打印 上一主題 下一主題
收起左側

[禁止修改] Evolution Silent fix 3,4

果兩個 bug 係唔係包括城門彈 game ?
回復 支持 反對

回復 922# aoc初心者
彈機方面我重未搵到問題,而且發生次數唔高,
好難搵出問題
至於城門BUG, 你可以說說是怎樣的?

修改既兩個BUG包括 lower mode 開始已經是 Lv2 mode (雖然寫著 Lv1, 但實際是 Lv2 mode)
其二則是壓制制度, 比木方面出現錯誤的問題。
回復 支持 反對

回復 923# nomygf

本來想上傳個 save 檔上黎 ...
不過唔夠容量 -0-
唯有就咁講 ....

就係係其他遊戲者個出兵位到起個門 ....
因為有觸法毀滅左其中一部份 .... (城門分三部份)
結果彈左 game

評分

參與人數 1樂點 +3 收起 理由
nomygf + 3 提出遊戲錯誤

查看全部評分

回復 支持 反對

原來如此 !
那你認為買木的開放時間有無需要修改?
一個弱者, 去到 16 分鐘已經靠木換石翻身已經太遲,
做成開始時已成定局, 有失壓制制度的本意,
所以我就是想問買木的開放時間有無需要提前?
回復 支持 反對

回復 925# nomygf

我認為冇咩必要 ....
因為佢地可以用 50 木爆中間殺 kill ....
再唔係儲夠 140 買爆爆都得 ...
而且就算提早開左最少都要 180木 先換夠 100 石 0.0
回復 支持 反對

回復 926# aoc初心者
但係事實上,在頭十幾分鐘有大量木既只有一啲升唔到上 Level 3 既玩家,
因為升到上 Level 3 既話, 都可以話殺下人,
但係 Level 2 既兵, 唔好話殺人, 出去行一轉都唔掂,
佢地靠既就係木換石, 但係等到 16 分鐘既時候先升 Level 3...
rip

附上壓制度資料:
150 Kill : 20 木發放 ; 120 木收回
200 Kill : 20 木發放 ; 140 木收回
250 Kill : 30 木發放 ; 160 木收回
350 Kill : 30 木發放 ; 180 木收回
450 Kill : 40 木發放 ; 200 木收回
600 Kill : 40 木發放 ; 220 木收回
700 Kill : 50 木發放 ; 250 木收回
800 Kill : 50 木發放 ; 280 木收回
900 Kill : 50 木發放 ; 300 木收回
1000 Kill : 60 木發放 ; 320 木收回
1100 Kill : 80 木發放 ; 350 木收回
1200 Kill : 80 木發放 ; 370 木收回
1300 Kill : 100 木發放 ; 450 木收回
1400 Kill : 80 木發放 ; 500 木收回
1500 Kill : 200 木發放 ; 0 木收回

不過算啦,暫時唔搞住喇
回復 支持 反對

岩岩 dl 完試過都係彈到 ...
只要起出少少照彈 =0=
回復 支持 反對

啊- -"
罷了! 整冰算
唔改檔名喇... 你再下載多次吧
回復 支持 反對

dl 完試左。。。
終於彈唔到了 0.0
回復 支持 反對

姐係兵種都無變過=3=
希望可以用多D兵種......
同希望改埋4.13上查但唔上帝
回復 支持 反對