打印 上一主題 下一主題
收起左側

新劇本.高深謙遜的扳主請進

自由永要咁高既話就會有好多分支線同好多主線劇情都要寫....
(eg:做左戰士將來會點點,撞到咩野人,做左平民將來會點點,做做下戰士做返平民又會點)
咁樣個劇本就會好長長長長長長長.......................
回復 支持 反對

原帖由 黑天使•暗靈 於 28-10-2008 11:37 發表
自由永要咁高既話就會有好多分支線同好多主線劇情都要寫....
(eg:做左戰士將來會點點,撞到咩野人,做左平民將來會點點,做做下戰士做返平民又會點)
咁樣個劇本就會好長長長長長長長.......................

自由度太高的確是很花精神,時間,另外,出現bug的機會幾何級上升
回復 支持 反對

一野講晒....如果真係做一隻game出泥既機會 = 10 / 100 %[[yoyo_125]]

因為要放好多心機落去...
回復 支持 反對

係架 整一隻game假如得幾丁人 十幾年先整得完

所以要集合人,同埋搵一間可靠既公司支援

假如我地而家整隻game出黎 可能要到2010年先面世 好多人會因為時間太長而放棄

太長時間既付出,有一定既心理壓力。不過重點係睇你鍾意個歌手 你好自然會唱佢既歌 做佢既事

如果因為一個興趣而進變成一份工作or理想 我覺得係值得去做

睇下幾時約茶會啦現實生活傾同網上傾 點都唔同 種豆就出豆 我地種game就出game 一定會成功!
回復 支持 反對

原帖由 wason1 於 29-10-2008 01:07 發表
係架 整一隻game假如得幾丁人 十幾年先整得完

所以要集合人,同埋搵一間可靠既公司支援

假如我地而家整隻game出黎 可能要到2010年先面世 好多人會因為時間太長而放棄

太長時間既付出,有一定既心理壓力。不過 ...

咁你識唔識點整先....你識點整我冇野講...用咩野程式....[[yoyo_163]] 如果真係要整既話....咁就真係要整成幾年架啦喎....
回復 支持 反對

原帖由 ※華仔※ 於 29-10-2008 10:07 發表

咁你識唔識點整先....你識點整我冇野講...用咩野程式....[[yoyo_163]] 如果真係要整既話....咁就真係要整成幾年架啦喎....

連隻GAME係咩都未諗好 咁快去到整果度[[m100]]
回復 支持 反對

如果整到隻咁既game一定係世紀大作...
回復 支持 反對

結果....如何?
回復 支持 反對