打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機體討論] sr螳螂同sr妖天邊個比較好用

回復  雷臣

我唔知你有冇真係比較過, 其實S妖天枝槍連射速快過SR妖天少少,只係少彈1排
所以其實S妖天各 ...
yaungachun 發表於 16-2-2014 02:56

HEE HEE, 冇爬文睇反上次既言論, 但好像提過以上對比是以OC時代既S妖天作為參考, 部S妖已經封左唔用好耐, 可能改左版????

而單單講2武連射, S妖天只能作出一般連射, 而SR妖天可以做出大連射,短時間輸出單單講2武的話SR妖天一定勁D

近戰就緊係S妖天勁D冇野好講, 而放SP就係SR勁D,技能沒注意不提

可能是新機吃香些, 在街場上比較多人還是喜歡用SR妖天多D
回復 支持 反對

韓服做d野跟本有心令我地退步
GiantStep 發表於 15-2-2014 11:49

之前我地都吹過啦...在s房, 個人技術高的    (整體包括反應走位以及個人身體因素)  ps:有人腦反應快但手體跟不上來, 如肥佬肥婆xd, 反之一樣
用s系機(連sr,ss)會特別勁, 技術一般的用勁機也不錯......技術差的用全超視機也有不錯輸出

但去到abc房, 用回正常機,仲有突出表現既就真係高手啦....話晒而家abc機大部分都仲算平衡. 特別在g改後更明顯

oc時代, 有一排我成日玩sd, 在當時算係比較勁, 用紅渣同原版高達都有突出表現,都係oc6點速敏攻,  d人以為開掛踢我@@

看起來, 還是玩abc不會退步吧
回復 支持 反對

HEE HEE, 冇爬文睇反上次既言論, 但好像提過以上對比是以OC時代既S妖天作為參考, 部S妖已經封左唔用 ...
雷臣 發表於 18-2-2014 10:07
超兵哥既S機得SR墮天使&SS屠龍墮天無得玩花灑槍.
講十句錯九句,好心你收皮
回復 支持 反對

SR螳螂會勁d,但係如果要我係兩隻之間揀隻嘅話我應該會揀SR妖天,因為個人唔係幾喜好大機,事關有隻沙漠就玩晒啦... 但係講真,我覺得S妖天會比SR妖天好,個人鍾意玩刀,S嘅一武威力夠晒玩,而且SR變形後做到嘅S都可以做到
回復 支持 反對

回復 41# 雷臣

S妖天而加都唔能夠大連射咩??所謂的大連射係指唔郁企係到射36粒彈?
你試下拿隻渣古打下,SR妖天真係會被比落去S妖天的射速同SR妖天的射速明顯好大分別
而且一次射既輸出威力兩隻差唔多一樣
回復 支持 反對

回復  雷臣

我唔知你有冇真係比較過, 其實S妖天枝槍連射速快過SR妖天少少,只係少彈1排
所以其實S妖天各 ...
yaungachun 發表於 16-2-2014 02:56

我肯定你冇真係睇過佢以前既postS妖天武裝整體上的確比較強.....
格鬥武裝.....S妖勁SR妖9條街,SR妖係得變身頂一下
S妖天枝槍連射速同彈量無用心留意係唔會覺(至少我之前唔知)
S妖天追彈浮遊可能回慢少少,但都不會差好遠,而且二樣武器隨時都用得,比SR方便
Boost....S又係勁好多
SR 4圍攻防總和略強,但S武器強,打起上來S的輸出反而較高(S技能1還帶底力......)
SR最突出的地方反而是技能1帶雷達.....
回復 支持 反對

我肯定你冇真係睇過佢以前既postS妖天武裝整體上的確比較強.....
格鬥武裝.....S妖勁SR妖9條街,SR妖係得 ...
derek9394 發表於 18-2-2014 16:03

就算用過下SR同S,你都好難突出到SR比S強少少
因為武器,射速,格鬥,S機嬴佢9條街
如你所講得R CUT人地格同雷達,支援性先可以突出到SR比S強
但係輸出力S又係冇得輸...加上水槍用完=支援性大大減少...除非你當佢拳機用
就算原廠考量過想同佢加支大砲,基於性能,實戰,爆六眼,機動方便
好難同佢加到呢樣武器,搞到得返一個亮點,就係爆6眼
如果佢一開始有爆6六眼就可以調教武器
回復 支持 反對

回復  雷臣

S妖天而加都唔能夠大連射咩??所謂的大連射係指唔郁企係到射36粒彈?
你試下拿隻渣古打下,S ...
GiantStep 發表於 18-2-2014 15:38

岩岩出s妖天(oc時代)幸蛋時, 那時我係400抽完後收到補償機, 試過係冇得大連射

講反大連射, 你上網搵下片應該睇到.....

大連射既定義大約係企定定不停射晒所有豆豆,  而一般機槍射完一排後要停一停先可以再射

如果一部可以配上大連射既機體對上一部普通機槍, 正常對射的話, 應該大連射會勁d
回復 支持 反對

岩岩出s妖天(oc時代)幸蛋時, 那時我係400抽完後收到補償機, 試過係冇得大連射

講反大連射, 你上網 ...
雷臣 發表於 18-2-2014 17:03

大連射,重武裝咪做到囉,真想佢快d加返支大砲
回復 支持 反對

大連射,重武裝咪做到囉
GiantStep 發表於 18-2-2014 17:08

準備off了...... 今晚反一反落來...

講射我自己認為就sr妖天勁d, 整體就s妖天勁d....而兩部機既甩彈同埋浮炮都屬於回彈比較慢既機, 所以大部分時間既主力輸出都係2武豆豆

講豆豆就sr妖天多彈, 可以大連射, 而s妖天相對差d..當然實際最好上sd試下
回復 支持 反對