金幣遊戲 vs 非金幣遊戲

關閉 [複製鏈接]
e點我有小小保留,我覺得馬機都幾好玩,比起賽車類 我比較喜愛馬機。
※華仔※ 發表於 2011/3/12 12:40

可能我未玩過啦(睇人玩就睇得多
見d人坐係度睇下個mon再禁黎禁去
係除左開跑果剎那之外 其餘都好似冇咩刺激點咁

當然可能我未親身試過 所以我唔知d玩家會有咩感受
請指教
回復 支持 反對

可能我未玩過啦(睇人玩就睇得多
見d人坐係度睇下個mon再禁黎禁去
係除左開跑果剎那之外 其餘都好似冇咩刺 ...
Torchic╳小火雞 發表於 27-3-2011 16:34

其實都要睇下果個係唔係FD場  好似賽馬會跑馬咁...一班唔識既人坐係到都會冇計傾...

但係如果係fd場  一班人會有講有笑 幫隻馬打氣 (雖然部機唔識聽;P 但係果種感覺同玩賽車果種快感有過之而無不及

你玩賽車 都係4個都係fd 先至好玩架啦 (唔係話1個人玩唔好玩

你1個人玩 相比起 你4個人玩  你4個人玩實開心好多=]  馬機一樣而已=]
回復 支持 反對

其實都要睇下果個係唔係FD場  好似賽馬會跑馬咁...一班唔識既人坐係到都會冇計傾...

但係如果係fd場  一 ...
※華仔※ 發表於 2011/3/27 21:01

其實樣樣遊戲都係越多人一齊玩越好玩
唔關馬機唔馬機事既

得閒試下叫朋友教我玩下馬機都好
不過玩幾個coins就夠(我有陰影 我試過3分鐘之內餵左20蚊落射魚機

唔係想上手 而係想感受
回復 支持 反對

其實樣樣遊戲都係越多人一齊玩越好玩
唔關馬機唔馬機事既

得閒試下叫朋友教我玩下馬機都好
不過玩幾個coi ...
Torchic╳小火雞 發表於 28-3-2011 02:19

我半個幾鐘 放晒20蚊 落隻馬到 :lol
回復 支持 反對

金啦 馬機無野做曬下時間唔錯嫁~車game拳王就同朋友玩..
回復 支持 反對

@@多謝分享~
回復 支持 反對

求魚機攻略(拖

其實咩叫值得...指娛樂定係打發時間,定係實質d有收入?(代幣/你講賣recond賺錢[未見過])

大絕:個個人都唔同,d人會玩咩咪姐係佢覺得玩咩比較"值得"
回復 支持 反對

求魚機攻略(拖

其實咩叫值得...指娛樂定係打發時間,定係實質d有收入?(代幣/你講賣recond賺錢[未見過])

[s ...
Forte 發表於 2011/6/19 14:51

「值得」每個人既觀點都唔同既
我正正想睇下唔同既人會有d咩觀點

打個例子啦
有d人(特別是路過的新手)可能純粹唱20蚊coins黎玩下 然後放晒落推銀機
佢地可能純粹為樂趣/娛樂 全部coins就咁倒晒入推銀機 然後開開心心咁走就算
不過 佢地可能會覺得20蚊用黎打太鼓 會仲好過玩推銀機
因為對於d新手黎講 太鼓比較抵玩過推銀機(推銀機冇技術既話可以好快洗晒堆coins

再打個例子啦
有d人對於d金幣遊戲 本身有技術既
佢地既技術 可能只需要用幾蚊就可以玩到成日 甚至有錢賺

所以「值唔值得」有好多意思既
再延伸d黎講 就係話「為左相應既output(樂趣/娛樂/錢) 值唔值得入銀落去果部機去玩」
回復 支持 反對

咁如果係我ge話

會DDR>魚機......(算代表你1樓講個2類game啦...我少玩其他game

一來DDR娛樂(玩法,可以2p一齊玩,唔同mode,偽fd list),二來由廢玩到依家叫ok啦都有少少成就感,三來會有同其他玩家交流

而魚機我都有玩過...但點解對我來講冇咁值得玩係...

1)玩到燥,明明射中條魚都捉唔到,流傳話d魚有條hp收埋左,唔知,又有人話射某d位先捉到
2)一講賺錢,好少會同其他玩家有交流...因為都係競爭對手(魚機
3)賺到固然開心,賺完蝕番都係一場空...
4)唔蝕見好就收都冇用,d代幣換唔番錢,一係你私下賣,但犯法..你諗你啦

btw,拎來燒時間又真係唔錯ge....
回復 支持 反對

咁如果係我ge話

會DDR>魚機......(算代表你1樓講個2類game啦...我少玩其他game

一來DDR娛樂(玩法,可以2p ...
Forte 發表於 2011/6/29 01:20

關於魚機果段
我駁你唔到(因為我始終冇咩點玩過
我諗應該要搵迷幻出黎同你傾

btw我又聽過有個說法
魚機裡面coins越黎越少果陣 射中魚(大魚?)既機率就會降低
所以某程度上 高手係賺緊d新手/倒霉鬼倒入魚機裡面既coins(因為佢地負責倒coins入魚機裡面

亦因此 可以大約解釋到點解某d地方既魚機完全冇人玩
某d地方既魚機反而大把人玩(例如旺角新之

==================================

好了 回題
其實非金幣遊戲與金幣遊戲的分別之一,
前者純粹是一個遊戲,後者除了遊戲外也是賺錢工具,
所以一般人說的「遊戲黎je 唔駛咁執著輸贏wo」就只適用於前者而不是後者。
因此就像上面所說,金幣遊戲會存在著很多「競爭對手」,
所以非金幣遊戲會比金幣遊戲更加容易找到志趣相投的朋友。
(當然我覺得應該會有例外,求例外的補充)
回復 支持 反對