收起左側

[Jubeat] [已完][全曲可傳導] jubeat saucer 11月收錄曲

關閉 [複製鏈接]

WOW,4首RB移植曲都正WO

唔知有冇機會見到DJ YOSHITAKA慣例的大回轉呢

可惜的是,jb+冇我想入的歌呢

原來數字同押的歌係いっぽんでもニンジン
就好似同隔田川有得揮的少NOTES
回復 支持 反對

說起SEED
很久之前是有個傳聞說
SEED的出現是為了當時日後的FLOWER做準備

嘛 我不知道真還是假
不過歌本身蠻好聽就是了
回復 支持 反對

SEED!!!(驚喜+尖叫
數字歌係AC上應該會易過Ju+掛(話晒可以拍
回復 支持 反對

好好聽既Seed
感覺上應該唔會系LV10吧
回復 支持 反對

好好聽既Seed
感覺上應該唔會系LV10吧
Leaf~A 發表於 28-10-2012 02:06

Yoshitaka d歌一向都係 Lv10
Seed應該都唔會例外

另 オレンジ 應該係呢個 不過無artist名->cover
http://www.youtube.com/watch?v=LYGEiH7FWZg
回復 支持 反對

Yoshitaka d歌一向都係 Lv10
Seed應該都唔會例外

另 オレンジ 應該係呢個 不過無artist名->cover
...
神之執事 發表於 28-10-2012 04:08

SEED冇10都一定係9, 但我都係估LV10,總覺得序盤會超多三連NOTES,不過好難出現大回轉

其實三首....
Twinkle Wonderland 我估LV9,可能係典型的混レ曲,純粹係聽出來的感覺

キラキラ☆ステーション 我估LV8,因為聽落感覺幾單調,可能包括zigzag的階梯以及著重同押

最後milky ice bear 我估LV9,感覺好似ナナホシ,涉及了混レ的範圍

雖然靜歌的Silence喺plus係LV9,呢個係完全冇預料得到

回復 支持 反對

cloche係RB係10
jubeat就變成8了

所以發生什麼事也不出奇
回復 支持 反對

seed點聽首歌都係8上9下呱..
就算真係10 都唔會難
其他3首最多係9lv中位 (姐係不能盡錄既材料)
回復 支持 反對

剛剛從某友人收到路邊社消息
就是說IIDX有5曲會加入(不過沒有說是tricoro還是什麼版本

不過肯定的是
prim有新曲會放進bistro saucer內

http://www.youtube.com/watch?v=LYGEiH7FWZg
神之執事 發表於 2012/10/28 04:08

GReeeeN的話
之前GFDM都有出過キセキ
不過與現在那個情況一樣 也是沒有列明artist名 再找人翻唱

所以很大可能就是你所指的那首
seed點聽首歌都係8上9下呱..
就算真係10 都唔會難
其他3首最多係9lv中位 (姐係不能盡錄既材料) ...
bennyyam0614 發表於 2012/10/29 16:14

我在想的跟你差不多
不過四首裡面我猜當中有一首是8
而且我估的不是SEED 而是kirakira station
回復 支持 反對

有得玩seed 唔錯 @@

btw 感覺上近排DJ YOSHITAKA 比較好聽既歌只有 VALLIS-NERIA...

==================================
補充... 我好少玩reflec beat
VALLIS-NERIA 亦只是玩得果兩三次
但最近唔知點解成日腦海浮現出VALLIS-NERIA的音樂,,,
回復 支持 反對