打印 上一主題 下一主題
收起左側

[禁止修改] <元素守護者RPG_ver1_108>(17/1 更新,5#圖文教學)

有冇得一個人玩嫁?
可以一個人玩的,如果一個人玩,建議選「容易、普通」這兩個難度的話應該問題不大。

我想問一開始點樣用錢買野阿?
一開始要過左第一關先買到野,即係要到左中央地區先得。

其實我都唔係好知點玩..
1)首先要過左第一關先,一個人就選遠攻型的兵慢慢屈啦。同埋用選兵地裡面的光魔法。
2)到左中間就用盡所有資源合你覺得最勁果 隻/幾隻 兵啦(自己參考下地圖最右邊的合兵表- -)
   需要買 馬&僧 用黎配合合兵
3)之後就要打贏四隻王,仍後打埋最上面隻暗王就ok
4)由於合成第二級以上的兵須要兩隻主角兵,所以要先打水或地場
5)一開始可以係起點旁買特攻兵,買隻吧,方便好多
6)仲有,可以重生

歡迎其他人補充=]
回復 支持 反對

61# everydays
補充吧.一開始可以買野.去左邊用55蚊買特攻騎兵.
回復 支持 反對

謝譏.....我玩玩看
回復 支持 反對

可能會改75.(應該是最後一次修改了)
修改內容:
開動暗場後關閉3個半鍾後戰敗的觸法事件(因為弄3個半鐘這個是因為不想有人等到好多血和攻才攻擊)
修改精銳馬勇士的能力(好像沒什麼人用)
修改精銳中國連弩兵的合成方法
強化水魔法效率(有人很會屈錢囧.因為50元也會收.錢不會負數.)
修改水王的憎人(有時很不會補血.囧)
增快傳錢的速度.
修改增加羅賓胡德能力的紋章能力

提醒:
極神級的水王.那個木牆.打之前血量低於300的盡量跑回運輸船那邊.因為會有強以有力的兵種.....

死了後.不用馬上棄權.別人可以轉兵種給你.就算沒有主角.也可以合到強以有力的兵種.
就算不想玩.也應該盡責.先將所有錢轉給別人.才棄權.(轉錢系統在地圖最左)

以前的提議:
曾經有人提議新增銀行系統.
那時我還不知道他們會屈錢.(水魔法)
不過基於公平.沒有空位.而否決這個提議.

個人打法極神級)(曾經爆機5次)(雖然打了12次)

一開始先將光明守護塔 轉做7p(地圖最右).等唔洗咁快死.
然後先用了光明守護.再上(同時亦要攻擊光明力量帳篷)
打到去第一個木牆.擲斧兵打唔到上邊d兵就爆牆.
然後打曬兵後搵個人落去買隻特攻騎兵做盾...
去到中間.有個塔.爆左佢.有伏兵1隻.(小心)
然後.先俾曬d野人地保管.自己重生.(就有2隻主角)
然後先打水場.打到火炮塔到.搵2個人去塔底.1個打塔.1個打其他兵.
打到去王.低血既先走.高血打.肉盾用z.不還擊.
然後去到憎到屈佢地.佢地死曬後水場到應該有好多兵.
慢慢去清啦.過x分鍾就有2隻李舜神將軍出(低血咪入)
李舜神將軍2隻死左後再無伏兵.引入邊果2隻鐵出.再食佢地.然後屈水王.
打嬴後.拾錢.然後打死曬d陰兵.買隻快村拾金.肉盾轉特攻馬弓.
之後打火(最後先打風.因為風最勁)
.打火去到下邊.有2條路.最後先打右邊果條.因為勁多神兵.
左邊條路路中有隻狂猴.
上到去.打王喇.有人入到去就有好多伏兵.不過好廢.
如果有火紋章.應該好快ko火王.
之後買火魔法.然後打地.
地既伏兵攻擊力超強.唯有拉兵.
打到王.先掃羅賓.出邊憎人果到搵幾隻守.因為有鐵出.
見隻王想出黎果陣.即走.因為有伏兵.
最後.打風場.風場既速攻魔法唔錯的.留隻兵係果邊.打到王.勿打護衛.因為有伏兵.
打嬴後打暗.
光果到有隻海盜.打死佢.打佢果個一定要多兵.
然後森林條路就會開左.入去盡頭拾600金吧.(途中很危險的)
然後就打木牆.極神既計時得2500秒.所以要快!.
一開始兩隻憎會先出.打死左佢地先.見隻喪屍到.即入船/塔.再用船狂出狂入拉死佢.
跟著等隻書部台死出黎.打死佢.唔係既話有佢一日你死一隻佢+250hp.
之後見多兵就衝上去打船.哈.弓手
最後暗王就親自出馬.果陣多血怪先上.成吉/哈羅/羅賓/馬勇後補.先打死暗王.
ok左後就打火炮.打死一隻火炮王出10隻火炮.不過都唔驚.
睇睇時間.再考慮點樣打.

個人感想:其實呢隻game已經經過好多次修改.因為作者把王弄得太易打了.變了完全沒有挑戰性.希望今次係最後修改吧.請多多支持本劇.有咩bug講落黎.
呢隻劇已經有17xx觸發.快爆2千了^_^
回復 支持 反對

你有冇修正1_66有時重生會冇出個國王
回復 支持 反對

65# choichoi1026
現在已經出到78了.66的bug怎麼會沒發現呢-.-
回復 支持 反對

喂喂
everdays呀我玩1_76有時重生會重生唔到 你有冇修正呢道呀
回復 支持 反對

67# choichoi1026
不可能
回復 支持 反對

67# choichoi1026
其實我未試過有呢種情況,可否提供詳細點的資料?

1)哪個遊戲者重生有問題?
2)幾時重生?(e.g 時間、打到邊關)
3)在那個遊戲者重生之前誰人有重生過?
4)玩個邊幾個版本有同樣情況?
5)在那幾個有問題的版本出現重生問題時,有無共通點?
回復 支持 反對

重生觸發:
摧物件:木牆
毀滅物件:1p(不包括控制/比錢的範圍)
移除物件:7p帳篷.
建立物件:1p國王

我諗唔出有咩因素會重生唔到.
你肯定你係玩76?
因為我是幫改50~81的.
我好清楚記得60~74版其中幾版是重生唔到的.
回復 支持 反對