查看: 2434|回復: 17
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[計劃] @喪屍入侵之變種(計劃,25/12更新)

喪 屍 入 侵 之 變 種   

■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■

■ 故 事 :

■ 發生在十五世紀中,一場疫病中,人類首次面對一場大挑戰,這是一場不可能勝利的戰爭..它們會走、會食、會叫..和人類差不多,只是它們死了..在歐洲戰火漫延得很快..它們由非洲境內進入,在亞洲已經侵入了全部地方,歐洲人還沒反應給來,就在西班牙進入,可惜一切都太遲..在法國某境內,它們已經佔領了南部地區。在南部某個城市..有一群人正準備逃離這裹......

■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■

■ 武 器 介 紹 :

HP :   AP :

■   - 中距離武器.主力用途 80     25

■ 連弩 - 中距離武器.支援用途 80     20

■ 重弩 - 中距離武器.支援用途 80     30

■ 長弓 - 遠距離武器.支援用途 80     20

■   - 近距離武器.主力用途 80     45

■   - 中距離武器.主力用途 80     23

■ 火槍 - 遠距離武器.主力用途 80     40

■ 遊 戲 方 法 :

■ 這是個ARPG遊戲,要不斷從村莊走到第二個村莊(可能有城市)找尋食品,但會遇到很多喪屍,若全玩家同時死亡,遊戲都會結束。

■ 食物 - 糧食,沒有糧食會慢慢5秒減4血(殺一敵減2食物)

■ 木材 - 未知,unknow

■ 黃金 - 金錢,用作買食物或特別武器(隱武)

■ 石頭 - 殺敵數,配合其他條件可以取得成就(沒有用的XD)

■ 小村落 - 一般所見的村就是了

■ 小鎮  - 中規模和鎮中設施十分完善

■ 城市  - 較大規模和有軍隊以及城牆
回復

點解唔用16世紀呢?
病毒源可以分成2個 美洲同非洲
回復 支持 反對

全都是80hp- -
回復 支持 反對

回復 2# 青山院長
幾好,不過我唔想美洲都無埋...唔係人類真係輸緊= =
同埋果陣既火槍無咁勁,所以我選擇左十五世紀...

回復 3# 成=]
整呢d野我慣左一樣血...- -"
回復 支持 反對

有趣的系統
我也想過要用食物來限制玩家,不過因為玩家要兼顧太多東西而作罷

另外,你是以遠距角色為主的呢!
期待你的地圖
回復 支持 反對

回復 5# TCJ
因為呢個遊戲係要逃走,但係呢個世界,係有人唔鍾意走...
所以呢個系統原意係令玩家繼續去其他地方...而且可以增
加難度@@
回復 支持 反對

火槍要15世紀未先有啊
得土耳其最先有火槍...
連火槍都冇 打鬼打馬咩
而且亞洲區冷兵器都算勁啦 點會輸畀喪尸啊
土耳其有火槍點解都會輸畀喪尸架
你講笑咩= =
而且中東有關於喪尸的文獻,中東都輸實在太假了吧?
美洲大陸早就有喪尸啦,點會美洲都無埋?美洲一早就無埋啦
回復 支持 反對

回復 7# 青山院長
"火槍要15世紀未先有啊"
差唔多姐...a_a
果陣d火槍唔係ak-47= =只可以單對單一隻屍...
同埋輸唔出奇既事= =睇下d喪屍片或玩下d喪屍game都係死左好多人
咁點可能係十五世紀可以win= =?
回復 支持 反對

15世紀係死硬
個個都打緊仗邊得閒理喪尸

同埋啊
你都係睇多幾次打鬼戰士吧啦
最好連15,16世紀的歷史 睇埋
廢時講多錯多
回復 支持 反對

回復 9# 青山院長
打鬼戰士睇灑佢= =?
同埋this is game,無謂要太過準確@@
回復 支持 反對