查看: 1737|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] [美術設計][古代人]請求製作Evo timeline

我想找人製一張圖,內容是evo的出版過程
我自己時間不多,沒空弄
但我已沒有了aoc(AL的關係)而我又很想紀念這套作品
有誰能為我製作一張時間圖呢?
感激不盡呀

例如:公測->正式(正式版中途還出了個特別版)->ES
回復

出版過程?不多明白
如果我明左有可能幫到你既....
回復 支持 反對

evo是先由公測0,1開始,再到0,18開始製作正式版
公測版最後版本為0,33,此時正式版也推出了
途中不斷加入新元素如mode
6,13(?)以後為他人改的evo7版本
不久後因evo7的沒落,我又執起aoc,從6,12改起,完成evolution silence系列
回復 支持 反對

我只係知D檔洗機洗到唔見哂= =
回復 支持 反對

咁有無人記得成條line係點?
回復 支持 反對

這...雖然我唔係係evo一出果時就開始玩起,但我都有d evo檔係到...以下係我所知道既:

evo 0系列

全為公測版,而家有檔既人應該少之有少...內容方面同而家既evo好唔同下,唔可以係呢到講晒(我有一個evo 0,27(公測)想睇下既可以pm我)

evo 1系列(evo正式出版,詳細內容不明)

evo 1,1 (sp)  呢個我唔知係d人改檔定係作者改既,入面既咀咒之塔改左之馬騎弓兵代替-0- (呢個檔係由evo 5,3打後既系列改出黎的,因為入面既成吉思汗合法已變)

evo 2系列

唔知改左d咩=.=

evo 3系列

都係唔知改左d咩-0-

evo 4系列

evo 4,13 由於evo 5系列開始有防4打4系統,所以d人就以呢個版黎玩4打4...呢個版本成吉思汗合法未改,拉海爾未變做基巴...(要注意既一點係,4,13其實係有兩個檔,一個個名係Evolation Fix 4,13.scx,另一個係Evolution Fix 4,13.scx,兩張圖都係正檔,不過其中一個係串錯左字(大家估下邊個係串錯左字囧??)

evo 4,5 呢個我都唔清楚係唔係改檔黎-0- 入面既劍勇為未精既狂戰士,聖女為約翰霍士道夫雀士,成吉合法為單兵合體,亨利合法未改,亞力山大為席德.坎培多爾,威廉合法未改,+塔血塔攻果到依然係250木買塔血同攻,仲有得買僧侶,1p可以決定比唔比合兵(5lv以上),領主同神弓手合法未改,阿提拉合法未改,村民能力未改,1500kill立即死亡

evo 4,15 呢個已經證實左係有人改檔,改既內容係4打4時既比石系統,由1比3變左做1比1,我有既係evo 4,15b同evo 4,15f

evo 5系列(開始多左人玩evo(係掛...))

evo 5,1 (以下內容假設evo 4,5為正版)引入左防4打4系統,未精既狂戰士改為劍勇,約翰霍士道夫雀士改為聖女,成吉改為一般合法,亨利合法改到同而家一樣,亞力山大為席德.坎培多爾改因為亞力山大,+塔血塔攻果到改到同而家一樣,減去買僧侶系統,村民能力改變刪去1p可以決定比唔比合兵(5lv以上)系統 (p.s. 如果evo 4,5為正檔,那已經可以知道evo 4,13係根據5,1或5,2改成)

evo 5,2 我唔知道既更改...

evo 5,3 成吉正式升級為7lv,合法改到同而家一樣,領主同神弓手合法改到同而家一樣

evo 5,4 我唔知道既更改...

evo 5,6 超級離譜既一個改檔,入面改到1500kill同2000kill有石(好似係10000石),改左1500kill唔會死

evo 6系列

evo 6,1 mode系統面世,1300kill/1400kill開始按mode黎+塔血(到32580(有冇記錯囧??)先至死亡)

evo 6,2/6,3/6,4 我唔知道既更改...

evo 6,5 拉海爾改為基巴

evo 6,6/6,7/6,8/6,9 我唔知道既更改...

evo 6,10a/6,10b 阿提拉合法改到同而家一樣,引入西火既單兵合體,買中間爆改為買炸藥筒,城牆數目減一

evo 6,11 引入中國連弩兵單兵合體

evo 6,12/6,13 我唔知道既更改...

evo 6,14 究竟有冇出過呢個版本嫁囧??我知對戰區有得選,但我只得6,13,而且6系列時代果時根本月9見過有人拉,我又冇檔...

evo 7系列

據我所知,evo 7系列出到7,9就停了,而evo 7,1到7,9既更改,我一d都唔知囧,因為evo 7系列一出困時的確有人開黎玩,但係過左一個星期左右(估計=.=)就已經未落了,主要原因係evo 7系列比人一種另一隻劇既feel,根本同evo其他系列完完全全地唔同...(我有evo 7系列既某幾個版既檔)

evo silent系列

而家大家玩緊既系列,詳情請到
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3237287&extra=page%3D1
查看
(順帶一提, 1,3版既建立大量破壞者漏洞係我發現嫁囧)
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3113409&highlight=%2B1512
(岩岩發現左,我個投訴原來仲未成立嫁-0-??投訴區版主做野啦=.=)

以上係我對evo所知既野,如果想要檔既話,可以pm我同我講要咩版本(小門想要檔既話就pm我留msn囧)

回復 支持 反對

原帖由 1512 於 17-2-2008 20:42 發表
這...雖然我唔係係evo一出果時就開始玩起,但我都有d evo檔係到...以下係我所知道既:

evo 0系列

全為公測版,而家有檔既人應該少之有少...內容方面同而家既evo好唔同下,唔可以係呢到講晒(我有一個evo 0,27(公測 ...

就是類似呢類啦!
唔該哂!!!

接下來要睇下有無人幫手進行資料補完
回復 支持 反對

evo 6,14 "究竟有冇出過呢個版本嫁囧??我知對戰區有得選,但我只得6,13,而且6系列時代果時根本月9見過有人拉,我又冇檔..."

EVO6.14
阿提改作精拜馬,原本的精拜變成拜馬,加上有個遺跡
但因為精拜馬200血,過份屈機,所以D人玩左1個月到就冇人玩

EVO7...其實我好想玩...
回復 支持 反對

bd既TIMELINE反而容易……EVO有困難
回復 支持 反對

evo 4,1 :
進入此網頁 : http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=2116077 (附件已被系統刪除)

evo 6,13 :
進入此網頁 : http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=2685505

evo 7 :
進入此網頁 : http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=2772426

evo silent
進入此網頁 : http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3237287

其他的找不到帖子了 ~_~"
沒記錯, 6,14 擁有超人視力那些的
回復 支持 反對