查看: 43733|回復: 1001
打印 上一主題 下一主題
收起左側

E-T~【討伐之蹤跡】Ex合併版~正式推出!

關閉 [複製鏈接]
EX版將會將第8第9版合併,即一個版本可供大家 FFA 2V2V2v2 4V4(1234v5678)

Ex1,5改bug~
獵狼加強

十字功能加強至每次殺敵得到灰狼(助攻)
某玩家死亡選鐵問題
買鷹炸同200金換150木肉換位
8p比石5,6p問題
伏弩由每sec扣20城血暴增至50血
長弓火熗小小加減~~

Ex.2,0 更新了大約30個bug,詳情唔多講
講d重要既:
-西火合法改為 帖木兒 + 帖木兒
-精羽箭合法改為 馬勇 + 領主 + 神弓手

-100字果個mode加強至,十字+100血.得一隻可以進攻的灰狼,一開始加400血(每次殺敵加400血40攻),同時每次殺敵得到一隻灰狼和猩猩 (助攻)
-神弓手 - 1攻
-所以玩家基地的死兵位縮少
-死亡鐵研究所有攻擊力
-死亡弩每個lv增加同時擁有最大值(1架)
-4v4時8p比唔到石6p
-力力時會爆防
-韓,西,中文明加強

首先一開始多了數個mode供玩家選擇:
-十字架碎片+100血,同時得到灰狼一隻,(不會重生)(殺敵時會強化)
-500kill時可以使用1100kill時的mode,殺敵得石沒有改變
-重生獵狼,到了某個kill數可以將獵狼升級(kill數暫時還左考慮中)(100kill時開始啟動)
-每次顯示殺敵時得到黃金,到了越高kill數得到黃金越多
-使用特殊兵種防守,每次使用時會扣城堡血
-建主市集,玩家可以自行買賣食物,木材和石頭,同時供應給同盟
將莫特,西馬,法遊改為高攻小血的兵種,希望不會再出現血兵打血兵的傻仔情況
一開始時輕馬增加攻擊力,以加快殺敵,減小無聊等候時間,同時不會被高級兵種屈機
日武小量減弱
隨機得到黃金
200木肉換100金 改為 200木肉換150金
200金換125木肉 改為 200金換150木肉
用村時不會停去700kill和某時間得到的木肉
法國文明 -> 法遊加強
比石同盟改為獨立比石
1200kills = 軍事加100血,得到一隻傳教士(助攻功能)
1300kills = 軍事+ 10攻,得到一隻炸彈兵(助攻功能)
城堡改小血量
出兵位改變,希望可以除去士兵消失問題
船仔買野位縮細

1100kill mode改為:
-200秒傳教士
-主塔1分鐘+10at
-60sec 30石
-60sec25木25肉

1500kill mode改為:
-即時+25 at
-60sec +3 at
-60sec+40 hp
-6分鐘得一火雞

新版加入兩個大助攻模式,分別以國王同火雞使用(助攻島上使用),玩家可以自行測試

[ 本帖最後由  於 2007-4-1 15:04 編輯 ]

E-T【討伐之蹤跡】Expedition-Trace Ex1,5.scx

136.63 KB, 下載次數: 97

評分

參與人數 1樂點 +25 收起 理由
Torchic╳小火雞 + 25 [2nd]十分好的劇情 - 繼續努力

查看全部評分

回復

點打ga?我唔係好明
回復 支持 反對

唔好意思= =有bug s 我要改改~~好大問題~殺敵冇資 好快搞掂 sor~
0,7已改改左殺敵冇石 同 爆塔冇晒血既問題 長弓血 長弓低攻 改2p合唔到蒙 小d資 2p馬仔唔聽話 出兵慢d 死

回復 支持 反對

= =有d睇唔明點玩 同 如果其中有個人部機廢少少 都lag死佢=~=
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

不錯的劇情啵,
同evo同箏堡好似@@
期待中,支持你
回復 支持 反對

我還以為這是一個關於ET(外星人)的劇情...

開過了
感覺上有點兒像evo...(特別是殺敵後送資源果陣)
不過個場就偏向較"幼十字型",路窄,弓兵比較易守。

另外 中間加血果度...(唔知加血定加攻定唔知咩 總之係中間)
個「at」字 串錯成「st」了。 (很細小的錯誤吧...沒關系)

其他整體來說 做得不錯
而且較為多完化...(合體也分為3層了)
做了很久?

回復 支持 反對

>>做了很久?
半年...我想我做半年....早已暴斃= =""

整體不錯...不過就真是Lag了一點...可能是地圖上太多東西
而且很多地方也未整好...加油吧...再來半年應該可以完成~"~
回復 支持 反對

原帖由 ansonau 於 2006-11-10 08:44 發表
唔錯o既 劇,不過發現又數個bug,+油搵bug la

師兄@@發現bug了?可以說明一下嗎??小弟會盡快解決~~
lag機情況 小弟已跟進中 多謝咁多位師兄師姐指教^^
回復 支持 反對

@@
我lag就唔係好lag但係唔知點解我生到43人左右就唔識生
@@
無奈
回復 支持 反對