查看: 4790|回復: 19
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[Jubeat] 2013年1月1日削除曲名單+集中討論

本身聽到呢個消息我都幾憤怒,雖然吹水帖發左一次,但都係決定開新帖講

版權曲
Are U Ready?(LV8良曲良譜面)
come again
CAT'S EYE(LV7地雷曲,LV7地雷曲全滅)
GOOD LUCKY!!!!!
こどなの階段(LV8好玩的逆欺曲)
タッチ
ちょうどいいとこにいたい(LV9好似復出唔係好耐又要被削除?)
にんげんっていいな
hammer ska(經典而唯一的10個同押咁就冇了)
フレンズ

原創曲
歌の翼(已經非荒牧名義,同荒牧陽子有關的曲全滅)
うらもからだも落花微塵(Nanoko 神曲...so sad)
ALL MY HEART -この恋に、わたしの全てを賭ける-(首次有TAG曲被削除)
GIGA BREAK (史上第一首被削除的LV10原創曲?)
逆ナンされたのにドタキャン!! (人氣度不足的LV9?)
Green Green Dance (剛復出不久又要被削除)
Jailbreak
少年リップルズ
THIS NIGHT (jubeat EDITION) (神曲不解釋)
TRUE LOVE
fellow
polygon
Lead Me
流砂の嵐

版權曲我無話可說,連CAT'S EYE呢首經典地雷曲都逃唔過削除的命運...

至於原創曲,基本上除左polyygon同逆ナンされたのにドタキャン!!,我真係首首都有所謂

點解好聽的曲都被削除,連THIS NIGHT,歌の翼,同うらもからだも落花微塵都避免唔到

而大夏祭曲咁就冇左兩件,K社到底在想什麼~~~
回復

向全曲ext lv 10進發
回復 支持 反對

有D歌特登刪等我地注意然後花多D銀玩下果D曲
回復 支持 反對

少玩左JUBEAT好多
不過下個月既削除曲實在接受唔到....
大約有7-8首我好鐘意的

雖然現在每個月都新加一些新曲
但新曲的質素能否比的上每月的削除曲
這一點值得K社好好思量
回復 支持 反對

落花微塵同流砂呀...
好無良心.....
回復 支持 反對

我只知越出越難…
回復 支持 反對

Jailbreak
六神綱 發表於 2012/12/4 19:33

因此
Kozo全減

不過K社終於向lv10曲著手了
第一首遭殃的是GIGA BREAK...嗯...

到底K社在想什麼
回復 支持 反對

有D歌特登刪等我地注意然後花多D銀玩下果D曲
jimmg12 發表於 4-12-2012 19:53

賺夠之後 再復活番

至於k社想點?

想人流更少
回復 支持 反對

賺夠之後 再復活番

至於k社想點?

想人流更少
下..唔係掛 發表於 2012/12/4 20:06

冇錯
雖然舊歌被刪除 可能好多人都覺得可惜

不過調返轉頭諗
宜家每個月都有新歌...嗯...
回復 支持 反對

冇錯
雖然舊歌被刪除 可能好多人都覺得可惜

不過調返轉頭諗
宜家每個月都有新歌...嗯... ...
Torchic╳小火雞 發表於 4-12-2012 20:13

其實我依家連佢d新歌都已經無咩希望
千本櫻就係好例子

佢每個月有新歌 代表佢每個月都可以刪左某d歌
有機會呢個月入新 下個月就即刻del

所以呢... 對我黎講 依家淨係得10lv係值得投資
回復 支持 反對