收起左側

對於征服者入侵有任何不明白之處,歡迎到此帖發問~

原帖由 z20 於 8-4-2008 13:43 發表
問題1.請問做劇情  係唔係要另外裝程式

問題2.看完到這個劇情POST  最後的全畫面圖,是怎樣影出來的?
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3286401&extra=page%3D1

問題3.對於征服者入侵有任何不明白之處 ...

1. 基本上是無須額外的程式。可是如果你係想preform一d 進階的功能,如特別的事件觸發,就可以用aokts(自己溫唔該)。

2. 一入到去遊戲,禁ctrl + f12,之後會出左一個列印全幅地圖的視窗,選擇比例後按確定,地圖會save 係C:\(AOC程式的路徑)\screenshoots。
回復 支持 反對

我想問西班牙/土耳其分別應該點用好呀?? thx!
回復 支持 反對

原帖由 DennisAnnie 於 9-4-2008 19:57 發表
我想問西班牙/土耳其分別應該點用好呀?? thx!

西/土 綠亞來說是禁國
不過想玩的話都可以粗略介紹一下
主要是從黑暗/封建時代 找人挖石
上城用uu兵 (土耳其則可用肉馬,封建升城堡起定,一升城就變輕騎,不錯呢)
土耳其都可以選擇快帝出火槍
西班牙uu兵 16攻的騎馬火槍手 可說是強勢呢...
記得白日夢都比人西班牙屈過
回復 支持 反對

出邊問左比人扣分
咁e度問...
劇情要dl係邊個file度嫁?
回復 支持 反對

回復 46# 的帖子

我之前不是回答了你嗎 ?
放在 C:\Program Files\Microsoft Games\Age of Empires II\Scenario
回復 支持 反對

爬這文的便知道了
我開的比人封了

再問...
兵堡一定要4打4嗎?
可不可以加電腦??
回復 支持 反對

回復 48# 的帖子

基本上當然不限四對四,
但地型上的確是為四對四而設,
所以最好的隊伍設定還是四對四。

簡單地說一句, 電腦只懂玩隨機地圖等那些類形的地圖,
即使你在兵堡上加入電腦, 它也只會利用打隨機地圖的戰術跟你玩,
不會太去攻擊人, 只會企, 好的電腦有時會出兵, 壞的會不會出兵的。
回復 支持 反對

我想問問綠亞:封升城 就係 封既時間+4=升城既時間
咁城升帝 係 城既時間+幾多先到帝既時間呢??
回復 支持 反對

我想知d劇情檔放係邊到??
回復 支持 反對

回復 51# 的帖子

請參考本帖 #47 回覆
回復 支持 反對