查看: 6260|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 石器2港版內測進階體驗之旅(哈村村長任務四迷之男廢墟篇)

關閉 [複製鏈接]

大家好  又係本大爺  夜神  為大家服務既時間~
隨著封測既來臨  內測亦好快會結束~所以我所報導既事亦到差不多完~當然我知各位看官會依依不捨  
所以今次就加重份量 作為北島最難既任務之一既村長任務四迷之男任務~!!

話說e個任務要先解過一連串既村長任務既可以接  而要解e個任務亦更加需要對應既道具~就係村長任務三去猩猩洞拎到既守護之石

好二話不說 先講任務過程先:
到村長家找村長接任務,會得知他要求我們前往" 廢墟"打倒謎之男頭目,並取得石版後,再將石版帶回去給他即可完成任務。

睇落好似好簡單~但係單人解建議等級足足要30lv以上先會安全~最主要係因為boss會出lv5全體魔法~只要30lv以上血多自然冇有怕~呵

地圖方面最值得要注意部份 分別係廢墟4F迷之男密室 因為要通去下一層既地圖要經秘道先去到

其次就係廢墟內怪物為火屬 16-24lv不等  所以如果冇信心既可以搵埋朋友一齊去解~

以下圖片為快樂之旅(啥?

(廢墟既入口~快樂之旅既開始?)

(洞內主要怪物~紅狗,紅猩,同拳手16-24lv不等)

(4樓秘道入口座標~)(搵左我好耐~上網副圖又唔清楚= =)

(一直向右下行就會到去下一層既傳點~即係圖示)

(黎到5樓後 有一個石門需要放入之前任務拎到既守護之石先會開啟)(唔會消失可以放心)

(如果一入左石門入面就算你大叫芝麻開門 到係唔會開既!!(拖走~

(SM迷之男前既親密合照~<3)

(迷之男等級為25LV血量大約700左右~紅猩為22lv 同普通冇咩分別)

(究極邪恐既火魔法~~全體攻擊黎)

(好在高lv先去打~唔係就變左比佢sm返轉頭= =)

(寵技大放送!!受sm吧~~迷之男死前一照)

(打嬴左記住睇下有冇拎到石版~同埋打之前要記得留空位~唔係拎唔到又要打多次)

(打完要走既話 請向圖中地方行秘道出出口~)

(同樣右手邊一直行到圖中地點就係傳送點~)

(黎到最底層會見到一堆石像~請順手拎埋神秘石像之後可以去索村搵npc換禮物)(另一個任務黎)

(黎到索村後就係搵e個npc搵禮物~可以認住佢)

------------------------------------------------------------------------------------

(廢墟打怪物有機會得到爆炎之精靈石~只要將兩粒精靈石對合 就可以得到火魔法石)

(看本大爺既lv1火魔法攻擊!!......好囧)

------------------------------------------------------------------------------------------------
廢墟之旅亦差唔多完結~再次多謝各位看官收看~
就算唔回覆~只要睇到點閱率 我就知道有人會肯睇~ed就已經係我發post既動力~
本大爺係你地既節目主持人 夜神  下次再見~886~
回復

希望你POST多D啦
回復 支持 反對

推推先啦,要比人睇嫁ma
回復 支持 反對

推推先啦,
回復 支持 反對

等抢中,你地米同我争啊!
回復 支持 反對

中文版....?
回復 支持 反對