樂古Nakuz

標題: 公會菇菇屋歡迎妳!(電擊象) [打印本頁]

作者: KitKitStar    時間: 12-7-2010 01:04
標題: 公會菇菇屋歡迎妳!(電擊象)

菇菇屋收港澳人 (電擊象SER, 一個適合新手加入的工會!  2008/04/12創立~)
--------------------------------
* 禁外掛:
全公會上上下下任何職級都一律禁外掛, 違者立斬! 若發現本會使用外掛, 請找我! 大布甸mx / 藤條炆豬肉

* 禁止異種角色:
一. 禁止使用譬如與現實性別相反的角色,

二. 禁止以粗言作角色名字的玩家,
三. 禁止兄/妹代玩, 以免產生誤會.
違者必踢(或不接納入會要求)!

不限等:
理得你1LV定200LV都照收!

[GAG]有專人介紹女生電話聊天電話給你(詳情請睇東方日報/蘋果日報咸濕版, 又或自己上網搵)[/GAG]
有靚女同你傾電話, 咩唔開心都冇哂!
((有意者請係成功加入本會後,密:冰之雪兒ms 或加她好友))

常上
好多成員上線,最多去到22人!
當然你地新加入都要常上呀,一齊衝破22人既上線上限!

我叫咩名?
我叫 "藤條炆豬肉" 囉,
MSN:firenstarking@hotmail.com
咁你地呢?
--------------------------------

結語:入唔入菇菇屋都好,第一時間記住加我好友,我好恨收香港好友嫁~

MapleStory 2010-07-21 01-02-45-79.jpg (221.17 KB, 下載次數: 11)

MapleStory 2010-07-21 01-02-45-79.jpg

作者: 。新月。    時間: 12-7-2010 01:07
菇菇屋收港澳人 (電擊象SER, 一個適合新手加入的工會!)
禁外掛:
全公會上上下下任何職級都一律禁外掛, 違者立斬!

不限等:
理得你1LV定200LV都照收!

有會網(不是blog):
會長親手編寫既網頁,幾咁有誠意?

有香港女生電話聊天專線(99.9%打得通):

常上:
好多成員上線,最多去到16人!
當然你地新加入都要常上呀,一齊衝破16人既上線上限!

我叫咩名?
我叫 "藤條炆豬肉" 囉,
咁你地呢?

結語:入唔入菇菇屋都好,第一時間記住加我好友,我好恨收香港好友嫁~

http://kitchai.hk.mysinamail.com (不定時更新的個人網站)

紅字為重點@@
作者: *林、    時間: 12-7-2010 01:13
嗨...我可以入會嗎?

我係新手黎,岩岩開始玩沒幾耐,新手入會有沒著數拎架@@?
作者: KitKitStar    時間: 12-7-2010 01:13
紅字為重點@@
。新月。 發表於 12-7-2010 01:07

zzzz係咩, 呢D好普通姐麻...

喂,你未留名噃!係米玩電擊象,叫咩名?
作者: KitKitStar    時間: 12-7-2010 01:20
嗨...我可以入會嗎?

我係新手黎,岩岩開始玩沒幾耐,新手入會有沒著數拎架@@? ...
*林、 發表於 12-7-2010 01:13

你張頭像圖己經出賣左你...XD
Fighter007ms ? 個名咁熟既~
作者: 雜草    時間: 12-7-2010 01:32

紅字為重點, 伏已中
三思, 自重 lol
作者: KitKitStar    時間: 12-7-2010 01:56
紅字為重點, 伏已中
三思, 自重 lol
雜草 發表於 12-7-2010 01:32

what's up?
呢個賣點有咩問題, 好正經咖, 同埋好普通, 你未同過女仔傾電話咩?
作者: 雜草    時間: 12-7-2010 02:08
哦~ 無問題~
不過我伏已中咁姐

btw 同女仔傾過電話未有咩關係 ?_?
作者: KitKitStar    時間: 12-7-2010 02:19
哦~ 無問題~
不過我伏已中咁姐

btw 同女仔傾過電話未有咩關係 ?_?
雜草 發表於 12-7-2010 02:08

哦~ 無野
唔明你講咩+好奇想問下你姐

btw 好悶XD
作者: 雜草    時間: 12-7-2010 02:25
原來如此~

大家觀點/性格/品味唔同 .. 對一樣事/物都有唔同既感覺/感受既~

都係叫下人打電話之前三思下姐xd
作者: ivanyoyo    時間: 12-7-2010 08:04
((有意者請係成功加入本會後,密:冰之雪兒ms 或加她好友))
KitKitStar 發表於 12-7-2010 01:04

如果係佢,咁唔洗拉:
第一,佢係game有老公(呢個唔知你地知唔知....)
第2,佢係好好好好(健談),我指係game.
同佢講野係味一件好事就唔知係味拉...........
作者: kkct    時間: 12-7-2010 14:20
你個會太多小朋友啦
作者: KitKitStar    時間: 12-7-2010 18:54
你個會太多小朋友啦
kkct 發表於 12-7-2010 14:20

nono...應該咁講, 楓谷太多小朋友拉 (or...楓谷係小朋友玩的GAME ZZZ)

btw講番女生專線樣野先, 大家絕對放心, 如某人咁講, 佢非常健談, 包你食過番尋味,
仲有, 佢老公如果夠愛佢既話, 就唔會晚晚都咁(悶)啦

E+ D老公呢, 就好現實既, 我聽過某人的老公係為左一隻+能力值的戒指而同人結婚, 哈!!
原來如此~

大家觀點/性格/品味唔同 .. 對一樣事/物都有唔同既感覺/感受既~

都係叫下人打電話之前三思下姐 ...
雜草 發表於 12-7-2010 02:25

放心, 人地唔會收你錢架, 試下無妨..XXDD

話時話, 見到愛幻想, 就諗番起昔日入過我地公會(E+入左你地公會的某人..唔記得左名, 佢係港九地區同人剪頭髮咖, 幾出名咖..佢仲係到既話替我向佢問好~同埋問埋同我剪有冇折XD)
作者: 炎仔    時間: 12-7-2010 19:07
我入-3-呵呵~我留左CM喇
作者: ivanyoyo    時間: 12-7-2010 19:27
我對冰之雪兒非常嚴重既負面陰影.........
作者: 雜草    時間: 12-7-2010 22:47
剪頭髮個個 ... hmm 唔知乜水, 無聽過有依個人

話說你地會既冰之雪兒本身都有入過我地會 ...
電話 .. 都叫傾過下 (托某夜XX龍X既福 = =)
不過小弟我就唔多Like佢咁喇 ...
作者: KitKitStar    時間: 13-7-2010 21:54
剪頭髮個個 ... hmm 唔知乜水, 無聽過有依個人

話說你地會既冰之雪兒本身都有入過我地會 ...
電話 .. 都叫 ...
雜草 發表於 12-7-2010 22:47

點解呢?把聲好甜嫁喎,又傾得又笑得(傾電話果時)
我對冰之雪兒非常嚴重既負面陰影.........
ivanyoyo 發表於 12-7-2010 19:27

...睇黎, 你地好似發生左D野咁喎 (邪想中...)
btw, 你係ivan005?
如果係佢,咁唔洗拉:
第一,佢係game有老公(呢個唔知你地知唔知....)
第2,佢係好好好好(健談),我指係game.  <<< kit按:優點黎咖喎XD
...
ivanyoyo 發表於 12-7-2010 08:04

haha...最多比你一個優先權, 唔入會都有得同佢傾電話啦..支持下啦><"
作者: ivanyoyo    時間: 13-7-2010 22:37
...睇黎, 你地好似發生左D野咁喎 (邪想中...)
KitKitStar 發表於 13-7-2010 21:54

佢都入過我分身公會.....佢真係好健談, 咩都講一番

btw, 你係ivan005?
KitKitStar 發表於 13-7-2010 21:54

我係有好多個ac,但係ivan005唔係我

haha...最多比你一個優先權, 唔入會都有得同佢傾電話啦..支持下啦><"

唔洗拉,多謝,個網友之前約左佢出街,(盜愛乂xx)跟返完黎之後話唔靚,但係睇佢唔知老唔老實........
都味睇個相=v=
但係一日之內
係公會爆曬佢自己住邊讀邊幾大老公邊個人品用咩手機,興趣政治ms經歷等等東西.......
作者: imissyouxd    時間: 14-7-2010 00:37
會長親手編寫既網頁,幾咁有誠意?

常上:
好多成員上線,最多去到16人!
當然你地新加入都要常上呀,一齊衝破16人既上線上限!

我叫咩名?
我叫 "藤條炆豬肉" 囉, MSN:firenstarking@hotmail.com
咁你地呢?
----------------------------- ...
KitKitStar 發表於 12-7-2010 01:04

你地公會長唔是大布匈mx咩 唔通換左公會長
作者: KitKitStar    時間: 14-7-2010 01:08
你地公會長唔是大布匈mx咩 唔通換左公會長
imissyouxd 發表於 14-7-2010 00:37

點解咁講呢@@?我幫手宣傳咋..
唔洗拉,多謝,個網友之前約左佢出街,(盜愛乂xx)跟返完黎之後話唔靚,但係睇佢唔知老唔老實........
都味睇個相=v=
但係一日之內
係公會爆曬佢自己住邊讀邊幾大老公邊個人品用咩手機,興趣政治ms經歷等等東西.......
ivanyoyo 發表於 13-7-2010 22:37

睇黎你對佢既印象真係幾深下喎..
健談係件好事黎, 不過呢, 女人天性呢..就係小氣,
尤其係呢個青春期裡面特別易發脾氣..

我地都好煩惱-  -""
作者: kkct    時間: 14-7-2010 07:21
可以話全個game d小朋友吾係係英王就係菇頭屋真心
作者: 遊俠翔    時間: 14-7-2010 21:45
kkct 發表於 14-7-2010 07:21

貓/_\
講野唔可以咁白/_\
作者: 我係new手    時間: 14-7-2010 21:49
好想入 .. ..
作者: q789123852    時間: 15-7-2010 00:22
大家仲有冇記得係one2x某英王會長開x掛...
作者: KitKitStar    時間: 15-7-2010 02:15

failed
請各公會提防此人,建議各香港工會勿收此人入會,除非閣下有意招收「不男不女」成員:
他以女性角色嘗試加入本會時被拒,於是立即以粗言回敬。

貓/_\
講野唔可以咁白/_\
遊俠翔 發表於 14-7-2010 21:45

閣下有何根據,說出這些沒交代沒責任的說話來,是有意煽動一場罵戰嗎?

楓之谷根本完全就係一隻為小朋友而設的online game,

不是個別工會的問題, 很多玩家都十分小朋友,

不要以為自己眼前所見的一點就等於事實, 不然我會覺得你很膚淺。

天啊, 憑這幾名玩家的說話, 使我認定這只遊戲的確存在比我之前所見這些玩家, 「思想更小朋友的小朋友..」。
作者: kkct    時間: 15-7-2010 05:14
請不要對號入座
作者: KitKitStar    時間: 15-7-2010 15:17
請不要對號入座
kkct 發表於 15-7-2010 05:14

failed.

請留意自己說過甚麼話(我幫你引用了, 自己往下看吧)

你個會太多小朋友啦
kkct 發表於 12-7-2010 14:20

(若你堅持認為本人是對號入座, ok~你這兩句話是說誰呢xd?)

你個會 = ???   (「若」你在本會宣傳帖子裡說 "你個會" 不是指本會的話, 那你是想指 愛幻想 抑或 英皇娛樂??? 說清楚吧)
菇頭屋 = ???   (請勿捉字失, 理由就是你在我的帖留言, --> 菇頭屋所指明顯是本會, 非對號入座之想, 勿誤會 3q)
作者: ivanyoyo    時間: 15-7-2010 15:24
failed.

請留意自己說過甚麼話(我幫你引用了, 自己往下看吧)

(若你堅持認為本人是對號入座,  ...
KitKitStar 發表於 15-7-2010 15:17

我建議非小朋友請不要入你地既會,3q
會有很大的代溝(generation gap),明?
作者: KitKitStar    時間: 15-7-2010 15:27
我建議非小朋友請不要入你地既會,3q
會有很大的代溝(generation gap),明?
ivanyoyo 發表於 15-7-2010 15:24

非小朋友的定義是指:
1. 年齡?
2. 品?
3. 思想?

非小朋友不能與小朋友溝通? (這句話不是指本會有較多的小朋友, 勿誤會)
明顯的, 你的思想超錯了...

以上定義,年齡我過了,品都可以接受,思想似乎在你之上..
那我就無法跟小孩子溝通?

還是你心中另有一套「非小朋友定義」?

一個溝通能力正常的人, 是能夠與任何人(不包括殘疾人士)溝通, 視乎閣下的溝通方式而定.
作者: ivanyoyo    時間: 15-7-2010 15:47
非小朋友的定義是指:
1. 年齡?
2. 品?
3. 思想?

非小朋友不能與小朋友溝通? (這句話不是指本會有較 ...
KitKitStar 發表於 15-7-2010 15:27

我認為非小朋友係指你公會的公會成員為標準
唔知點解菇菇屋係hkms 重好地地,點解一到左twms 會搞成咁
非小朋友同小朋友當然溝通到,但係大家世界唔同
x成代同y世代,第三代香港人同第二代香港人都係好難相處到,although 佢地有相同既性格,但係
溝通方式,行動,什至上線時間都唔同
好似舉例:本聯盟係星期六晚上0-2打炎,係e家小學同學等的小朋友相信都好難做到,當然有些發瘋既除外
我只係建議者
有些想回味童真既<非小朋友>可以入會既,我唔阻止
作者: cla991053    時間: 15-7-2010 17:22
因為當時人"不男不女"而被拒於門外
行為是否幼稚?
作者: 遊俠翔    時間: 15-7-2010 17:43
如果本身性別是男就要開男角
那你是否應用自己的真實名字來開角色?
作者: kkct    時間: 15-7-2010 17:48
>菇菇屋 係好多小朋友-.-不過菇菇屋10個人有9個都係小學C 我話ge
>菇頭屋 不等於菇菇屋。
>你自認菇頭屋?
作者: ivanyoyo    時間: 15-7-2010 18:18

重有我地公會地大地大脈博,人妖ac冇咩?
梗係有!
我地公會第一大槍神(名字不提供,有心搵會搵到)
都係control(點解用呢個字,因為真係唔係真人黎架馬)女角又係男仔
咁我地冇排斥佢bo,呢個有咩問題呢
btw,你地真係咁缺女仔結婚,我nvm架,我大把人妖ac(遲d我會貼張我ac大全,包你地o曬咀)俾你個會大開眼界,睇岩邊個我control既女角講聲,book位同你地結婚好冇?
作者: KitKitStar    時間: 15-7-2010 19:19
我認為非小朋友係指你公會的公會成員為標準
唔知點解菇菇屋係hkms 重好地地,點解一到左twms 會搞成咁
非小 ...
ivanyoyo 發表於 15-7-2010 15:47

你似乎沒有正面回應「非小朋友定義」是啥?
若你完全拿不出理據, 只懂以個別工會作標準, 你未免太沒有自我了..
因為當時人"不男不女"而被拒於門外
行為是否幼稚?
cla991053 發表於 15-7-2010 17:22

難道貴工會是對這類玩沒有惡感的???

(你知否有男生被"假女生"騙過?你有沒想過為何他們會玩女角??其實他們暗藏了很多不明朗的風險和威脅, 輕則個人價值觀問題, 重則到處行騙感情, 金錢...etc, 你該見過台楓有很多人徵鼻吧??)

若閣下真的認為不打緊,那我就「忍心割愛」,把他交給你們,別客氣。
如果本身性別是男就要開男角
那你是否應用自己的真實名字來開角色?
遊俠翔 發表於 15-7-2010 17:43

你應該是沒有細心留意我上載的圖片吧, 他的回應實在跟之前180度品格改變, 這是本會不收他的重點

以往都曾發生類似事件, 絕大部分成員都非常合作, 這才是真的拿到想入會的誠意。

在虛擬世界裡, 絕大比率的玩家都使用與真實同性別的角色, 這是自然本性, 你的例子有點...極端
重有我地公會地大地大脈博,人妖ac冇咩?
梗係有!
我地公會第一大槍神(名字不提供,有心搵會搵到)
都係control(點解用呢個字,因為真係唔係真人黎架馬)女角又係男仔
咁我地冇排斥佢bo,呢個有咩問題呢
btw,你地真係咁缺女仔結婚,我nvm架,我大把人妖ac(遲d我會貼張我ac大全,包你地o曬咀)俾你個會大開眼界,睇岩邊個我control既女角講聲,book位同你地結婚好冇?
ivanyoyo 發表於 15-7-2010 18:18

若他其實是男生但使用女角呢?你都願意接納他?可能我沒你這麼開放和仁慈, anyway對你文中所動感到非常佩服

本會認為, 男就是男, 女就是女, 是一個比較遵守清規的公會, 若不適合你們的話, 有權拒絕(但不能夠在沒有任何理據下任意或企圖抹黑本會)

謝謝。

公會最低級果個 - kit 字
--------------------

btw, 有關某ivan說話, 本人另有異見:

"我大把人妖ac(遲d我會貼張我ac大全,包你地o曬咀)俾你個會大開眼界,睇岩邊個我control既女角講聲,book位同你地結婚好冇?"

又FAILED了, 你令nakuz會員們甚至非會員都知道你的人妖身份, 你不單只令我啞言, 更令一眾玩家無語, 你的宣傳很偉大, 我自愧不如..

本會只是維護男女成員在入會後得到的公平侍遇,既然不乎合本會規則者,自然拒收勿論,

每個公會都有他們的會規, 例如台灣人的某些部分玩家, 只收外掛人士/有點裝人士, 即使你們(手動玩家/沒錢玩的玩家)可大罵他們, 亦無法與他們抗衡(簡單來說就是對付/抗爭), 是嗎?
作者: 遊俠翔    時間: 15-7-2010 19:42
你應該是沒有細心留意我上載的圖片吧, 他的回應實在跟之前180度品格改變, 這是本會不收他的重點

以往都曾發生類似事件, 絕大部分成員都非常合作, 這才是真的拿到想入會的誠意。

在虛擬世界裡, 絕大比率的玩家都使用與真實同性別的角色, 這是自然本性, 你的例子有點...極端
KitKitStar 發表於 15-7-2010 19:19

從你的圖片看,我只看到是你先挑釁
你說的行騙行為,的確是有的

但是若一個人從一開始就說了自己是男的,你還主觀認為他是女的因而被騙,那是你的問題
作者: KitKitStar    時間: 15-7-2010 19:44
從你的圖片看,我只看到是你先挑釁
你說的行騙行為,的確是有的
遊俠翔 發表於 15-7-2010 19:42

本人對於某些玩家(可稱白目)極其敏感, 例如堅決自己是沒錯的 :

->外掛人士

->性別有問題的人士(己經很婉轉...)

->騙狗

->乞丐

若我知道他們是以上任何的一類人, 必會視他們為敵人, 拒諸門外.
你認為有錯嗎?
----------------

- 有很多人說,開女角,自己看著養眼,這才是自然本性吧?

若真的如此, 他們真的真的..好毒...
為何不索性看J圖, 看AV, 而去開啟一個毫無性感部位的視覺物件, 平坦的遊戲+卡通化+2D女角色?

-----------------

- 但是若一個人從一開始就說了自己是男的,你還主觀認為他是女的因而被騙,那是你的問題

幸好我從沒有這種想法
作者: ivanyoyo    時間: 15-7-2010 19:49
本人對於某些玩家(可稱白目)極其敏感, 例如堅決自己是沒錯的 :

->外掛人士

->性別有問題的人士(己經很 ...
KitKitStar 發表於 15-7-2010 19:44

但你公會白木的卻不小
作者: KitKitStar    時間: 15-7-2010 19:52
但你公會白木的卻不小
ivanyoyo 發表於 15-7-2010 19:49

試列舉成員名字, 若閣下提交的資料有理據, 最好是有圖片的話,
本公會會長定必在公平情況下處理.
老衲先去打妖僧, 若各位有啥問題, 請上線找我吧, 名字自己看原文, 3Q~
作者: ivanyoyo    時間: 15-7-2010 19:54
試列舉成員名字, 若閣下提交的資料有理據, 最好是有圖片的話,
本公會會長定必在公平情況下處理. ...
KitKitStar 發表於 15-7-2010 19:52

有圖又點,你都係會講成人地係白木架拉,的確地,你地公會白木人數真的太多了,
當然的,只要唔係人妖就入得?
呢個條件下,白木的都入到,不是嗎?
作者: 遊俠翔    時間: 15-7-2010 20:12
若真的如此, 他們真的真的..好毒...
為何不索性看J圖, 看AV, 而去開啟一個毫無性感部位的視覺物件, 平坦的遊戲+卡通化+2D女角色?

KitKitStar 發表於 15-7-2010 19:44

你以虛擬世界開女角來說
我亦只是以虛擬世界的觀點來說

虛擬世界不會只是平坦的遊戲+卡通化+2D
作者: 我係new手    時間: 15-7-2010 20:28
露曬底啦 , 遮遮佢先啦
作者: kkct    時間: 15-7-2010 20:33

本人近期打擂台訪問左10個hk人(結果10個人 10個覺得 公會菇菇屋係小學雞集中營)
利用結果幫 公會菇菇屋做左個市場意見分折:
之前全hk公會最臭and最多小學雞同埋公會係英王
不過水0外掛事件之後,退得ge退 踢得ge踢 小學雞走哂 真心膠ge風光不在
e家 公會菇菇屋進升左第1名
得到小學雞集中營稱號:lol
公道自在人心
菇菇屋係吾係小學雞集中營相信大家都好清楚
理據, 圖片有冇我諗大家都好清楚你公會入面係裝咩人
點解菇菇屋轉左去台灣之後個名會臭到咁
你有冇諗過,有冇反思過
so sad._.
作者: ivanyoyo    時間: 15-7-2010 20:41
送張圖給樓主如其公會

作者: KitKitStar    時間: 16-7-2010 22:47
有圖又點,你都係會講成人地係白木架拉,的確地,你地公會白木人數真的太多了,
當然的,只要唔係人妖就入得?
...
ivanyoyo 發表於 15-7-2010 19:54

原來你一直是胡說一通,交不出成員名字,還亂扯什麼???

你以虛擬世界開女角來說
你以虛擬世界開女角來說
我亦只是以虛擬世界的觀點來說
虛擬世界不會只是平坦的遊戲+卡通化+2D
要證據的話請你相隔一周再看自己那3張圖便能發現問題何在遊俠翔 發表於 15-7-2010 20:12

虛擬世界的一切超過大半都是幻想出來的, 有朝一日你會醒來的.

露曬底啦 , 遮遮佢先啦
我係new手 發表於 15-7-2010 20:28

露底?咩底呀?直至目前為止,仍未有玩家在楓谷裡大力批審本會,
在樂古裡,相信不少人都懂理性並客觀給予珍貴意見,惟獨你們不會。

最近全智賢社工會介紹了朋友加入本會, 本會在此感激. (惡意批評者肯定會在這句上大作文章XD)
--------------------
實則上在發帖後己經收到不少的會員的回覆,佔少數的就是在這個討論區裡少數玩家的惡意批評和攻擊,本人希望各位能和平、理性、務實解決當前的問題,連據點都搞不清楚,而且又亂拿別人作擋箭牌的話,我實在感到無言和失望。

本人近期打擂台訪問左10個hk人(結果10個人 10個覺得 公會菇菇屋係小學雞集中營)
利用結果幫 公會菇菇屋做左個市場意見分折:
之前全hk公會最臭and最多小學雞同埋公會係英王
不過水0外掛事件之後,退得ge退 踢得ge踢 小學雞走哂 真心膠ge風光不在
e家 公會菇菇屋進升左第1名
得到小學雞集中營稱號
公道自在人心
菇菇屋係吾係小學雞集中營相信大家都好清楚  (---恥笑點開始---)
理據, 圖片有冇我諗大家都好清楚你公會入面係裝咩人   <<(無相你地又未接觸過, "大家"又何來清楚本會裝咩人? 你幻想咋話?)
點解菇菇屋轉左去台灣之後個名會臭到咁  (轉服前後完全是一樣吧, 只是有些人故意抹黑而己..XD)

你有冇諗過,有冇反思過
so sad._.
kkct 發表於 15-7-2010 20:33

10個人, 可能是10個抽水友吧..
10個人裡面可能都沒有人加入過本會, 甚至是未接觸過本會成員, 就亂作批判..
老實說, 這些人若真如此. 思想確是很孩子化..

若是衷心表達的意見, 而且不存在蠻不說理的成份, 本會當然會盡快檢討並作出修正,
但未曾接觸過本會的你們, 你們的意見恕不接納, 你們連本會都沒嘗試接觸過就張大口亂罵, 實在令旁人側目..

公道自在人心
既然真的如此, 你們的說話, 可有給過一個公平的公道給我?
沒理據, 沒圖片, 只是靠數張口一直批評, 而且更未有接觸過本會,
只是在危言聳聽, 不理黑白罵過才算, 這就算是公道嗎?

送張圖給樓主如其公會
ivanyoyo 發表於 15-7-2010 20:41

閣下很愛以一偏全啊, 一名港人用掛耍白目是否代表全港人?

請理性一點, 你的思想恐怕太小孩子化了

只懂亂罵一通, 始終問題就是你沒了解過本會, 一直危言聳聽

只會聽高等的話, 被蒙在鼓裡...

------------------------

剛再細心爬文, 留意到一開始只是宣傳和吸納更多香港朋友,
可惜有人進來破壞原有的和平, 使ivan本來只是細道雪兒的事跡,
演變了一場無聊且霸道的罵戰, 實在令我很到很難堪...。
作者: yauhowai    時間: 16-7-2010 23:45
花生已吃
點睇都系你張人妖圖開始先
自己對答語氣唔好想點先?_?

好多online game既職業default系女角,如果我系男仔,一定要用男性職業既角色?
根本上maple就系小朋友game(其實根本大部分online game就系for 小朋友)
咩叫定義為小朋友和非小朋友?
玩一個遊戲都甘, 認真就輸了
個人又唔系無同你講自己本身既性別
如果話立心去昆人就話變態姐,真心想入會都唔得?
好似版主之前港版用女角,合併之後系雪吉開個男角槍手有問題?
反正都系遊戲,何必對網絡上既性別有太大執著?(版主唔系擺你上檯lol)
睇你都系死雞撐飯蓋,男人/女人真系好重要?
小朋友與不,睇行為都知

對於你話乞丐都系敵人,d乞丐邊到得罪你,你就算系,都只系比他們有錢而已
人地無錢,白手唔賣點又得罪你,okokok...

-----

某大兄ivanyoyo脫離了外掛的魔掌了嗎?
難度人妖ac也是以前種下的惡果...
作者: 遊俠翔    時間: 17-7-2010 00:16
SSAD
如果你個會真係咁好會唔會咁得閒約齊成班惡意中傷你
有一期無聊得濟,走去用分ac周圍入人公會(大約半年前吧)
入的準則就是出名臭的那些
英皇什麼?入過
菇屋,也有

入完笑左就算

唔係你post出黎我都唔會有咁大反應
作者: KitKitStar    時間: 17-7-2010 01:08
花生已吃
點睇都系你張人妖圖開始先
自己對答語氣唔好想點先?_?
yauhowai 發表於 16-7-2010 23:45

我對於性別有異之玩家尤其敏感,
玩遊戲都得有規釗, 我己並沒有把遊戲當作學校一樣, 只是以上原文和性別上的要求,
若辦不到的話, 通常一律都要求另謀高就,
另一方面, 你指的人妖圖, 裡面我己提出方案, 令他有機會加入本會,
惟他仍然故我, 假若是一名外掛者想入你會, 他的態度與回答如圖, 相信你都不會跟他客氣 (觀點角度問題)

好多online game既職業default系女角,如果我系男仔,一定要用男性職業既角色?

若果只有女角的話, 則只能玩女角, 但若既然有男性的選擇, 為何要反道其向選擇女性?
或許是我們觀點與角度都各有不同, 總括來說大家都願意尊重對方的觀點就行了

我對於與角色性別有異之玩家尤其敏感,總覺得負面影響比正面大..

咩叫定義為小朋友和非小朋友?
玩一個遊戲都甘, 認真就輸了

不是我先定義的, 另外其實這樣作比較及具體定義的話, 是有助他們解決 「無法與"小朋友"溝通」的問題
玩遊戲我都不著重是否小朋友或大人, 只是上面的人一開始就說什麼小朋友怎樣, 大人又怎樣而己..

個人又唔系無同你講自己本身既性別
如果話立心去昆人就話變態姐,真心想入會都唔得?

圖中所見, 他前言不對後語,
首先他說因女角點裝較便直而玩女角,
接著又改口稱這只是他妹子的帳號.

不柰令我產生很大的疑問(他是否真心?), 另外考慮到他入會後對成員的影響,
因此恕本會無法接受這名玩家, 若你們覺得是無問題的話, 就由你們收他吧, 我不予置評

反正都系遊戲,何必對網絡上既性別有太大執著?(版主唔系擺你上檯lol)

若他不攻擊我, 我自不會咬著他不放吧
通常這些玩家的背後都有極大的自卑感和自信心不足...(不明白的話可忽略此句)

你能這麼放得開確是美事, 但難保他們不會借助「女角」到處作不良之行為,
你也知道楓谷有很多天真的人, 天真並非他們最大的錯誤, 若一時鍾情於這些「女角」玩家,
後來送過點裝, 讓「女角」佔佔便宜後, 才得悉他的性別是男!! (你認為責任較大的是?)

睇你都系死雞撐飯蓋,男人/女人真系好重要?

男人/女人 在溝通上事關重要, 男人天性咸濕, 女人則認為是變態..
分不清楚真正性別, 好易有代溝, 唔識點溝通

男人/女人 陣間認錯左, 變左後來拍埋拖, 出到街原來係一名壯男..

我怕的是這些...

說的自己不是女/男的就會受排斥, 所以很多都不會道明自己性別,
令人受害.

甚至有人不相信他說自己是男...云云, 較早前相關的罵戰實在令本會無法承受..所以SOR~

小朋友與不,睇行為都知

同意...但上面的人請不要以一偏全..

我不能夠肯定本會有沒白目以及行為如何令你們討厭,
本會己經有定期把沒上線和過於小朋友的成員踢除了,
我敢問一句, 現在菇菇屋可見到有白目出沒嗎???

對於你話乞丐都系敵人,d乞丐邊到得罪你,你就算系,都只系比他們有錢而已
人地無錢,白手唔賣點又得罪你,okokok...

或者我說得清楚一點吧, 我指的乞丐是愛檢人錢, 問別人拿錢後再一次乞討, 行為令人感到討厭和無賴的.
沒錢的, 我都試過, 但不必如此窩囊..正如你所道, 白手興家, 有何難?

SSAD
如果你個會真係咁好會唔會咁得閒約齊成班惡意中傷你
有一期無聊得濟,走去用分ac周圍入人公會(大約半年前吧)
入的準則就是出名臭的那些
英皇什麼?入過
菇屋,也有
入完笑左就算
唔係你post出黎我都唔會有咁大反應
遊俠翔 發表於 17-7-2010 00:16

所以我就好想了解清楚, 你們說的是甚麼的一回事?
請不要含糊帶過吧, 好嗎?

他的出發點本意就是想攻搫別人, 被攻擊的當然會防禦吧..
他的言語確令人感到他只懂批審, 實在的詳細情況其實又知道多少呢...?
作者: 雜草    時間: 17-7-2010 02:14

唔介意我插一句可 ...

[[先排除以上所有罵戰/言論]]

就咁睇你post既第一張圖 ..
小弟覺得你先入為主左 ...

佢都未表明性別 ..
你就定義左佢"男扮女" (人妖)

再睇第二張圖 ...
你d反問實在帶點了暗串成份 ...
佢本身又無得罪你 .. 咪正正經經解釋點解唔收 ..
唔洗又話柯屎又乜又物
加上你收生個post又無寫 .. 真係唔怪得人呢 ..

語氣 ... 有待改進
作者: 遊俠翔    時間: 17-7-2010 03:04

好吧,先從你3幅圖來說
以下均為我個人觀點
你也可以認為是我曲解你的本意
強制控制別人思想,別人必須要服從他的指令,刪角也是必須的

一係無得傾

下                                                                 
我又唔系得登開女仔ac昆人錢                          
對方解釋

no
甘由佢                                                      
對方萌生退意

casy
你樂古個post又話收香港人--''又冇話禁開女角   
對方清楚說明他自己從你們的要求上看沒有問題

我地無話收白目,係咪姐係可以收@@?               
言語及語氣第一次挑釁

大佬我開女角得罪你咩?                                   
對方詢問

街邊無貼唔可以隨地痾尿,咁你係咪走去痾?@@   
言語及語氣第二次挑釁

影緊相,唔阻你講野嫁可?                                
係咪想大廣@@?
D相我會係各大討論區張貼Z~Z

企圖以3項威脅,逼使對方就範,2個選擇,刪角及加入公會,或被大廣及到各討論區"唱衰"
你和內地的黑店(看了就必須買,還不斷提價那種)
有什麼分別?

作者: ivanyoyo    時間: 17-7-2010 07:42

原來你一直是胡說一通,交不出成員名字,還亂扯什麼???
KitKitStar 發表於 16-7-2010 22:47

有丫,新鮮既post講有條友搶妖僧圖丫,果個人重叫<藤條炆豬肉>(即是你)。
閣下很愛以一偏全啊, 一名港人用掛耍白目是否代表全港人?
請理性一點, 你的思想恐怕太小孩子化了
只懂亂罵一通, 始終問題就是你沒了解過本會, 一直危言聳聽
只會聽高等的話, 被蒙在鼓裡...
KitKitStar 發表於 16-7-2010 22:47

係丫,用掛有分好品唔好品,你地會果d算極品(差)
我用掛?幾耐之前?搵下我e家d ac 有邊個係掛返黎?
龍使你可以一日50lv,之後味又俾人話外掛?
btw,你d人妖理論我睇唔到你成熟得去邊。五十步笑百步。

大兄ivanyoyo脫離了外掛的魔掌了嗎?
難度人妖ac也是以前種下的惡果...

又]跟著又大兄,跟著重講埋我個名,幾搞笑lor
人妖ac,有咩出奇,我丫妹唔玩跟著用黎升,有咩問題?莫非係game到一定要咩都真實?
咁樣,我怕你溝唔到女(什至人妖都冇=V+) 你咁中意誠實既話,講曬你屋企地址丫果d?問埋你ms生日果到都唔知你有冇寫到果真既落去,重話人妖ac?
惡果?,用丫妹ac玩都係惡果都係第一次聽lor..........
作者: 雜草    時間: 17-7-2010 07:56
有丫,新鮮既post講有條友搶妖僧圖丫,果個人重叫(即是你)。

係丫,用掛有分好品唔好品,你地會果d算極品(差) ...
ivanyoyo 發表於 17-7-2010 07:42 AM

ivanyoyo 大
你完全get錯曬mr yau意思 lol ..... (或者係我GET錯啦下

惡果 -> 指你以前開掛既角色/AC

真係唔明你點解睇完兩句野可以發展咁多內容 ..
Mr yau又無話你開人妖ac錯 .. 唔洗咁既 ..

再加上 .. 關溝唔溝到女咩事 lol
用理據用準d ..
唔係既話 ... 一來無說服力 .. 二來比人反插機會更大 ..

自重
作者: ivanyoyo    時間: 17-7-2010 08:22
ivanyoyo 大
你完全get錯曬mr yau意思 lol ..... (或者係我GET錯啦下

惡果 -> 指你以前開掛既角色/AC

...
雜草 發表於 17-7-2010 07:56

唔知............真係唔知.......................可能我get錯...總之我e家冇開掛拉
作者: kkct    時間: 17-7-2010 10:30

你太認真啦._.
對於你個會d人呢
我地平時公會and好友都吾會討論
只係有平時見埋見埋
正常d得1-2
你呢 對人態度有問題呀
一開口吾岩就惡言相對t^t
你死話人錯 自己冇錯?
點解你d人就係吾認錯
交吾出名呢,對於d小學雞我吾記住ge._.
你死都要問洛去 月泥月ja._.
真心意見 岩聽就聽 吾岩聽吾洗理我0 0v
吾好回我 我吾想理你d咁ge人

ps:你控制欲好重.+.係game吾好廣我呀 女王
控制欲
控制欲
控制欲
控制欲
亂罵一通個個你*係game見識過0.0
我味同意你吾好引用我呀
最後你覺吾覺你係game定討論區d語氣都當自己係大家姐(好黑人憎呀傻柒 真心=〕)
控制欲
控制欲
控制欲
控制欲
作者: 我係new手    時間: 17-7-2010 16:56
其實我係菇菇流
作者: KitKitStar    時間: 17-7-2010 19:45

我收人的慣用語氣就是這樣,能忍受的(合格),無法忍受的(failed)
而且本會確是禁人妖角色,只是由於長期沒有類似事件發生,
才不考慮重點post在此..

有關kkct的回應,現對你作出最好的回覆:
在他們入會之前,定必接受面試,面試形式因各公會而異,
在他們成功入會後若不破壞及影響本會的任何,
定必以禮相待,你不必因為從一件事就認為我對任何人態度都有問題吧

一開口唔岩當然惡言相向, 難道還好言好語求他加入嗎?我蠻硬氣的, 跟你們不同.
引用是本討論區之功能也,目前閣下的權限未能封殺我對任何人的適當引用

同樣,你們一發覺唔岩channel(觀點/角度)就如此惡言相向,其實大家都彼此彼此而己..

不是控制慾,是規則的問題,你們很開放,我則把規則收得很緊,
共同的夢想就是令大家玩得開心,方法不同而己,何必河水犯井水?

--------------

宥關ivanyoyo的回應,現對你作出最好的回覆:
有同行先搶圖,難道你還乖乖地守候別人出來然後求他輪嗎?
即使你真的如此做,別人也不會憐惜你,我見過很多次,
犯過很多如此的毛病了,別人攻擊我,我得反擊,多麼平常的事..
不過後來先搶圖的逃走了,而且別隊願意輪,所以經己和平結束...

若妖僧場的只有數隊,他們都是輪的,我自然都會尊重他們,接受遊戲規則
若妖僧場的只有數隊,又未有輪或報告,我自然都會詢問他們的意向
若他們先搶,我就不客氣了,除非他們願意求和吧..明嗎?
若有機會來打妖僧,歡迎來測試一下我!

btw, 我幾時有話過你用掛????極品?講咁耐你一件白目的名字都喊唔出,就知你咩料啦
不如你去訓場教,清醒下先,諗掂點回應先應,對大家都好D~ (純綷建議, 不喜請忽略此話~)

---------------

有關遊俠翔的回應,現對你作出最好的回覆:
你針對的對話其實在我上個post己經解釋了

黑店沒有規則列明,甚至是沒有明碼實價,
在談話過程中己經向他道明禁收人妖,
他的選擇有:一. 刪角 二. failed
本來failed都不錯,但後來他提出反駁,
質疑本會規則,認為自己是不會以女角犯罪,
我不相信他,因而斷然拒絕,他顯然不甘,
於是就道出易明的例子,隨處小便是不許的, 但沒有張貼,
難道就可以隨地如廁也?
代入這次事件裡,其實本會是禁人妖的,所以只有拒絕,
人人皆知用異性角色必受到其他排斥,
出得黎行,預左要還,他應該預料到吧? - 後來他以粗口回敬,只能加以喝止,難道對他還有其他可行方法?

用掛會被封和爆AC, 嗆就被大廣, 白目要被別人辱罵..
其實若非害怕受到如此威脅, 可能他們早就用掛, 嗆, 白目...
一切想做惡行都己經被威脅壓服著他們(對於怕事的人)
當然不排除有人是不怕這些威脅吧..  

我覺得你的回覆比其他會員好很多,若有適用建議能有助本會發展,
自然欣然接受及作出調整。3Q~

-------------
作者: KitKitStar    時間: 17-7-2010 20:07
其實我係菇菇流
我係new手 發表於 17-7-2010 16:56

閣下若就對整體而瞧,有何實際的建議?

-----

(我很希望自己是一個對事不對人的人, 但經今天的惡性爭論後, 我自問沒信心辦到了, 你們也是吧?)

作者: kkct    時間: 17-7-2010 20:35

吾係開放
自律問題
吾好大ge做吾好教壞細0。0
你幾時見我地會/楓王出事呢
希望盡快見到菇菇屋改變
我對人對事ge,冇做錯洗咩怕俾人話

ps:你控制欲仲係好重
  語氣仲係大家姐 nice d
  最後吾好廣我呀大大

真心
作者: cla991053    時間: 17-7-2010 20:55
頂 ,
1,2就6頁
過多幾日咪過左愛幻想個post 0.0
作者: KitKitStar    時間: 17-7-2010 21:14
吾係開吾開放
係自律問題
吾好大ge做吾好教壞細0。0
你幾時見我地會/楓王出事呢?
希望盡快見到菇菇屋改變啦
我對人對事ge,冇做錯洗咩怕俾人話

ps:你控制欲仲係好重
  語氣仲係大家姐 nice d啦
  最後吾好廣我呀大大
kkct 發表於 17-7-2010 20:35

你咁多個回覆裡面, 呢個算係最好
菇菇屋每日都在改變, 希望如你所願啦~

如果我真係錯我絕對唔怕比你地教訓~
但係如果比人有意無意咁曲解左意思,
我係有需要出黎澄清番!!
只有令我動了真怒的白目才會被廣, 你仲差好遠, 可以放心
作者: ivanyoyo    時間: 17-7-2010 22:53
關ivanyoyo的回應,現對你作出最好的回覆:
有同行先搶圖,難道你還乖乖地守候別人出來然後求他輪嗎?
即使你真的如此做,別人也不會憐惜你,我見過很多次,
犯過很多如此的毛病了,別人攻擊我,我得反擊,多麼平常的事..
不過後來先搶圖的逃走了,而且別隊願意輪,所以經己和平結束...

若妖僧場的只有數隊,他們都是輪的,我自然都會尊重他們,接受遊戲規則
若妖僧場的只有數隊,又未有輪或報告,我自然都會詢問他們的意向
他們先搶,我就不客氣了,除非他們願意求和吧..明嗎?
若有機會來打妖僧,歡迎來測試一下我!

KitKitStar 發表於 17-7-2010 19:45

哈,對住我同行咁多fd,佢地勁既係唔會打妖僧,原因就係因為有你呢d既人,自問我自己唔算差,但係我自己都係妖僧到搵飯食,點解?經驗肥lor,肥就多人想分,有就一定有紛,呢個正常,只係你把責怪推俾其他人就唔岩。
你話人地搶,咁你就搶?你冇諗過其他蒙在鼓裡既其他組人會點諗?味同你諗搶果組果d人一樣咁殘,佢地會話你<卡圖狗>,只係另一個壞人而己。求和?係妖僧冇可能既事,明知冇可能既事重要做,自己羅黎俾人post上黎。
妖僧,我3隻ac都係妖僧度過50->80lv (聖騎,弓手,龍使)
當中只有升第一隻既聖騎有做前置
原因? 因為一開始冇人知道呢到有妖僧,所以冇咩人做前置,而我想升lv,所以我做左
之後點解唔做?原因係大多白目(冇隱字->像是樓主扮正義那些)所以當有人搶圖or有咩壞情況下,我會選擇閃人自己升,學下呢個好習慣吧。
講咁耐你一件白目的名字都喊唔出?
冇隱字->(咁大個樓主都唔係白目?)
自我衡量下自己咩料再同我講野。

你咁多個回覆裡面, 呢個算係最好
菇菇屋每日都在改變, 希望如你所願啦~

如果我真係錯我絕對唔怕比你地教 ...
KitKitStar 發表於 17-7-2010 21:14

只會差不會好,無可救藥,原因其身不正,會員也好不了那裡
作者: KitKitStar    時間: 17-7-2010 23:35
哈,對住我同行咁多fd,佢地勁既係唔會打妖僧,原因就係因為有你呢d既人,自問我自己唔算差,但係我自己都係妖僧到搵飯食,點解?經驗肥lor,肥就多人想分,有分就一定有紛,呢個正常,只係你把責怪推俾其他人就唔岩。
你話人地搶,咁你就搶?你冇諗過其他蒙在鼓裡既其他組人會點諗?味同你諗搶果組果d人一樣咁殘,佢地會話你<卡圖狗>,只係另一個壞人而己。求和?係妖僧冇可能既事,明知冇可能既事重要做,自己羅黎俾人post上黎。
妖僧,我3隻ac都係妖僧度過50->80lv (聖騎,弓手,龍使)
當中只有升第一隻既聖騎有做前置
原因? 因為一開始冇人知道呢到有妖僧,所以冇咩人做前置,而我想升lv,所以我做左
之後點解唔做?原因係大多白目(冇隱字->像是樓主扮正義那些)所以當有人搶圖or有咩壞情況下,我會選擇閃人自己升,學下呢個好習慣吧。
冇隱字->(咁大個樓主都唔係白目?)
自我衡量下自己咩料再同我講野。
ivanyoyo 發表於 17-7-2010 22:53

搶就係唔岩, 責任應由搶圖的承受, 有咩問題?
我盡我本份令大家都有機會去打妖僧,
不過搶圖果堆理所當然會認為卡圖而令他們無法搶圖係錯哂..
後來我都比別隊知道我係想輪的, 唔知果時你仲係唔係到呢..?
如果搶圖既隊長走左, 自然有機會去輪妖僧, 世上沒有絕對的不可能..OK?
輪都升得好快, 而且仲可以同人地搞好關係, 何樂而不為?
唔係扮咩正義, 輪係令大家每隊都有得打, 係一個爭取 (離題:呢香港就係咁咖啦, 唔識爭取, 好似政改咁囉可)

原來爭取係一種白目既行為, 世事都給你看透了...
咁講, 楓谷的確好多「白目」..數之不盡也..哎哎..

料?咁我又想問下..點解一個視搶圖為平常及可大做之行為者, 可以有料反駁咁多野, 仲要曲到...哇..
陰鬼公..我對你既思想好鬼擔心呀..小心身體..

Q&A

Q: 只會差不會好,無可救藥,原因其身不正,會員也好不了那裡
A: 其身不正最好用來罵搶圖的這堆人, 自己搶圖仲當自己無錯.

我卡住個圖比機會人地輪=其身不正(haha post XD)

唔知你有冇係回文之前諗清楚回應既內容呢~?

好啦, 件事講到清清楚楚, 就開始係咁抽我水?(快去求證一下你既思想有沒問題..)我係咪應該要自豪呢, 你地摷咁耐都摷唔到一個本會既白目出黎同我對質, 名字都沒有啊XD

喂喂..洗唔洗我post張members list比你地睇下??搵下究竟邊堆係白目,
你地講到似層層咁,
又講唔出咩名噃, 咁好魚皮嫁麻..
作者: 遊俠翔    時間: 18-7-2010 02:01
搶就係唔岩, 責任應由搶圖的承受, 有咩問題?
我盡我本份令大家都有機會去打妖僧,
不過搶圖果堆理所當然 ...
KitKitStar 發表於 17-7-2010 23:35

我問你一句
你平時路過見到人地公會用外掛,白目,你頂多都係會記個公會名
你會唔會走去咁得閒次次都影相keep record?
你真係咁想要我下次見到一定影
作者: snow@hkmsg    時間: 18-7-2010 18:56
回復 16# 雜草

我好失望...
我一直當你係朋友..
直至到琴日 我先知道..
我既朋友係game對我好唔代表係其他網絡對我好..
朋友..原來係咁既...
作者: KitKitStar    時間: 18-7-2010 19:37
我問你一句
你平時路過見到人地公會用外掛,白目,你頂多都係會記個公會名
你會唔會走去咁得閒次次都影相keep record?
你真係咁想要我下次見到一定影
遊俠翔 發表於 18-7-2010 02:01

因事而異,如果罵得好勁好大件事,我係會影的,例如同愛之風(白目)的罵戰、手動被外掛開廣的罵戰...。(例子而己, 唔好抽水XD)
你話我認真又好,點都好,自己都叫做有個楂拿。

影相只係禁粒制,又唔會hand機既,唔會令你唔得閒既..

我唔係想要,係你地下下都話我地公會有乜乜物物,講到重點又含糊帶過,搞到我不得不問你地拿人名和圖片,但你地始終無正面回應,
最後仲竟然拎我出黎擋箭,話我係白目(拎卡圖件事黎抽水),
解釋清楚又彈一句:「卡圖就係唔岩」...真係好慘

---某人的思想---
係(卡圖係唔岩)就一定要係(卡圖係唔岩),
無任何解釋餘地(就算解釋左都未必會聽)

回復 16# 雜草
我好失望...

我一直當你係朋友..
直至到琴日 我先知道..
我既朋友係game對我好唔代表係其他網絡對我好..
朋友..原來係咁既...
snow@hkmsg 發表於 18-7-2010 18:56

ZZZ...看來又要觸發另一場罵戰了 (呵呵呵)

作者: 雜草    時間: 18-7-2010 20:03
因事而異,如果罵得好勁好大件事,我係會影的,例如同愛之風(白目)的罵戰、手動被外掛開廣的罵戰...。(例 ...
KitKitStar 發表於 18-7-2010 07:37 PM

LOL ... 想抽水 ?_?

btw .. 我dislike只係傾電話 ..
做朋友我唔介意既 ..
作者: KitKitStar    時間: 18-7-2010 20:19
LOL ... 想抽水 ?_?

btw .. 我dislike只係傾電話 ..
做朋友我唔介意既 ..
雜草 發表於 18-7-2010 20:03

無咁既意思..o.o
有得傾電話你汁到...我恨傾電話恨到出汁..
作者: snow@hkmsg    時間: 18-7-2010 21:34
其實我地都只不過係想招人入會..
點解會引起咁多既討論.罵戰...
招傾電話唔關任何人事..只係我自己成日叫悶..搵人傾電話..
會長就當呢個係賣點..
至於大家鐘唔鐘意我..
呢個唔係一個重點....
什麼陰影云云..我都想問... 你邊個..我無乜印象...(勿對號入座.
再者..我個樣令同唔令...
點解要令第三者/(一個完全無係到講過一句野既人) 既評論泥講我...
我認.我係唔令..
係公會爆曬自己d野係我自己個人意願...比大家多d認識我..咁又有錯..?
同埋..盜愛乂xx .係..佢係見過我. 佢話我唔令.但佢亦唔好得去邊.
加上同盜愛乂xx分左手...佢鐘意講咩我都唔會去理..
至於草..係你個人唔鐘意傾電話..呢樣我明..
但你話.."唔多likey佢"..佢係指邊個...
為左呢件事..我琴晚喊左好耐..
我好想問你..究竟你當唔當我係你朋友...

我唔係要係到引起咩罵戰.. 如果有咩得罪..請你地原諒...
我亦唔係要係呢到去怪責/諷刺任何人..
大家都係香港人..大家都玩楓之谷...
不如和平相處...
作者: KitKitStar    時間: 18-7-2010 21:43
招傾電話唔關任何人事..只係我自己成日叫悶..搵人傾電話..
會長就當呢個係賣點..
至於大家鐘唔鐘意我..
什麼陰影云云..我都想問... 你邊個..我無乜印象...(勿對號入座.
點解要令第三者/(一個完全無係到講過一句野既人) 既評論泥講我...
我認.我係唔令..
係公會爆曬自己d野係我自己個人意願...比大家多d認識我..咁又有錯..?
同埋..盜愛乂xx .係..佢係見過我. 佢話我唔令.但佢亦唔好得去邊.

我唔係要係到引起咩罵戰.. 如果有咩得罪..請你地原諒...
不如和平相處...

snow@hkmsg 發表於 18-7-2010 21:34

嗯..我都唔想再講咁多啦, 總之你地有名就交黎, 查明真相後我一定踢.
無就大家好好相處啦
之前既言論苦令大家不快, 非常之對唔住~

菇菇屋係唔會放過任何一名白目, 請放心!(勿抽水haha..不斷loop我就係白目果樣野)
------
至於卡圖一事, 若日後有機會再打妖僧, 我置身度外罷了, 搶飽佢, 卡黎威脅你地都費事做ZZZ
作者: 輝〞    時間: 18-7-2010 21:54
會長就當呢個係賣點..
至於大家鐘唔鐘意我..
我認.我係唔令..

不如和平相處...
snow@hkmsg 發表於 18-7-2010 21:34

可能草表達得唔好ja.. 我追返post.. 我get到"唔多likey佢"既意思應該係指你成日搵佢傾電話姐..
而草又應該係d唔鐘意傾電話之人.. 所以可能有d誤會啦 ..
作者: ivanyoyo    時間: 18-7-2010 21:55
嗯..我都唔想再講咁多啦, 總之你地有名就交黎, 查明真相後我一定踢.
無就大家好好相處啦
之前既言論苦令 ...
KitKitStar 發表於 18-7-2010 21:43

踢走自己先好講
作者: 雜草    時間: 18-7-2010 22:03
無咁既意思..o.o
KitKitStar 發表於 18-7-2010 08:19 PM

Oh, sosad .. (內容自己想像 lol
難度你係宅男 .. 無乜社交活動 lol?

招傾電話唔關任何人事..只係我自己成日叫悶 ...
snow@hkmsg 發表於 18-7-2010 09:34 PM

(只回答關於我個part ...)
拿 .. 一路以黎都無話唔當你係朋友 ..
我只係唔多鐘意同你講電話姐 ..

加上我現實同虛擬世界個界線都畫得幾清 ...
若果虛擬世界既活動牽涉到現實既生活.. 我盡量避之則吉 ..
除左有一d .. 真係好熟好熟既人 (e.g 快鎗手, Alex) ..
就會sms吹下水咁囉 lol ..
作者: kkct    時間: 18-7-2010 23:09

你次次講野都暗地串下,真係好黑人憎呀你,一睇你講野真係...
點解吾可以光明正大咁講野
想改變公會先改變自己

ps:吾好引用人好冇呀

作者: KitKitStar    時間: 19-7-2010 02:56

問:Oh, sosad .. (內容自己想像 lol
      難你係宅男 .. 無乜社交活動 lol?
- 想和和氣氣回應你, 都要比你抽水..唉...

- 宅男?好難講, 返工放工返工放工,
  無乜時間打機咪放假果時玩下,
  間唔中出下街, 咁叫唔叫宅男?

問:你次次講野都暗地串下,真係好黑人憎呀你,一睇你講野真係...
      想改變公會先改變自己

- 你地有D批評真係幫到我既 <<(真心)
  態度上會作出修正, 至於暗串方面,
  雙方如果可以和和氣氣咁,
  就唔會出現呢個問題吧..!?

- 好啦我以後直率D, 唔好怪我串得入肉喎..

- 我既影響力有冇咁勁, 可以影響埋成個會..
  我呢個角呢個職級只係一個副會長姐麻....

P.S: 唔引用好難正面回應你既問題..ZZZ
作者: ivanyoyo    時間: 19-7-2010 07:08
[quote問:Oh, sosad .. (內容自己想像 lol
      難道你係宅男 .. 無乜社交活動 lol?- 想和和氣氣回應你, 都要比你抽水..唉...

- 宅男?好難講, 返工放工返工放工,
  無乜時間打機咪放假果時玩下,
  間唔中出下街, 咁叫唔叫宅男?

問:你次次講野都暗地串下,真係好黑人憎呀你,一睇你講野真係...
      想改變公會先改變自己

- 你地有D批評真係幫到我既 <<(真心)
  態度上會作出修正, 至於暗串方面,
  雙方如果可以和和氣氣咁,
  就唔會出現呢個問題吧..!?

- 好啦我以後直率D, 唔好怪我串得入肉喎..

- 我既影響力有冇咁勁, 可以影響埋成個會..
  我呢個角呢個職級只係一個副會長姐麻....

P.S: 唔引用好難正面回應你既問題..ZZZ
KitKitStar 發表於 19-7-2010 02:56 [/quote]
SOSAD,E家扮串親我地,你真係有小小<愛幻想>
作者: 雜草    時間: 19-7-2010 09:32
問:Oh, sosad .. (內容自己想像 lol
      難道你係宅男 .. 無乜社交活動 lol?- 想和和氣氣回應你, 都要比 ...
KitKitStar 發表於 19-7-2010 02:56 AM

sosad, 唔知依兩句邊個講呢

ZZZ...看來又要觸發另一場罵戰了 (呵呵呵)

↑煽風點火

好似係你抽水先 :0)

而且我真係問緊問題, 係你自己諗歪左,
你咁恨傾電話, 咪打去搵囉 lol

加上你個語氣 .. 我真係睇唔出邊忽係和氣
水係你抽先, 仲要好似變左我唔岩先 sosad

本身我都唔係好想理依個post ..
仲以為會有d"花生"食下 ..

好啦~ 我已經無參與罵戰
仲好心提下你有d咩錯左/有d咩可以改善既地方
好好好~ 你skip左
fine ..

點知我而家都係要比人拖埋落水 *sosad*
真係咪迫我逐個逐個point同你辯論 ..
作者: KitKitStar    時間: 19-7-2010 14:05
有得傾電話你汁到啦, 幾多毒男想聽都無呀 << 咁諗先會happy ga (btw真心lo, 唉, 鬼得閒抽你水咩?)

ZZZ...看來又要觸發另一場罵戰了 (呵呵呵) << 點會係煽風點火呢? 只係一個將自己置身度外招數而己

想太多了

我有睇哂你寶貴的建議和意見..岩用既我會聽

真係無拖你落水, 既然你咁樣諗我都無你辦法, 你鍾意~

真正拖你落水果個可能係你自己, 唔米既話人地(s_ow@h_ms_)都唔會咁樣回應你zz

ivanyoyo 你講乜野?1999咁囉, 講清楚少少, 唔該哂
作者: 雜草    時間: 19-7-2010 15:18
有得傾電話你汁到啦, 幾多毒男想聽都無呀
KitKitStar 發表於 19-7-2010 02:05 PM

ZZZ...看來又要觸發另一場罵戰了 (呵呵呵) << 點會係煽風點火呢? 只係一個將自己置身度外招數而己

系旁邊加鹽加醋 ..
仲話係置身事外既招數 .. 真係講得幾好聽

加上, 一件事還一件事 ..
我係針對你既語氣態度黎講
唔該你分番清楚
就算雪兒上黎, 佢講我又關你乜事呢?
如果你唔抽水, 我鬼得閒回你?  <<< 以其人之道還治其人之身乍我~ 你而家有d咩feeling咁呀? 再諗下我地有d咩感受

btw .. (以下真心說話)
其實, 你有無諗過, 點解系依一個post到
10個人裡面幾乎全部10個都係反對你 / 反駁緊你呢 ..
有d真係同你無私人恩怨, 三唔識七, 路過架喎
你真係無問題?
你諗多次?

唔該你由第三頁慢慢開始睇番 ..
細閱你自己所有內容, 包括你自己post出黎個三張screenshots
作者: kkct    時間: 19-7-2010 16:31
我好同意#78
As you make your bed, so you must lie on it
作者: 我係new手    時間: 19-7-2010 17:26
樓主開始唔知醜 ,
同果個外掛佬一樣樣
作者: ivanyoyo    時間: 19-7-2010 17:28
樓主開始唔知醜 ,
同果個外掛佬一樣樣
我係new手 發表於 19-7-2010 17:26

講梗我@@?
作者: 我係new手    時間: 19-7-2010 17:33
講梗我@@?
ivanyoyo 發表於 19-7-2010 17:28

係
作者: ivanyoyo    時間: 19-7-2010 17:38

我係new手 發表於 19-7-2010 17:33

夠直接 我中意
作者: 我係new手    時間: 19-7-2010 17:41
夠直接 我中意
ivanyoyo 發表於 19-7-2010 17:38

你鐘意果個叫kit ,
快d結婚啦你兩個
作者: kkct    時間: 19-7-2010 17:46
/口\你太直接啦
會傷到人
作者: yauhowai    時間: 19-7-2010 18:17
外掛佬 #hoho#
用過就算一次,永遠都會比人記得

係網絡認識既人都傾電話?我個人認爲係超毒
如果係好熟熟熟,我覺得無咩問題
但係你而家用“女生電話”黎做賣點,係咪有d過分?
我相信如果任何人好恨同呢個人傾電話,果個人某程度都幾毒
如果你現實生活上有正常既社交,叫做識下d女仔
我覺得唔會毒到“恨”同陌生人講電話
(可能有個人頭腦有d唔清醒,講真野=無女溝,仲要自爆一堆唔關事既野,如果你想要我地址,我唔介意比你)
講返電話個到...我比我電話你,你會唔會好興奮,我恨同我講野?
唔知道係唔係香港人太毒,前世未見過女,有電話就會甘興奮
-----
我唔知啦 係唔係one2___ d人過黎會特別膠
摟主唔好緊張,唔係抽你水
作者: snow@hkmsg    時間: 20-7-2010 00:43
其實我一直無偏幫任何人...
無偏幫kit..
我係一個菇菇屋既副會..
我都明白我地公會都有好多唔好同埋不足...

但如果你地要人身攻擊...
請你地槍頭指向我吧...
因為傾電話一直係我要求..
係我既錯...

如果你地一定要針對住"用女仔電話"做賣點既呢個point
不如話我濫交..話我發姣...發仔狂...

可能我地呢個公會唔討好...
但大家來自唔同既公會..
你地會想有人去用言語攻擊自己公會嗎?

每一個公會創立出泥既名聲都得來不易...
我地公會既目的同目標..
係唔分高lv同低lv...
唔分年紀....
大家都可以學懂相處之道...
好開心咁玩楓之谷...

但呢件事發展成咁...
你地開心咩?

講開又講..
其實我覺得愛幻想呢個公會都唔錯..
亦都入得過...
亦都好多謝草,輝既關顧....

但點解我堅持入番菇菇屋呢個公會..
係因為係菇菇屋裡面... 我見到團結..
我見到友情...

雖然係愛幻想都唔錯..
但係愛幻想既人會只掛住升lv升lv...

每個公會也有佢既好和不足吧..

菇菇屋雖然有好多低lv既人..
但係佢地都好鐘意結識朋友..好健談...

如果你覺得菇菇屋唔好...
不如你講佢有d咩唔好比我聽..

如果有人犯錯..
我地一定罰....
如果邊到做得唔好..
我盡我能力好改好佢...

今次招人入會都係想搞好個會....
希望大家可以體諒我地....
給小妹一個機會吧.
作者: KitKitStar    時間: 20-7-2010 01:06

呢度係虛擬世界~
每個公會都有佢既規則~
岩你心水就入, 唔岩就入第二個, 何必講咁多@@?

你地點反駁都好~
都無可能要人地改變~

好啦~既然你都識講唔關我事~
咁好~去番我件事~果3張圖同埋附帶說話只係比大家一個建議/意見~
大家就好似班共產暴民咁~唔滿意就插~又去要求人地點點點~
其實你話關我咩事果下~我己經心諗~我公會D野又關你咩事ZZZ
係都要博火~ZZZ我既建議係SHOW出黎姐, 本來你地就可以置身度外~因為同你地都無乜關係
點解你地要咁傻豬喎@@?
ZZZ講多次, 圖片只屬參考, 不喜勿插, 入一個自己鍾意既會啦

有D野唔米話有正常社交就等於唔恨聽女生電話囉..
可能你緣份好好, 好易溝女, 但係我呢個工作環境就唔米咁易啦..
網上既傾電話真係唔覺有咩問題..依好開放嫁啦, 傾電話都毒- -...你唔係下話?

係網上面識人唔係有咩問題嫁麻, 呢個仲係一個方法黎, 係比一些有個別原因(請唔好抹殺呢點, 一味覺毒先會咁囉..)
其實係有好多成功既例子嫁, 同埋傾個電話姐, 唔使死嫁麻, 係米人地覺得毒你又要隨從(附和)埋人地既思想..

-------
唔係知唔知醜既問題, 你都講得幾怪..
其實一開始宣傳下個公會本來都好地地, 點知喎, post幾張圖(game圖), 哇, 班人好似暴民咁, 咩料??
我諗可能每個人思想有唔同, 咁都唔米要人地跟從你地至得架, 打機姐, 對住果幾張圖咁多理論做咩?
又係果句, 岩就岩睇, 唔岩就唔岩睇嫁啦, 講咁多做咩~我都唔想同你地博火~唉~

仲有, 某某人唔好將我同外掛佬比, 無得比~
可能你會話, 我鍾意呀, 吹咩, 關你咩事ZZZ咁我真係吹你唔脹, 況且你地講既絕對唔係成為事實~

事實就係眼前, 我地公會不知幾正常~風平浪靜~係有少少人專登出黎「玩下」姐, 玩完之後就潛水食花生果D呀XD

--------唔好介意我引用你--------

係網絡認識既人都傾電話?我個人認爲係超毒
如果係好熟熟熟,我覺得無咩問題
但係你而家用“女生電話”黎做賣點,係咪有d過分?
我相信如果任何人好恨同呢個人傾電話,果個人某程度都幾毒
如果你現實生活上有正常既社交,叫做識下d女仔
我覺得唔會毒到“恨”同陌生人講電話
(可能有個人頭腦有d唔清醒,講真野=無女溝,仲要自爆一堆唔關事既野,如果你想要我地址,我唔介意比你)
講返電話個到...我比我電話你,你會唔會好興奮,我恨同我講野?
唔知道係唔係香港人太毒,前世未見過女,有電話就會甘興奮
-----
我唔知啦 係唔係one2___ d人過黎會特別膠
摟主唔好緊張,唔係抽你水

答:
個人認為歸個人認為, 講出黎分享下就算啦(我自己都係咁諗),
老實講我唔認同你呢套講法, 網絡識男/女仔係其中一個好友方法
唔好覺得咁都叫做至得架, 拿拿我講明先, 我既批評或意見你可以唔聽, 更加可以話唔關我定你事
我份人就無野既, GAME到見到唔會罵你地架, 我對事唔對人, 呵
講番你既回應, 如果你係做M記, 咁樣溝女就易lo, 做文職果D..咪玩啦, 個個都有番咁上下年紀, 你溝埋我果份啦
所以我地呢類人就可能要透過網上去識女仔囉, 咁大佬呀, 傾電話梗係想啦, 就算有正常社交, 都唔會搵班阿嬸傾啦..
有靚女喎, 點會唔傾呀, 下話?

拿, 哥哥仔, 老實講, 做野真係咁架, 我都身不由己既, 個個都想透過現實圈子識女仔, 奈何果D係阿嬸..港女..
點食?
---------
one2bee?? 未汁之前我都係食下花生嫁咋..你以為我會回?
我緊張既唔米你抽唔抽我水, 係你一篇老實既文章, 可以比到機會我回應~
作者: 遊俠翔    時間: 20-7-2010 02:46
呢度係虛擬世界~
每個公會都有佢既規則~

你地點反駁都好~
...
KitKitStar 發表於 20-7-2010 01:06

唔滿意就插~又去要求人地點點點~

你覺唔覺得你講呢句野既時候對住自己個3張圖真係好無說服力

對唔住,忍唔住回左
作者: yauhowai    時間: 20-7-2010 14:52
呢度係虛擬世界~
每個公會都有佢既規則~

你地點反駁都好~
...
KitKitStar 發表於 20-7-2010 01:06 AM

都話唔係抽你水 ;o)
有講過one2___人係你咩?(事實上都唔係你)

女個到,我識d真既人就會同真既講電話
網絡上頂多頂多msn,虛擬既我一定一定唔會講電話
(n年前有個人叫小,草都知道邊個,有一次打電話過黎,痴痢根,心唸_ _ _,之後好似都無乜聯絡,意指電話上)
所以,無機會識女唔一定要網絡上,返下教會有真人咪幾好?(主要當然希望你係教會有野學)
網絡既好友,永遠都係只係網絡上(雖然有d exceptional case,網聚,拍拖[例子極度少有])
-文職有OL #shock#
我份人都無乜野,見到人d價值觀有d偏離,就比d意見甘姐,呵(你睇到會唔會覺得有挑逗?我就覺得會)
我份人就無野既, GAME到見到唔會罵你地架, 我對事唔對人, 呵

拿,拿,拿,我都講返句,你恨傾電話唔代表其他人都恨(恨既出聲,我唔介意)所以,如果有人可以有機會傾到,我絕對覺得唔係“汁”到,只係...hmm,有d毒...
---
摟主,我既回應始終局限係 電話同人妖
因爲我知道我唔係你個server,我唔會批評工會同埋其他野
作者: 女孩梓!〞    時間: 20-7-2010 15:16
小布甸ms強勢回歸 =3= ((米理我XD

雖然我都唔like同人傾電話,
不過我覺得"香港女生電話聊天專線"呢個賣點冇咩問題呀!
點解大家要咬住呢點唔放?!

我係楓谷入面識得幾個讀男校同女校o既人,
跟本就冇咩機會識到異性朋友..
透過網絡黎識現實朋友有咩問題?!

其實傾電話呢點原本係呢個post入面就唔米重點,
有興趣你米試下囉,冇興趣又唔會有人逼你傾電話o既..
大家又何必咁反感?!

作者: kkct    時間: 20-7-2010 19:18
反感不在傾電話
你想太多啦
作者: 女孩梓!〞    時間: 20-7-2010 19:26

你唔米對傾電話呢個賣點反感姐..
不過有人係嘛! @@"
你睇下#86,#88,#90都係講緊呢樣野~

作者: KitKitStar    時間: 20-7-2010 19:40
唔滿意就插~又去要求人地點點點~

你覺唔覺得你講呢句野既時候對住自己個3張圖真係好無說服力
_________ ...
遊俠翔 發表於 20-7-2010 02:46

就算同一個SERVER都無咩衝突丫..

果3張圖只係for大家一個建議, 若你地都係覺得..果個人好正常既話, 你地絕對可以收 ZZZ
唔鍾意呢D異角既人根本睇完果三張圖都唔會講太多~

to  yauhowai

未必就係毒,
因為平時唔會有呢類機會,
所以當佢地可以..呀...同D女仔有進一步接觸,
果種感覺...m....都好正常丫..

至於講到教會,我本身唔信,更加唔想為左識男/女仔朋友而去教會..

批評方面,真心定假膠我睇得出,有D玩玩下既回覆我笑下就算XD
相對上,您的回覆比較有素質

-----------------------------

認真咁講番批評件事:

暫時你地針對既係 -
- 異種角色        (完全係大家既觀點角度唔同, 無得傾)
- 女生聊天專線  (經過今件大家合力...., 人地己經心灰意懶唔想要我幫手啦, 我刪番果點先..=群眾壓力下解決左)
- 本會多白目/用過外掛     (針對左咁耐都....唉, 算啦~唔再怪你地ar..我勤力D管理公事務罷了~)

作者: 雜草    時間: 20-7-2010 21:36
你漏左樣

語氣態度
作者: ivanyoyo    時間: 20-7-2010 21:40
- 異種角色        (完全係大家既觀點角度唔同, 無得傾)
- 女生聊天專線  (經過今件大家合力...., 人地己經心灰意懶唔想要我幫手啦, 我刪番果點先..=群眾壓力下解決左)
- 本會多白目/用過外掛     (針對左咁耐都....唉, 算啦~唔再怪你地ar..我勤力D管理公事務罷了~)

KitKitStar 發表於 20-7-2010 19:40

點解講到我地委屈你...........你好可憐喔...........................
作者: KitKitStar    時間: 20-7-2010 22:43
點解講到我地委屈你...........你好可憐喔...........................
ivanyoyo 發表於 20-7-2010 21:40

得啦, 明嫁啦, 你好可憐丫麻, 唔..
---------
咁多個人既回覆裡面, 最膠(無素質)真係非你莫屬zzz
拿, 回得咁無實際, 係米好好玩先o.o?
作者: ivanyoyo    時間: 20-7-2010 22:57
得啦, 明嫁啦, 你好可憐丫麻, 唔..
---------
咁多個人既回覆裡面, 最膠(無素質)真係非你莫屬zzz
拿, 回 ...
KitKitStar 發表於 20-7-2010 22:43

你也不差,我簡而精。
作者: KitKitStar    時間: 21-7-2010 02:44
你也不差,我簡而精。
ivanyoyo 發表於 20-7-2010 22:57

你連重點都skip埋喎..咁回黎除左係「玩下」之外唔知有咩意思?
作者: 習慣等等    時間: 21-7-2010 09:52
隻game只係虛擬世界
樓主向以要強人所難?
只因你的宣傳單張指引不夠清晰
果個人先會去問你收唔收佢
若果你列明不收人妖
相信唔會有咁多人話來
在虛擬世界中
角色是男或是女
創角色的人喜歡就得
世上沒有法例規定
男性要開男ac,女性要開女ac
就正如比你post上來果個人所講
開女ac只因為d女性點裝得意
各人有各人喜好
難道男性不能喜歡一d得意野?

本人的鏢賊雖然是男性角色
但都比我整到成個女仔咁
只因為得意
自己中意就得

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://htmlarticle55w3w.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2