打印 上一主題 下一主題
收起左側

[禁止修改] ★荒島村逃◆★●○◆6.9(頂住先)

建議係好,但問題係用唔到aokts整...
回復 支持 反對

some ideas
匈奴 玩巨投/馬弓 送金/木/國王/馬弓科技/特種騎兵*n (最大人口+n)
薩拉森 玩戰船/飛刀 送金/肉/木/國王/騎兵科技/船科技 佔領碼頭後送1運輸船
阿茲特克人 玩僧侶 送國王/拿著遺跡的僧侶*n/特種步兵*n ( ...
saichanys 發表於 4-11-2009 21:29

殺拉同阿茲都算不錯的^^ 其中殺拉是5個未有補助中最有價值的一個

不過運輸船冇用.. 船係出到海閘會死..

不過說一說其他文明, 匈奴真的沒有什麼兵可以玩的.. 如果玩巨投馬弓, 匈奴也沒有什麼加成, 玩日本蒙古也較好^^

另外波斯跟哥德 玩英雄.. 我覺得這兩個方法未必行通
回復 支持 反對

殺拉比用輕投,但係上限20隻咁樣掂唔掂(好似太屈)
回復 支持 反對

殺拉,.佢本身文明都唔係玩投既...
阿支那個難搞..好多8p兵比人招左都唔使玩.好似大象咁

而且殺係曾經整過,但使用率接近0才轉做第2樣
回復 支持 反對

#32係呀, AOKTS果D我都括起左, 24

#33匈奴有平馬弓, 巨投+命中, 唔係話兩樣都出眾但係都
5.2之前既MAP如果有運輸船可以左走右右走左, 可以拖8P時間, 甚至8P無兵封門口可以快速逃出
哥德波斯無距離兵優勢, 哥德仲要無牆, 真係無乜好諗
都係多D玩法咁姐

#34以我認知禁制單位唔可以有條件禁制, 即係用AA文明唔禁而用BB文明就禁, 除非一生產就移除佢
回復 支持 反對

其實我唸到如果玩步(哥德同阿支)
可唔可以整多個加攻同血既系統,之後佢地每x秒出一隻國王,可以比佢選血/攻(for步兵only)
之後僧侶回血既速度就快好多咁樣,咁樣就可以做到用步都可以守?@@
回復 支持 反對

我想問問樓主~~~5.1同5.2有d咩更新左...
回復 支持 反對

老實說,玩在的玩家除了技術外,玩bug的技巧也愈來愈強.現在做鬼已不再像以住強勢
步兵強化那個的確可行,但會變到比8p更強,什至集合屈8p.我現在還在想方法令玩家不能使bug

5.2主要改左一o的經常有玩家玩bug的地區,改善左某o的地型.同埋8p在起步時多了一條小路抄(自己搵)
回復 支持 反對

所以整國王個時可以+1攻/10血咁小左右就岩(又好似太廢?)
同埋話曬8p有咁多勁弓-.-
點打都得掛
回復 支持 反對

to 樓上~~
有勁弓都無用~~
我試過比人屈7人屈中~~
7個不烈守中  真係門口都攻唔入
就算呀修都差唔多秒到
回復 支持 反對