查看: 9333|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[Backup] 遊戲者〔一〕開改檔

遊戲者 一 開 Bug 檔

本人是遊戲者 六
被告 : 鬼神天子
被告的IP : 116.48.8.221
控罪 : 開改檔

遊戲過程:

沒有什麼遊戲過程

罪証:

Pic 1.JPG (226.77 KB, 下載次數: 4)

Pic 1.JPG

Pic 2.JPG (110.71 KB, 下載次數: 2)

Pic 2.JPG

Pic 3.JPG (118.91 KB, 下載次數: 4)

Pic 3.JPG

Pic 4.JPG (118.05 KB, 下載次數: 0)

Pic 4.JPG

Pic 5.JPG (118.03 KB, 下載次數: 2)

Pic 5.JPG

Pic 6.JPG (120.09 KB, 下載次數: 4)

Pic 6.JPG

Pic 7.JPG (94.85 KB, 下載次數: 4)

Pic 7.JPG

Pic 8.JPG (324.06 KB, 下載次數: 6)

Pic 8.JPG

Pic 9.JPG (293.66 KB, 下載次數: 4)

Pic 9.JPG

Pic 10.JPG (295.92 KB, 下載次數: 6)

Pic 10.JPG

Pic 11.JPG (294.43 KB, 下載次數: 4)

Pic 11.JPG

Pic 12.JPG (300.78 KB, 下載次數: 5)

Pic 12.JPG

Pic 13.JPG (301.71 KB, 下載次數: 4)

Pic 13.JPG

Pic 14.JPG (316.67 KB, 下載次數: 4)

Pic 14.JPG

Pic 15.JPG (297.54 KB, 下載次數: 4)

Pic 15.JPG

Pic 16.JPG (308.01 KB, 下載次數: 4)

Pic 16.JPG

Pic 17.JPG (82.03 KB, 下載次數: 4)

Pic 17.JPG

Pic 18.JPG (126.01 KB, 下載次數: 4)

Pic 18.JPG

Warriors Defence- vers (花樣變化版)半桶水改編.scx

63.8 KB, 下載次數: 2032

改檔

回復

原帖由 nomygf 於 18-11-2007 22:05 發表
遊戲者 一 開 Bug 檔 (我覺得稱不上是Bug, 算是Cheat吧)

本人是遊戲者 六
被告 : 鬼神天子
被告的IP : 116.48.8.221
控罪 : 開改檔

遊戲過程:

沒有什麼遊戲過程

罪証:

我覺得你呢d人就真係叫(無品既投訴)
第1:個檔唔係我改既,我都係人地開左黎玩我入左先有
第2:呢個檔人地都寫明係邊個改過嫁啦
第3:係唔係咩檔都係有人改過小小野都唔開得黎玩先,咁攪法好快冇人會開場囉,
因為跟本唔知手上果d檔有冇人改過
內容有粗口,已刪除 by miracle_chan

評分

參與人數 1樂點 -80 收起 理由
miracle_chan -80 人身攻擊

查看全部評分

回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

原帖由 鬼神天子 於 2007/11/19 12:01 AM 發表

我覺得你呢d人就真係叫(無品既投訴)
第1:個檔唔係我改既,我都係人地開左黎玩我入左先有
第2:呢個檔人地都寫明係邊個改過嫁啦
第3:係唔係咩檔都係有人改過小小野都唔開得黎玩先,咁攪法好快冇人會開場囉, ...

第1 : 你應該知到, 樂古禁止別人開改檔, 不論作者是否你, 改檔的定義就是張別人原創的檔案內容改掉, 只要有証據看出是由某原創改出的便是改檔 (除得該作白准許下)

第2 : 個檔寫就係那個人的嗎? 那我可以改檔, 作者名寫你, 又如何?

第3 : 你有冇學個Econ, 版權啊, 既然你咁想改, 點解唔搵作者問下比唔比?

第4 : 你唔知有沒有人改過不是一個借口, 所有正版檔內有晒 http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=2822898&extra=page%3D2

第5 : 我見到人改檔, 我當然要行動, 難道見到犯唔捉?

總之, 這是一個侵權的問題
回復 支持 反對

第3 : 你有冇學個Econ, 版權啊, 既然你咁想改, 點解唔搵作者問下比唔比?
我想問,econ邊有講版權呢樣野
再者,想問你有冇學過中文
回復 支持 反對

原帖由 kamkam2005 於 2007/11/20 10:07 PM 發表
我想問,econ邊有講版權呢樣野

私有產權

再者,想問你有冇學過中文

當然有

回復 支持 反對

原帖由 nomygf 於 20-11-2007 14:15 發表

私有產權

當然有

Econ邊有講私有產權
淨係講左市場由咩人控制之嘛
回復 支持 反對

原帖由 kamkam2005 於 2007/11/21 01:12 PM 發表

Econ邊有講私有產權
淨係講左市場由咩人控制之嘛

可能本本書唔同, 我果本有講

什麼Right to use 等
回復 支持 反對

其實= ==可能個1P都唔知= =
回復 支持 反對

原帖由 nomygf 於 21-11-2007 08:37 發表

可能本本書唔同, 我果本有講

什麼Right to use 等

其實你所謂既econ係咪epa
回復 支持 反對