收起左側

[Jubeat] [IIDX × jubeat 連動計劃] Café de Tran (3月3日結束)

死玩jubeat吾玩iidx都ok???
回復 支持 反對

kirinx 發表於 26-2-2013 17:20

如果你星期六可以黎mk88+資助3元既話我可以幫你玩iidx
回復 支持 反對

如果你星期六可以黎mk88+資助3元既話我可以幫你玩iidx
jimmg12 發表於 26-2-2013 17:25

考慮xdddd
回復 支持 反對

kirinx 發表於 2013/2/26 17:20

只知道第一句那個「や」的確是解作「和」
不過要不要兩者也玩光 仍是未知之數

不過K社應該不會放過這個宣傳其他音樂遊戲的大好機會
例如會有「兩邊也玩光的話(可能每邊玩一鋪就可)就會加快升級之類」
最壞情況就是「打IIDX會加快jubeat開曲的速度」 也就是LL5的設定
總之活動一日未開始 我也不能確定詳細的解禁方法

不過唯一肯定的是
要現場解歌的話 就請準備一部可以上網的東西(例如電話)

jimmg12 發表於 2013/2/26 17:25
那我回天天繼續練IIDX好了 嗯
回復 支持 反對

星期六準備到VZ/MK88 煲IIDX/jubeat
回復 支持 反對

星期六準備到VZ/MK88 煲IIDX/jubeat
hosum2007 發表於 26-2-2013 20:40

聽日去VZ打陣JUBEAT同IIDX先...

應該係中午....真係唔知點解中午可以超多人玩JUBEAT

場面同下午放工後的X-LAND係一樣的....
回復 支持 反對

電神鎚仔個譜面真係好噁心...
回復 支持 反對

聽日去VZ打陣JUBEAT同IIDX先...

應該係中午....真係唔知點解中午可以超多人玩JUBEAT

場面同下午放工後 ...
六神綱 發表於 26-2-2013 21:35

我係唔知點解每次去到VZ
   都見到個好多人係度玩jubeat

iidx 個邊冇乜人

VZ d jubeat 有咩咁吸引....

同荃金比較  荃金冇vz d jubeat 成日都要排隊咁誇張...
回復 支持 反對

今次慢慢解了...吾心急...順道拆譜慢慢推D歌上98
回復 支持 反對

我們來點算一下同時有IIDX與jubeat的地方:
(當然以tricoro和saucer為準 不然如何解歌)

港島:
GameMax (IIDX1, jubeat4)

九龍:
VZ (IIDX 1, jubeat 8)
SmartGameMK (IIDX 1, jubeat 2)
MK88 (IIDX 2, jubeat 4)

新界:
荃金 (IIDX 1, jubeat 8)

就那麼多而已?
不過假若無需兩邊都要玩 那麼去隨便一個地方玩jubeat就應該是最花算了吧
回復 支持 反對