打印 上一主題 下一主題
收起左側

不如討論下點解香港既劇情唔夠外國既黎

關閉 [複製鏈接]
原帖由 RockBox 於 2007-3-27 10:21 發表

我覺得外國既戰役比香港既好,同埋有d rpg都唔錯
所以值得我話外國好

真係好想講鬼唔知阿媽係女人=.=''''
相信呢到D人大部分都唔知外國有D咩劇啦
所以呢....你鐘意話香港廢外國D人勁 你鐘意啦
因為我地大部分人都唔知佢有咩劇
仲有=.=你知唔知咩叫作比較 係要兩樣野來比架
你連外國D劇都唔知(你可能知但冇講咯)
就一味係咁UP外國勁香港廢''
我睇完你講D野 真係唔知點話你好
回復 支持 反對

原帖由 稻穗信 於 2007-3-27 19:24 發表

就係呢種心態啦
覺得做黎無意義,做左出黎又比人話呢樣話果樣
不如下載人地整好左既劇情出黎玩仲快,結果愈黎愈少人去做
淨係玩又點會又進步呢?

唔係
我係指
就算我做左都唔會代表d咩
原帖由 手水手水 於 2007-3-27 19:37 發表

真係好想講鬼唔知阿媽係女人=.=''''
相信呢到D人大部分都唔知外國有D咩劇啦
所以呢....你鐘意話香港廢外國D人勁 你鐘意啦
因為我地大部分人都唔知佢有咩劇
仲有=.=你知唔知咩叫作比較 係要兩樣野來比架
...

講真
我咪話外國既戰役比香港既好,同埋有d rpg都唔錯
我所指既香港既
姐係指你上面講果d唔錯果d
所以我知咩叫比較

咁我信相你係話人部份人都知外國有咩劇
知道又點先?我又唔係話畀人知外國有咩劇
我只係話我覺得外國既戰役比香港好同有d劇情都唔錯
我冇講畀你地知外國有咩劇
唔好屈得就屈好喎

我知咩外國劇你都唔知啦
係咪先
好彩你加埋括號入面果句

外國咁多劇,我知道既唔多,但係唔會係咩都唔知

同埋講講下唔好講人阿媽
小心畀人扣分話你人身攻擊

[ 本帖最後由  於 2007-3-27 20:01 編輯 ]
回復 支持 反對

原帖由 RockBox 於 2007-3-27 11:51 發表

唔係
我係指
就算我做左都唔會代表d咩
講真
我咪話,
我所指既香港既
姐係指你上面講果d唔錯果d
所以我知咩叫比較

咁我信相你係話人部份人都知外國有咩劇
知 ...

你讀得書少我唔怪你=.=鬼唔知阿媽係女人 係人生攻擊?咪笑死人
你呢D叫做問非所答''''
我地就係唔知外國有咩劇 如何比較香港同外國呢? 難道唔知都要扮知?
仲有你話(外國既戰役比香港既好同埋有d rpg都唔錯)下下下????好玩晒喎 有冇例如?
我都有講香港既我個人覺得 咩真3 外兵 EVO 你呢???就答左句(外國既戰役比香港既好同埋有d rpg都唔錯)
哈哈 所以埋話你你開呢個POST真係搵野來嘈 冇玩過外國既又唔知外國有D咩劇真係咁好玩''點比較呢??
還有你話外國果D劇好玩過香港果D 想必係你個人意見吧?????
仲有想講既=.=你既意見不是別人的意見
冇證據....一味靠把口冇用的

[ 本帖最後由  於 2007-3-27 13:25 編輯 ]
回復 支持 反對

原帖由 kwoksumng 於 2007-3-27 13:38 發表

不要傻吧~!!!
市場學名句:良好的品質是基於龐大的數量之上
人家(外國解我國以外的國家)有幾十億人口 而香港這個彈丸之地只有7,000,000人
什麼比~?
還有!!! 你個題都唔正確la 我地d劇唔知幾好~
like    e ...

係咩=.='''HEHE 咁少1樣咯 我一直想講就係
唔好以為自己識多少少就係到扮代表''''
好憎呢D人'''香港D劇差????見人見智姐
重申一次你既意見唔等於人地既意見
開POST條友檢討下吧
回復 支持 反對

原帖由 手水手水 於 2007-3-27 21:16 發表

你讀得書少我唔怪你=.=鬼唔知阿媽係女人 係人生攻擊?咪笑死人
你呢D叫做問非所答''''
我地就係唔知外國有咩劇 如何比較香港同外國呢? 難道唔知都要扮知?
仲有你話(外國既戰役比香港既好同埋有d rpg都唔錯) ...

喂大佬你講野一舊舊咁我想明都難啦
我仲以為你話呢到好多人都知外國有咩劇啊
同埋我之前加大個傻仔兩隻字都畀人話人身攻擊
我怕你都會咁, 關心下你咁姐
不過你講d野真係幾串下

咁我衣家講下外國既咩戰役同咩劇情
戰役就係果d RPG戰役同大型戰役(唔知係咪咁叫)比香港既劇好
我指既劇情姐係d多人rpg果類

講真你都識話每個人有唔同意見啦
我都係講我既意見
咁我睇到你既意見覺得唔岩
批評你既意見糾正下你姐
咁你可以唔睇嫁

仲有我唔係真係搵野嘈
同埋你唔好亂咁up野
你又知我唔識外國劇?
:lol
原帖由 手水手水 於 2007-3-27 22:34 發表

係咩=.='''HEHE 咁少1樣咯 我一直想講就係
唔好以為自己識多少少就係到扮代表''''
好憎呢D人'''香港D劇差????見人見智姐
重申一次你既意見唔等於人地既意見
開POST條友檢討下吧

所以話你條友仔串嘴真係冇錯
邊個識少少扮代表
見仁見智啦

[ 本帖最後由  於 2007-3-28 16:38 編輯 ]

評分

參與人數 1樂點 -10 收起 理由
陽光Hi-C -10 注意用詞

查看全部評分

回復 支持 反對

剛才有人post左個外國劇情出黎....(聽他說是【外國的血戰】)
跟進化論還好玩(我想是我覺得有新鮮感吧∼)
當然,這劇都有缺點,進化論都有點優點....如果兩者合起來相信是十分好玩(可惜...這是他人的劇

對我來說,兩者的劇有好有唔好,無須比較

對上多位的人說香港人時間不足....我想這算是一個借口吧∼

(沒錯,如有看看上頁我有說過時間不足∼但之後我再想想看...是真的嗎?還是有人不想做劇...)

難到外國的時間比我們多?有25小時??又還是他們是超人,不用食飯,不用睡覺??他們不用上學??

所以我覺得不是時間上的問題,而是心機上的問題,還有一個重大問題啊∼

就是做劇的人想問問大家有什麼意見,大家便不去問不理會,到做完劇出來,又只會說那裡不好,這那不好,大家有咁多意見

為何當時不說出來,這只能怪自己錯...現在都很小好像tart 等人 咁努力做劇....
回復 支持 反對

隨便找幾個外國劇來=v=
回復 支持 反對

原帖由 羽羽 於 2007/3/28 05:04 PM 發表
隨便找幾個外國劇來=v=

paint .... 原來係外國劇黎@@而家先知....
好多謝晒呢位人兄......
回復 支持 反對

原帖由 RockBox 於 2007-3-28 08:36 發表

喂大佬你講野咁我想明都難啦
我仲以為你話呢到好多人都知外國有咩劇啊
同埋我之前加大個傻仔兩隻字都畀人話人身攻擊
我怕你都會咁, 關心下你咁姐
不過你講d野真係幾串下

咁我衣家講下外國既咩戰 ...

你自己文盲就唔好怪人講野一舊舊'''自己拉番第6頁放大你隻眼睇清楚d ok?
你真係唔知 鬼唔知阿媽係女人點解???咁算了!!! 我所謂既各人有唔同既意見
就係例如 我覺得香港d劇好過外國果d 咁可以嗎??
點解你咁快下定論話外國既一定好過香港既
諗都唔洗諗又係你自己覺得架啦
明唔明咩叫見人見智???
所以由頭到尾都好覺你問非所答''
都唔正視問題又唔睇清楚人地up乜'''
原帖由 nomygf 於 2007-3-28 08:42 發表
剛才有人post左個外國劇情出黎....(聽他說是【外國的血戰】)
跟進化論還好玩(我想是我覺得有新鮮感吧∼)
當然,這劇都有缺點,進化論都有點優點....如果兩者合起來相信是十分好玩(可惜... ...

我相信d劇好唔好玩係睇個人既姐 你覺得好玩既 但人地覺得唔好玩 有咩出奇
想重申既係 呢個post'''只岩有玩過外國劇既人討論
我諗開post條友最好打埋 (有玩個外國劇既人先好入)咁就無謂比人串

[ 本帖最後由  於 2007-3-28 09:51 編輯 ]

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

原帖由 手水手水 於 2007-3-28 17:44 發表

你自己文盲就唔好怪人講野一舊舊'''自己拉番第6頁放大你隻眼睇清楚d ok?
你真係唔知 鬼唔知阿媽係女人點解???咁算了!!! 我所謂既各人有唔同既意見
就係例如 我覺得香港d劇好過外國果d 咁可以嗎??
點解你咁 ...

我係文盲都好過你識幾隻字就串串貢啦
我隻眼放到盡都淨係睇到一舊舊野
咁不如你去讀多幾年書
識多幾隻字
先學人串人啦

拿, 你覺得香港果d劇好過外國咪繼續咁覺得囉
冇人阻止你喎
講真我冇諗過又點會發呢個post啊
諗都唔駛諗? 唔好開玩笑啦
喂, 你覺得我係問非所答
點問非所答法啊
你問我外國有咩野咁值得我話好
咁我咪答你外國d戰役同劇情好
你唔知我指咩啦
咁我解釋畀你啦
我答左你就唔算係你所講既「由頭到尾」都問非所答啦
放大你隻眼望啦

同埋我唔明咩叫「見人見智」
所以話你識幾隻字就串串貢係岩既
我只係明咩「見仁見智」姐
算啦你:lol

喂同埋我呢係話比你地聽我既意見
想人入黎討論下
我係想d同我有同一諗法既人入黎
你唔鐘意你條友仔可以唔入黎咁多野講喎
你條友仔可以話你係黎糾正我
不過我都可以唔受你條友仔既糾正
糾正返你條友仔喎

總之你條友仔鐘意點諗咪點諗囉
咁我又鐘意點諗咪點諗囉
學你條友仔咁講
每個人都有唔同既意見,:lol

[ 本帖最後由  於 2007-3-28 18:09 編輯 ]

評分

查看全部評分

回復 支持 反對