打印 上一主題 下一主題
收起左側

[已處理] 真心求解答

關閉 [複製鏈接]
點解閃靈巨批godoslaw份申請表
申請通過,
由於申請人情況特殊,試用期為永久,直到動漫版主認可
否則會在途中不作通知除下其職位

通過又唔比見習版主佢做 咁等同於比個建議該區既版主實行有咩分別?
會唔會多此一舉左 點解唔一句 叫佢同該區版主合作睇左有冇成效先再決定通唔通過

如果動漫版版主一直無通知你佢通唔通過或者暫時唔比佢通過 咁godoslaw 又點知自己係真係版主定唔係版主?
你咁樣即係拖人渣喎 我當godoslaw有熱心遇到咁既情況 乜熱心都拖到無哂喇

念在申請人對樂古過往支持,加上其熱誠.
破格出任見習版主一職

原來支持一直上樂古同熱誠就可以申請通過
但我見唔到申請人有咩熱誠 過往動漫版佢無貢獻過 留言我睇到係好少
咁算唔算係比個版主位佢繼續留佢係度? 真係有望你可以答我
回復

re滿天星

菜蘭嘆世界
暱稱:         桜花雨
自我介紹:         200 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼
MSN:        
用戶組: 樂古百曉生 Rank: 28Rank: 28Rank: 28Rank: 28
回復 支持 反對

re滿天星

菜蘭嘆世界
暱稱:         桜花雨
自我介紹:         200 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼
MS ...
菜蘭嘆世界 發表於 2-8-2012 23:12

我知 所以刪左個留言
回復 支持 反對

首先,今次事情比較特殊,為左息除會員們疑慮
因此有必要回應.

特別想各位注意一點,
今後我不會參與有關godslow 升遷,
交由其他管理員處理.

而有關事情暫時告一段落,直到管理員作出最後裁決,我亦不會涉及其中

以下為正式回應(內容亦在版主區公開過,亦作出了一些修改),
若在追問下去,將不作任何回覆,不便之處,敬請留意。
================================
我批他的回應+解釋

有關反對會員/版主/超版/管理員之論點,
我得悉此人已有前科,曾在有無數位會員/版主/管理員講過,對他有一些負面評論。
當時,我自己亦親眼見證到他的實時言論,其態度確實有相確之地方。

有關評論該會員"能力平庸"方面,每個人量度標準價值都不一樣,
以已度人,主觀之類的說話,能省就省。

對於任何一位會員有誠意申請版主,我自己會慶幸,
若此人未到___咁。我都會嘗試打開版主之門,讓他們加入。

對於呢位申請人godslow, 在樂古已經有5年多,可算一位資歷比較老既會員
上線時間特別高,幾乎起床之後上論壇,甚至下班之後上論壇都會見到佢留言,
同時佢亦多次參與論壇活動。七周年活動,佢係少數通關者,共26關之多,從其看到會員對論壇之熱心。

版主特質(能力,上線時間,熱誠,態度,綜合其他意見)
作為管理層,請人都要睇好多方面,上線,熱誠方面方面佢是做到了
上線-你話佢掛機,佢可能係,但會咁做既人在樂古又有多少個?博部電腦燒?
七周年活動-熱誠

能力,我剛批左出佢,佢就立即起草寫活動,我沒有仔細看過,但相比起D3個位新見習版主,還是有版有眼。
附加一點
 若果申請人充滿熱誠但能力稍遜,將加入版主培訓,由管理員親自監督。培訓期內達到目標便可以晉升為見習版主,培訓位置(版塊)由管理員決定。

能力係咪可以培訓?相信各人心目中會有定案

其他意見
呢點係大家最爭議既地方,但我始終認為,偏見成份比較重,我在批准事前,通知過相關版主討論,
最主要一點事前和該版主討論過有關版主申請,
該動漫版主亦答覆願意同意和godslow共事,並可以合作,實行"一熱一冷"配合。

另外,我亦詢問過部分管理層意見,
"如果由你枇,你願唔願意比機會呢位會員試任"
佢地一致口徑表示可以試任

曾幾何時,我想起一位已離開的版主,
未任之前曾經都係一名版主眼中的攪事份子。
而他在任後亦改邪回歸正,甚至有管理層找他出任超版職位,
大家有興趣可以find out 一下"自由之光"

人誰無過呢句說話,有邊個未聽過,有邊個未錯過
如果今次做版主令佢肯改,我當然唔會放過呢個機會。

註:申請人期間前前後後申請過6次版主,全部被否決
這樣的熱誠,打不死的精神,樂古究竟有幾多個會員願意咁做?
======================================
回復 支持 反對

首先,今次事情比較特殊,為左息除會員們疑慮
因此有必要回應.

特別想各位注意一點,
今後我不會參與有關god ...
閃靈* 發表於 3-8-2012 02:22

[認真]回答我#1問題先 我想知既唔係呢D 你篇野我已經係版主區睇過
通過又唔比見習版主佢做 咁等同於比個建議該區既版主實行有咩分別?
會唔會多此一舉左 點解唔一句 叫佢同該區版主合作睇左有冇成效先再決定通唔通過

如果動漫版版主一直無通知你佢通唔通過或者暫時唔比佢通過 咁godoslaw 又點知自己係真係版主定唔係版主?
你咁樣即係拖人渣喎 我當godoslaw有熱心遇到咁既情況 乜熱心都拖到無哂喇

第二 又係你升佢 而家又話之後落黎升定降唔關你事 咁你即係"闊佬懶理"? 拉完人落水之後自己置身事外
回復 支持 反對

[認真]回答我#1問題先 我想知既唔係呢D 你篇野我已經係版主區睇過

第二 又係你升佢 而家又話之後落黎升 ...
菜蘭嘆世界 發表於 3-8-2012 02:45

目前我唯一可以做,就係重新開放帖子,讓大家繼續給予該會員申請意見。
直到最後管理員作出裁決,謝謝你意見.
回復 支持 反對