打印 上一主題 下一主題
收起左側

[ 電影 ]~The King Of Road V~

原帖由 55699ivan2 於 2007-7-4 22:40 發表

cant.......
because I only know 打中文

你淨係識打中文點解又打到英文?
回復 支持 反對

我本來都唔想話你,\
但係你D英文真係好唔店,
仲要話自己無錯,
表達能力又差,
你淨係識打中文咁你又打英文?,
你想講話你只識打英文咋?,
仲有咩咩have呀,
do king,咩叫做do king呀,
好心你唔清楚就查字典啦,
本來真係唔想話你,
不過你D英文簡直差到爆,
家陣唔識查字典呀?!

chinglish,
我諗香港就係因為有呢種不求甚解,不識又唔去查,唔肯改進ge人先至會有今時今日,
我地香港學生的水平下降ge問題,
可能我罵得太過份,但我一見到你篇野我就把鬼火,唔中唔英

P.S.如有得罪,請多多包涵

評分

參與人數 1樂點 -10 收起 理由
陽光Hi-C -10 注意用詞

查看全部評分

回復 支持 反對

A:但係你D英文真係好唔店
Q:我是小學5years
A:仲要話自己無錯,
Q:我無話
A:表達能力又差
Q:是,因為我teather無教[表達]
A:你淨係識打中文咁你又打英文?
Q:我講錯佐∼∼我想話我只識打英文+dd中文
A:你想講話你只識打英文咋?
Q:是.
A:仲有咩咩have呀,do king,咩叫做do king呀
Q:do king=做王,have你都唔識唔是啊媽
A:好心你唔清楚就查字典啦
Q:我無字典(English),唔通yahoo字典可以令我想say什麼就什麼ma.
A:本來真係唔想話你
Q:咁你又話,與你可干?
A:家陣唔識查字典呀?!
Q:YES!!!!!!
A:我諗香港就係因為有呢種不求甚解,不識又唔去查,唔肯改進ge人先至會有今時今日
Q:我無字典(English),唔通yahoo字典可以令我想say什麼就什麼ma,小學五年級可以識大學d thing 真是天才
A:我地香港學生的水平下降ge問題
Q:我地香港學生的水平上升ge問題,真是厲害!!!小學5年級可以識大學d thing!!!
A:可能我罵得太過份,但我一見到你篇野我就把鬼火,唔中唔英
Q:我都是可能我罵得太過份,但我一見到你篇野我就把心中的怒火就爆發了.

如有得罪,請多多包涵
PS:I dont know #4想 say什麼

回復 支持 反對

thz very much

評分

參與人數 1樂點 -40 收起 理由
陽光Hi-C -40 呃Post/無意義內容

查看全部評分

回復 支持 反對

說真...英文真的很差呢..
故事內容太短...場面不夠震撼感...
效果不夠好.."可以再加多一點效果..
電腦沒有弄凍結...會自己說31...自己行動..
回復 支持 反對

原帖由 [S]會員書仔 於 2007-7-7 12:21 發表
說真...英文真的很差呢..
故事內容太短...場面不夠震撼感...
效果不夠好.."可以再加多一點效果..
電腦沒有弄凍結...會自己說31...自己行動..

我弄la凍結...但是都是會行動
回復 支持 反對

Have one people want to do King(Ivan).
Than he go to anywhere~~~~~
help people/fight people.
After that,go to ~The King Of Road~
Finally,he will die/do a King.

真係照譯...囧?

唔係應該The Road Of The King咩-.-

Have a person who want to be a king. <---- 咁先岩bo-.-

仲有呢- -

我想話e D六年級學- -唔係到大學先學- -

回復 支持 反對

Have one people want to do King(Ivan).
Than he go to anywhere~~~~~
help people/fight people.
After that,go to ~The King Of Road~
Finally,he will die/do a King.

A person,Ivan,wants to become a king,so he goes to anywhere.
He not only helps other people,but also fights some bully.
[After that,go to ~The King Of Road~]<--I am not clear what you want to say.
After that,he goes to ~The King Of Road~<--??????
Finally,he will become either a king or a dead person
回復 支持 反對

樓上好文藝-.-

樓主你copy果篇啦-.-
回復 支持 反對

原帖由 tony2006uuu 於 2007-7-5 15:30 發表
我本來都唔想話你,\
但係你D英文真係好唔店,
仲要話自己無錯,
表達能力又差,
你淨係識打中文咁你又打英文?,
你想講話你只識打英文咋?,
仲有咩咩have呀,
do king,咩叫做do king呀,
好心你唔清楚就查字典 ...

佢又冇爆粗
又冇俗語
又冇人身攻擊