查看: 8112|回復: 25
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[遊戲討論] 今次我對大逃亡個場有D失望

本人也算是一個大逃亡ge愛好者
雖然今次技術來說是值得挑戰,但對其他方面就十分失望
首先講團隊合作方面,今次係依方面我覺得好差,係古堡同亡命大廈令你知道如果你唔等人同賣隊友係會有報應,因為E兩個埸到後段需要很大的火力才能逃脫,如果你唔等人到最後就會比殭屍報復,但今次個場只要夠快同跳躍勁就可以
至於第一段火車果段路(右手邊果段火車)本人中立,難唔難玩就見人見智
不過跳到去左手邊段火車就要講下,果段路有兩個機關,一個打開起重機,一個就係逃離成功,但係如果你技術好ge話可以就唔洗禁打開起重機,直接去禁脫離成功,之後就一大班人類做砲灰,死曬,最厲害見過有十五個人做砲灰,得兩個人成功脫離(其中一個係我)其實我只係幸運識得跳去禁脫離成功,如果慢左一秒我都會做砲灰
雖然我可以唔洗禁打開起重機直接跳去脫離成功,但係我會到等人開左個起重機先禁
最後,其實有D問題可以避免,只係你願意做,如果你係直接跳到去脫離成功果到ge人,希望可以等下人,大約等多5,6秒到唔會好耐,你到唔有人快個你就即刻禁制之後就變砲灰呀,對不對?
回復

火車果到好難跳-.-
回復 支持 反對

火車果到岩岩玩可能難左少少
玩多幾場摸熟左走法就覺得易
反而你話唔洗禁打開起重機直接跳去脫離成功
呢家我見就見過
但都好想見識一下到底點跳
回復 支持 反對

自從出第1個場玩親都比人留底唔理我,
我已經唔想再玩
回復 支持 反對

回復 3# smionchiu

去到起重機果度, 好多人都以為要跳落去火車裡面禁起重機
但其實如果你唔跳落去起重機個位, 隔離行落去重有條火車邊緣位,可直接通過行過去到終點
回復 支持 反對

大逃殺越出越講究合作性
之前果D圖就算唔等人就e
只要幫手射屍
仍可以全數人同時到終點

新圖帶頭的人唔回頭幫手射屍
同到終點時等一等
跟本冇可能全數人到終點
甚至中途已經全滅
團隊性 合作性
係新圖最重要的

往往帶頭既人永遠都唔肯理後面
就到終點果時 明明冇咩人比屍殺
卻因為帶頭既唔等一等
導致過半數人生存唔到
明明到左終點都已經唔需要擔心比屍殺
回復 支持 反對

聰明既屍係吾會見人就殺
反而係混入人群慢慢追住群中第一個果個人殺左佢
跟住後面就會跟住全滅~
話說火車行上面比行邊邊容易得多~
回復 支持 反對

火車果到其實個燈系左右中,左右中,左右中甘樣順序落去,個人認為吾系幾難,不過話失望就真系比想像中失望左少少既..
回復 支持 反對

火車戈到完全無難度- -
回復 支持 反對

其實一開始火車係難跳
如果有d死人頭唔等埋d fail 人 都幾激氣吓@o@
回復 支持 反對