打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] [活動]樂古與官方聯合舉辦 - 誰是心算王 問題發問區

關閉 [複製鏈接]
原帖由 ~星星王子~ 於 2007-7-10 22:05 發表
今次比賽係冇限到玩家既裝備或人物的

係敢對我呢D無裝備ge人...有D唔公平lo....
加上用力裝同大隻仔會撞開好多人....自然會慢左...自然會輸
敢樣咪會比佢地屈曬?......>
如果用加速裝..佢地會跑得好快ga bo~~
用明明/光光咪好lo.........

回復 支持 反對

原帖由 灰鼠仔 於 2007-7-10 22:15 發表

係敢對我呢D無裝備ge人...有D唔公平lo....
加上用力裝同大隻仔會撞開好多人....自然會慢左...自然會輸
敢樣咪會比佢地屈曬?......>
如果用加速裝..佢地會跑得好快ga bo~~
用明明/光光咪好lo.........

你就算咩都冇=]
你有"食"力就會勝出
你加油左就得啦
回復 支持 反對

每個角色都有佢既好同唔好

裝方面
都係大家日練野練返來既成果
你唔比人地用
對人地係唔係唔公平先

跑佢出d裝比人買
已經有考慮到平衡方面

如果你認為唔夠公平
你都可以買裝來強化你自己

e個道理就好似你玩其他og
你唔比人用高lv 裝既道理一樣.......
咁邊有人同你玩呢....

仲有跑係一隻玩實力既game
有技術就可以win
裝既影響唔大
同埋我地玩心算王
你既心算能力都會影響到個戰果
加油吧
回復 支持 反對

原帖由 龍友 於 2007-7-10 22:26 發表

有人付出了時間和金錢去買裝和角色
如果只是為了你的"公平", 而造成其他玩家不公平, 也算是公平嗎?

所以, 我們決定不規限角色和裝備.

若果你仍想要你的公平, 我建議你在這段時期積極練習,
又或者你可 ...

完全反對..........
呢句好有問題
你又知D人付出了時間和金錢就係for呢個活動?
如果只是為了其他玩家的"公平", 而造成我不公平, 也算是公平嗎?

龍友Del post lo.....所以大家唔會搵到佢個post

原帖由 lun199322 於 2007-7-10 22:36 發表

你就算咩都冇=]
你有"食"力就會勝出
你加油左就得啦

打個比喻:
你同劉(場)玩百一米欄.....就算你食力....有咩可能羸???
一樣道理:
你用西C...其他人用Lee la....唔加速......邊個會跑羸?
-----------------------------------------------------------------------------------------
如果你係明明....佢又係明明...大家咩都一樣.....只要用技術,....一定有一個win"

每個角色都有佢既好同唔好

裝方面
都係大家日練野練返來既成果
你唔比人地用
對人地係唔係唔公平先

跑佢出d裝比人買
已經有考慮到平衡方面
..........

1.裝方面:
裝係唔需要練的...係洗卡再合.....
況且...人地唔係特登練裝為呢個比賽......
所以唔比人地用根本無對人地唔公平..........
2.如果有D根本無錢買點+TR.....對佢地咪又係唔公平
3.平時我唔會理人地有無咩裝...只要F9就可以
4.無錯......係玩實力...又係個個例子....請看上post....
5.心算王會有人提水....所以根本唔需要心算都得....你地有無think個呢點?

回復 支持 反對

如果只是為了你的"公平", 而造成其他玩家不公平, 也算是公平嗎?

所以, 我們決定不規限角色和裝備.

若果你仍想要你的公平, 我建議你在這段時期積極練習,
又或者你可以購買一些角色和裝備來補救. =]

原本的post.. -  -
回復 支持 反對

原帖由 灰鼠仔 於 2007-7-10 22:44 發表

完全反對..........
呢句好有問題
你又知D人付出了時間和金錢就係for呢個活動?
如果只是為了其他玩家的"公平", 而造成我不公平, 也算是公平嗎?

龍友Del post lo.... ...

打個比喻:
你同劉(場)玩百一米欄.....就算你食力....有咩可能羸???
一樣道理:
你用西C...其他人用Lee la....唔加速......邊個會跑羸?

原全唔同意

1l你有食力(實力)既一定夠佢快

2:唔好意思,冇人用lee la唔加speed
回復 支持 反對

原帖由 ~星星王子~ 於 2007-7-10 22:56 發表

打個比喻:
一樣道理:

原全唔同意

1l你有食力(實力)既一定夠佢快

2:唔好意思,冇人 ...

係完全.不是原全
1.食力你個人因素....但有無think過外來因素(力裝)?
有食力ge...無裝都win
2.你係唔明我講咩定睇錯
係雙方唔加速....玩最高speed......

回復 支持 反對

=0=各有各的岩=,=''用eq真係奸左d ge,,<--對新手不利
唔用eq對舊手唔公平wo
全用光光/明明  有d冇光光/明明點算=,=
咁又真係ge,,除左光光/明明唔使錢外,,,其他真係要$$ 一時好難搵ge天,加上其他主角真係勁d=,=
統一光光/明明都幾好ge..2個差唔多<---- 就咁計
咁又真係ge,,比d力eq撞一下可能cut左dj=,=''嬴ge機會大大降低
我的意見
回復 支持 反對

重申一次

是次活動不會限制任何裝備

這是官方已經確認
我不認為每次活動都是限定利用一種裝備
這便失去了比賽的意義

現在距離比賽還有足足半個月
你與其在此大呼小叫
何不好好利用時間練好自己?
回復 支持 反對

並實有無裝既問題跟本唔需要討論吧
遊戲設計基本上就係咁
你既問題
咁識dj同唔識dj分別可以係咩..
dj得遠同dj得近..
呢個都可以成為不公平既競爭因素

如果你是在意金錢的付出既
那麼引用你現實既例子
那個運動員會穿一對自己不適合的鞋子?
我肯定每個運動員既鞋都會唔同
那麼就是不公平麻..?

你可能會話到遊戲上
用鍊金會使到能力值上升
但這是一個比賽
鍊金裝是遊戲內既合法正常裝備
以公會戰為例吧
唔不有人唔著鍊金裝等你跑
比賽都是這樣

金錢固然是付出
用鍊金既人都要時間去打卡
要時間去適應