打印 上一主題 下一主題
收起左側

時光隧道可望成真

有冇搞錯呀而家都4月幾啦= =唔知樓主d資料係邊到搵架呢
回復 支持 反對

原帖由 teambrothers 於 6-4-2008 03:29 PM 發表
有冇搞錯呀而家都4月幾啦= =唔知樓主d資料係邊到搵架呢

5月才實驗
再者成功與否都不會那麼快地公佈
ps.YAHOO
回復 支持 反對

好期待呢個實驗...
回復 支持 反對

我記得10大世界未日的原因中包括高能物理實驗....如果真係成功...可能人類還有一線希

望...但到底虫洞會去到哪裡...或小型黑洞去哪裡...都未必有人知....我仲記得第一頁有人話

整左個黑洞出尼會死得...但若以人類現金的科技...冇可能整一個大黑洞...只會整到小型黑

洞...科學家一直也有進行類似的實驗.只是今次比較大型!

評分

參與人數 1樂點 +1 收起 理由
守衛~朗 + 1 意見詳細

查看全部評分

回復 支持 反對

其實...鑽個洞出黎都好煩...仲要塞咁大件野落去...
可能又要駁電線..實驗之類..
個人覺得A_A!
如果成功 ->去左好遠既時代
  又可能

評分

守衛~朗 + 1 詳細意見

查看全部評分

回復 支持 反對

我覺得就算今次成功左...
起瑪都要過n年先有可能載人測試...
距離穿越時空仲好遙遠...
回復 支持 反對

你話如果同2012世界末日有關既話......
好有可能喔
回復 支持 反對

近來看了一本有關時光旅行的書本..當中用了愛因斯坦和霍金的理論...更有利用量子力學去說明...真是看到我一頭冒水...但經整理..總算明白利用虫洞作時空的理論..要到未來或過去...不但要製造...更要利用時差*時間在不同系統中的速度都不用*..利用這個時差來去到未來或過去(只是大約)..詳情請看 how to build a thime machine

評分

參與人數 1樂點 +2 收起 理由
守衛~朗 + 2 詳細意見/能提出自我經驗書籍

查看全部評分

回復 支持 反對

既然產生強大能量就姐係溫度好高啦- -
咁d未來人又點到訪呢??
回復 支持 反對

"在空間產生裂口"點穿越時空...
最多咪異次元通道/隨意門...

所謂超強能量有幾強...?
如果能量強過太陽的能量,目前地球上就根本未有容器裝到(=impossible)
如果能量弱過太陽,太陽都未產生到裂口...幾時到佢地...= ="

評分

守衛~朗 + 1 意見具意思

查看全部評分

回復 支持 反對