打印 上一主題 下一主題
收起左側

[問題疑難] 港版/台版會不會把點卯官鎖起來, 令玩家難以拿到 星之微塵?

http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=11775&snA=12547&tnum=3
台版有玩家詢問, 如何獲得星之微塵
有玩家回答,  要去川南鳳凰寨, 該處有「橘子忘記鎖住」的點卯官, 再拿英雄玄石解任務

試問, 若港版/台版以後真的把川南的點卯官也鎖住了, 玩家又怎拿到 星之微塵/星之寶玉 等物品呢?
回復

大陆版是每天中午12点后在长安点卯处领取3个英雄玄石,在押镖,洪八公,军团基地,逍遥同游中任选3个任务。有几率获得星之微尘。16级以后有几率获得星之微尘和星之宝玉。31级以后有几率获得星之微尘,星之宝玉和星之仙华。
回復 支持 反對

我就是擔心台版/港版沒有點卯官,沒有英雄玄石,那就很難拿到星之微塵/星之寶玉/星之仙華...
回復 支持 反對

e個時候
應該又係元寶出動既時間 !!!
又係佢地呃錢既時候!!
回復 支持 反對

e個時候
應該又係元寶出動既時間 !!!
又係佢地呃錢既時候!!
緋雪千夜。》 發表於 22-1-2011 14:52

哈哈  
必需:[嫁衣符 無字寶珠]
其他:遁甲天書

這三個又是...
回復 支持 反對

哈哈  
必需:[嫁衣符 無字寶珠]
其他:遁甲天書

這三個又是...
tonycheung20 發表於 22-1-2011 16:02

遁甲天書? 準備左換50000中原聲望的物品未?
除左嫁衣同無字寶珠, 仲要大量星移令同紫金鎖...
因為遲D全身的武器, 裝備, 飾品都會換新的

台版巴哈有人講過, 舞會加強, 鉞有幾招會被改弱
唔知會唔會加強埋槍, 斧同劍呢... 照理都係同步改的

http://www.chibi.hk/noticedetails.aspx?guid=12113
3. 川南靈氣商人在此次的改版中,已經開放與各位玩家見面了,還請各位玩家可以多多利用。
太好了~ 總算名正言順開放了~
回復 支持 反對

遁甲天書? 準備左換50000中原聲望的物品未?
除左嫁衣同無字寶珠, 仲要大量星移令同紫金鎖...
因為遲D全身 ...
XYZZY 發表於 22-1-2011 16:28

如果跟番大陸版既話,我係多玩見過
舞d攻擊技會加強,(必勝補血都好似會加上限!?)
鉞招烈風斬第3下會推遲左(變相要等曬條bar先扣到,不過有人研究過,禁左烈風斬2秒之後出技就冇事,而唔係宜家出左第2下傷害就出技)
槍同斧都會加強番
槍招連擊時間加長,但係cd時間同時加長 -.-
斧加強左d咩就唔係好記得
劍就唔知 ~"~
回復 支持 反對