打印 上一主題 下一主題
收起左側

[禁止修改][發佈劇情]Evolution Silent fix 1,5 (已成過去, 永久封閉)

關閉 [複製鏈接]
韃靼騎爆建特快...可惜到人地合左英雄or..d人圍塔 or比人用哥人..艾西等等攻就gg了...
回復 支持 反對

西亞 不如改做別兵好了 (?)
^[西門反對了]
從攻方面入手好了

韃靼要改的話攻不加了, 最多只可以由血入手...
秒數因小門說不要改, 所以不改了...
韃靼最多只會加 20 血,
專注在西亞較好吧

西亞對弓兵的攻擊加成是 0
但對弓兵裝甲防禦 + 10
對步兵攻擊加成也加 10 的說
所以我認為西亞 +2 攻比較好

所以呢...
韃靼 + 20血 / 15血
西亞  + 2攻
回復 支持 反對

韃靼加15血已很足夠..
本身打門已很快
回復 支持 反對

回復 35# 的帖子

我自己開.dat 檔來看的

回復 支持 反對

原帖由 nomygf 於 9-2-2008 14:47 發表
我自己開.dat 檔來看的

加成10 ???
你發緊夢?
回復 支持 反對

回復 38# 的帖子

._."
也許我誤會了意思...
它不是附加攻擊
在下對GE2沒有太深入的認識,
最近正在研究AI而已, 好了回正題了
韃靼騎 + 15 血差不多了
西亞 +2 攻可行嗎 ?
注意一點西亞打建築物頗慢
回復 支持 反對

我覺得,如果話lower要咁小木對新手唔公平,不如練好d技術啦
d高手好技術但俾d粉人用trap3+送kill已經好唔公平
仲有而家城門設計到維修仲用得多石過起對新城門,好冇常識lo
仲有點解牆仲耐打過門咁多...
我都係馬既fans,好支持加騎兵實力,但係點解反而唔加戰象,好怪lo
戰象已經占位大做唔到3出,仲有打唔win6lv步,
又搞到只係得波斯先用,咁仲要2款象黎做咩,
不如將2款象合併,吸引多d人合象,同埋戰象的近戰防嚴重地低
起碼都要好似精條果d咁,而家d象行到過去都俾d變態8+30幾攻既兵殺到咩咁
一係就俾鐵秒,搞到冇人願合,合既過程d兵種除左奴同西馬之外,好多都唔夠5lv英打
仲有貝查既實力嚴重俾質疑,佢居然仲廢過精松,都唔到買唔買騎士合好
仲有可以修正下成日雙出唔到呢樣野嗎?
仲有辛辛苦苦合左alex/闊,點知俾人買隻奴就守左,有點兒不公平
仲有成吉合的過程中有買長弓呢樣可以嗎?姐係將隻神弓改做格
仲有要改善擲斧兵過份廢,攻低防低又冇咩加成
羅賓俾人封角就攻唔入,應該+多d射程
哈羅要多石合反而會廢過鐵
仲有100kill升劍勇,匈輕,羽箭就像俾人魚肉
劍勇什麼都不能打,鷹勇又追唔到,只能屈匈輕呢d冇人用既兵
匈輕不用說都知有幾廢,羽箭射到聽朝都未射得死人,
反而強弩差不多比長弓強,仲升黎做咩
del果頂野之後爆果野慢左幾秒,好冇效率
仲有可以增加一次拎石嗎?

回復 支持 反對

回復 40# 的帖子

Lower 方面不妨留意一下回覆, 200木 50石, 我認為這是可能的,
戰象要留意的是 5 級兵種, 所以實力也是不會強過 6 級兵,
再者, 戰象通常也是給 2@4 的遊戲內玩的, 當然 FFA 也有些人用的,
戰象就好像是一隻亞力一樣, 只是擁有不錯的攻擊力而已,
擲斧不算廢了, 對於 400石合到的兵 可以守倒 帖木兒那些以經不錯,
羅賓俾人封角就攻唔入,應該+多d射程
哈羅可以玩偷襲, 進可攻, 退可守, 蠻有用的,
羽箭沒有比人魚肉, 對同級弓兵效果很好,
劍兵主要是對抗同級騎兵類,
強弩兵射程不及精銳長弓兵
=====
羅蘭打算+1攻連血統
貝查改做 250血 + 1攻
闊 +至460血好了 ( 忘了闊有血統 )
=====
回復 支持 反對

如果加距離的話 不如改用射程6的長弓兵吧 改改血和攻可以當羅
那lvl4的長弓兵如何是好呢
回復 支持 反對

回復 43# 的帖子

羅轉射程未免太強了
============
再次更新進化論1,5更新消息 :

羅蘭 - 科技研發 "血統" , 攻擊力 + 1
闊實魯 - 血量 + 60血
法蘭克人 - 闊實魯 + 25 血 , + 2 攻擊力
條頓武士 - 血量 -10 血
Mode - Lower 升級制【2 級, 升級所需 200 木, 50石】
         【1 級 10s/360血/10攻】【2 級 10s/120血/15攻】
騎士 - 增加 1 攻擊力
貝查 - 血量再度增加 60 , 攻擊力 + 1
其他 - 遊戲錯誤修正 x2
回復 支持 反對