時間 外掛興起 又唔洗錢
周街掛
透視 自描 加速不再話下
出埋改道具 轉陣營 重生
真係講得出都有
所以如果在座係用掛既就請收手啦
真係會有報應 唔好以為唔會封AC 一定封硬
你自己玩掛可能周街爆人頭 好爽好正
唔諗人地感受 但我相信你玩掛一定無人會同你一齊玩
玩耐左 你只會覺得好孤獨
快D搵返個合適自己既軍團
尋找屬於自己既快樂啦~
雖然CSO無品既人都越黎越多
但希望大家都唔好放棄呢隻GAME
始終呢隻GAME都帶比你快樂對吧?
祝大家係遊戲玩得開心~
歡迎大家係遊戲搵我玩~

評分

參與人數 5樂點 +80 Bravo! +4 收起 理由
佐騰龍之助 + 1 內容精彩
想點?!×.× + 1 新鮮感不再
倉井影 + 80 原創內容,有心機
Heaz + 1 CSO的確係一隻無可取替既game
血映雪 + 1 遊戲無罪! 純粹係玩家素質問題! ...

查看全部評分

回復

CSO係個好遊戲!
但係我都係要退出...
因為要去外國讀書...

如果我係去台灣讀書就好啦...
繼續有得玩CSO...
回復 支持 反對

CSO係個好遊戲!
但係我都係要退出...
因為要去外國讀書...

如果我係去台灣讀書就好啦...
繼續有得玩CSO... ...
血映雪 發表於 14-5-2013 11:38

我聽朋友講話出國讀書好多空閒時間
唔似係香港
回復 支持 反對

又再退出,好唔好遊戲就各人定義
以下係我睇法,唔好引起鬧戰

cso因為係免費遊戲,所以賺錢方法就係靠人買點

不過諗深層,每個星期都出一把120蚊gash槍,每次出都買
平平地砌一部玩到BF3,當4千5砌到

120x4=480,480x10=4800,10個月你已經可以砌部好機,

BF3豪華版400蚊樓下,除左喪屍mode以外,一般咩mode都有得玩,畫質靚又唔洗話有外掛同屈槍

咁當你剩玩屍啦

pc game就大把喪屍提材,L4D2/喪屍圍城2/the warZ等等

就以最普遍L4D2玩對抗(有ser係可以玩32人),game既價錢都唔洗200蚊就有,又可以改人物改槍,又唔洗驚外掛屈槍

再唔係csgo等遊戲,我相信比起cso都好非常多

最緊要係人既質素都好好多

btw,以上只係個人見解,勿引鬧戰
回復 支持 反對

又再退出,好唔好遊戲就各人定義
以下係我睇法,唔好引起鬧戰

cso因為係免費遊戲,所以賺錢方法就係靠人買點
...
童言無忌 發表於 14-5-2013 12:25

我都有同人玩L4D2
不過得8個位...
回復 支持 反對

回復 5# 傻乂小風

8個位只係1D普通ser仔黎,你想玩大型ser要搵的
利申:我正版黎,唔知開心版有冇大型
回復 支持 反對

回復  傻乂小風

8個位只係1D普通ser仔黎,你想玩大型ser要搵的
利申:我正版黎,唔知開心版有冇大型 ...
童言無忌 發表於 14-5-2013 13:17

可以開到32人,我退L4D之前係依個情況
回復 支持 反對

其實這種勸勉文已經出現了幾次

樓主應該考慮是否有必要發這種文章?

回答樓上某位仁兄,無可否認,不少人花在CSO的金錢,是可以買一部性能良好的筆記型電腦

不過試想一下,BF4好像在兩至三年內推出市場,BF3玩家如何作出決定?

還有其他遊戲玩家素質好不了多少,至少Left 4 dead 已經有不少傻瓜admin引起爭議

CS:GO?在巴哈一堆疑似網絡打手或無聊網民在CSO哈拉版出現版務出缺時,在CSO版發動大規模筆戰,這些人真是懦弱,偏要在沒有版務時才敢出來叫喊,現在卻連影子也沒有

一個充滿偏見的遊戲比較文,竟然至少有100個GP(文章已經被刪除),試問那些批鬥CSO的人,你們的品德真是好嗎?

口說CSo多小學雞,實際上你和小學雞有什麼分別?

我自認有時會破口大罵,上星期就有一次諷刺被nub殺,

不過我敢承認,後來我亦覺得自己太激動,明知自己步槍技術下降,還要怪別人,非君子所為

但是我勸某些人,玩一個由STEAM或EA製造出來的「高級遊戲」,就以為自己是了不起,蔑視其他遊戲

你只是侮辱自己及遊戲

老實說,BF3也有人故意欺壓新手,玩弄新手,難道這不是欺負?

Youtube-打BF3 Troll noob,你看了第一套影片,你就開始有反感,不要回我一句:Just for fun

還有歷史自然有公論,無需現在作出評論

你有BF3,CSGo,我有CSO,無謂在這個主題上爭論下去

你不厭倦,我厭倦,Have a good game

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
kelvinchm + 1 內容精彩

查看全部評分

回復 支持 反對

其實這種勸勉文已經出現了幾次

樓主應該考慮是否有必要發這種文章?

回答樓上某位仁兄,無可否認,不少人花 ...
v1w1 發表於 14-5-2013 14:27

純粹抒發個人感受
眼見好多高質素既玩家日漸流失
的確令人惋惜
先希望大家玩落去唔好退
令多d有品玩家再現
唔通你都想日日見住周街小學雞咩?
回復 支持 反對

我同樓主應該都差唔多時代既人
我都曾經有兩三次退出CSO
不過每一次都唔同原因,而個D原因都唔係好關遊戲事,都係我自己問題姐
一係就係咁岩冇錢被迫要賣AC賺錢,一係就係要努力讀書而要引退

講番隻game,我初頭玩個陣,因為又唔識跟抽又成
洗左唔知有冇200蚊先黎中到一把SL8
但係用黎玩屍都唔錯,幾過癮
我一開始入game玩得最多係一般
但因為一般外掛實在太多,多到我頂唔順要轉去玩屍
玩屍真係幾有樂趣既,同埋一班玩家一齊合作守城擋屍
不過之後外掛既魔爪伸埋入去屍
好似唔知1-2年前定幾耐之前,個陣外掛真係猖狂到呢
我都講左唔知幾多次,玩屍個陣見到好多加速屍
十足十睇緊幪面超人Kabuto成班友係度Clock Up咁,我都冇眼睇

後來災厄,戰神既出現,令到隻game又多野玩好多
雖然偶爾有外掛,但都非常少,唔需要放在眼內
而近期CSO外掛情況都已經好轉左,宜家已經甚少見外掛
不過又有新問題
就係小學雞/無品人士既出現
其實呢個問題一早有,只係比外掛風頭蓋過左姐
外掛問題一完左,佢地就開始猖獗
以前我係玩屍3玩到一日起碼比小學雞踢4-5次,我初頭都好激氣
後來都慣鬼左,唔鬼理

好多人都話隻game呃錢定點樣
我反而想講,隻game本身冇搵支槍指住你迫你買點
你可以唔買點,一把mp5縱橫天下既
但係如果你嫌mp5悶既話,一係洗少少錢買把槍,一係就唔好玩
雖然一支槍買番黎分分鐘成百蚊,不過都唔係迫你買,唔算叫呃錢既
買唔買槍都係睇你自己姐

其實上面我講既都算係我D廢up,都只係想講下我對隻game既睇法
宜家呢個年頭cso外掛都已經冇乜,算叫和平左D
小學雞都好似唔係咁多,都算玩得過既
可能因為我玩屍3為主,極少涉足一般團死
我都聽聞過一般團死會容易出現無品小學雞
anyway我都唔理咁多,我認同樓主所講隻game其實問題不大
問題有時就係出係玩家身上姐

我個人暫時都覺得隻game其實都玩得過既
起碼玩災厄/屍都已經好刺激
不過退唔退出game呢D,大家自己想點就點
唔鍾意既話就退,唔好勉強自己
或者真係有原因唔玩得既話都唔好勉強
其實樓主唔需要特別去勸人唔好退
每個人都有自己既選擇
如果鍾意既話亦都唔一定話真係要喪玩
我自己都係類似做浪人,唔跟團又冇乜FD
自己一個隨心入場同人玩,都幾好
又唔係話長時間係咁玩玩玩,得閒就花少少時間玩,都唔錯