查看: 4524|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[遊戲討論] 啟示錄模式改善建議

等臨時維護無聊得濟,又出建議文(算吧啦,官方係一定唔會出)

一、本人建議推出啟示錄第5A(並非災厄弱點裝置),將最大持有美金從兩倍(MAX.$32000)加到四倍(MAX.$64000),甚至整個加強版,六倍(MAX.$96000)甚至八倍(MAX.$128000)擺喺商城賣,創造商機。增加持有美金有乜用呢?基本上其實係冇用嘅...但搭配埋研究資金,可以係場次一開始就佔盡優勢($128000可以將血或攻提升42個等級),又或者為整支隊伍提供武器($128000夠你派超過10把武器),最盞鬼嘅係連續投擲128個手榴彈又或者忘我刷槍(試想像連續刷320把9X19MM手槍)。

二、續上,本人建議推出啟示錄第6、7A(並非災厄弱點裝置),將血量/攻擊力%上限從LV41提升到91,擺喺商城賣,創造商機。點解有咁嘅構思呢?就係因為通常人們好快就MAX曬,留錢都係得兩個用途(上面講咗),但如果出呢兩個嘢,人們就能為了提升到極限而繼續努力。而且1900血比起900血更有安全感,而10倍攻也使攻略BOSS更有效率。(冇人Like故刪除)

三、本人建議挑戰排名除了禁止使用復活券、接關券和一開始只有$800外,應該禁止使用治療券、禁止升級攻擊力%或HP和持有美金上限為和一般一樣的$16000,以增加挑戰性。

另外本人建議將「災厄之章」同埋「戰神之章」整合,讓玩家於啟示錄模式遊玩時選擇使用戰神模式還是災厄模式,戰神模式即係預設100血(睇唔到),只要不被敵人持續攻擊就可以恢復,災厄模式即係最大900血(未預算上述建議),被敵人攻擊後不能恢復(除非使用治療券/先鋒基地治療裝置)。而空中轟炸同埋攻擊力%則受地圖所限(我不能想像用空中轟炸虐待殭屍的情景)。咁樣可以增加挑戰性(被殭屍間中攻擊沒什麼大不了,被殭屍圍一圍就死)。(其實呢,本來戰神之章之前都係同災厄之章差唔多玩法,只係唔知幾時改咗)
回復

打得勁個d,3萬2既上限係好少,
打完1,2排彈又要番去購買區買
回復 支持 反對

咪傻啦
咁如果攻擊力91lv
一個人玩絕望渣把隼雷咪秒王?!
仲強過開外掛
咁玩法咪冇哂遊戲樂趣?
回復 支持 反對

推出1同2所提到既兩樣野只會令人類更屈機,原本災章有既趣味都冇曬. 血量91LV攻91LV一個人單挑BOSS都得.

攻91LV更加離譜,基本上小怪已經一槍死(其實40LV已經可以),去打BOSS既10分鍾完場,樓主所謂既挑戰性都變得無趣味

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
HC_Leung + 1 totally agree.

查看全部評分

回復 支持 反對

加錢上限就可以了

同埋如果可以好似戰神咁  只要唔比屍打  過一陣就會自動回血  咁就好 ~

需然我30% 同100% 仲有復卷 各幾百張  

但系而家D王真系愈出愈難搞
回復 支持 反對

我覺得災同戰神A可以共用就好~
戰神一尼少場   二尼個A用得10日  搞到冇咩心情去做戰神A
E+玩戰神又冇得升血     令到冇血A真係玩得好辛苦
回復 支持 反對

91LV打BOSS幾槍秒殺,
咁隻BOSS都冇必要整到太仔細,
同一般屍一樣好了
回復 支持 反對

91LV血同91LV攻?
無問題
隻王既血量同攻擊力都會升到91LV
到時你同隻王打果陣
玩家既輸出只會係等於5lv攻擊力
玩家受到既傷害就會隨著王既血量少而增加(愈戰愈強) (王滿血,91lv攻同91lv血..就會3下殺死一位91lv攻同91lv血既玩家..王既血量每少1%,攻擊力就會附加10%...攻擊時,有一定機會令玩家延長復活時間並秒殺(60秒-->300秒)
可以既話..人數上限可以係32位..(因為D玩家都只會被王秒殺..中後期)

三、本人建議挑戰排名除了禁止使用復活券、接關券和一開始只有$800外,應該禁止使用治療券、禁止升級攻擊力%或HP和持有美金上限為和一般一樣的$16000,以增加挑戰性。

如果要增加挑戰性
咁隻王一定要改勁d
隻王會隨著所有玩家既擊殺數而提升攻擊力,血量不變
但係某類武器(隨機)會對隻王無效,仲會強化隻王(每一發都可以幫隻王+血+攻+防)
或者 隻王每出一招技能..都有一定機率將玩家既武器轉換為基本小刀(主武/副武 消失..可以再次購買)
每用一個復活券、接關券、醫療券
就會提升所有屍仔既攻擊力,血量同埋速度(無限提升)

另外,
$16000太多
開頭直接比佢地免費買一枝槍(無彈夾) (0$開始)

一、本人建議推出啟示錄第5A(並非災厄弱點裝置),將最大持有美金從兩倍(MAX.$32000)加到四倍(MAX.$64000),甚至整個加強版,六倍(MAX.$96000)甚至八倍(MAX.$128000)擺喺商城賣,創造商機。增加持有美金有乜用呢?基本上其實係冇用嘅...但搭配埋研究資金,可以係場次一開始就佔盡優勢($128000可以將血或攻提升42個等級),又或者為整支隊伍提供武器($128000夠你派超過10把武器),最盞鬼嘅係連續投擲128個手榴彈又或者忘我刷槍(試想像連續刷320把9X19MM手槍)。
其實有咁多錢無乜用..
不如出多D道具/武器仲好

其實我諗既野..都係base on__之塔..所以會有d似..唔好怪我
回復 支持 反對

一真係唔可行
如果真係有成1萬6的2/3/4倍的話
咁一個有勁槍的人有$$128000
全部比曬勁槍其他9個人
咁代理商/官方洗賺錢?
回復 支持 反對

睇完笑鬼死
回復 支持 反對