收起左側

[其他] [最後一次亂行] 太古→銅鑼灣→上環 (附機鋪情報)

如果我拎30蚊走去玩場戰場之畔既話我應該$^%$^$#*&^%$

利申:未玩過
回復 支持 反對

回復 42# Torchic╳小火雞
岩岩上網search 見到荃灣金星$35一鋪
哇 估唔到會有咁高消費既街機game-.-
玩一次 = 犧牲一餐lunch既錢啊 天哪
如果我真係成為左受害者
大概果日我會即刻去買六合彩的haha
回復 支持 反對

有架
呢部野個賣點 就係可以比你模擬駕駛部MS
不過好似一鋪只係玩到15分鐘左右

同樣既價錢去玩PDA 都玩到個幾兩個鐘頭
回復 支持 反對

回復 44# Torchic╳小火雞
之前我喇左$30去玩 ($3一鋪啦當然)
唔使跟機 玩左成粒鐘
戰場之畔堅係貴到飛起 是有錢人的玩意啊
回復 支持 反對

如果真的要玩那個「有錢人的玩意」的話
大致上到銅鑼灣765就應該是較為便宜的(詳細自己看#1
這裡還寫著逢周末就會有專人教你點玩 不過我不清楚是不是真的

至於去名為「GameZone」的地方玩戰場之畔的話
(包括你剛才所說的荃灣金星
大多也是貴的
(情況就類似PDA一直都是5蚊
回復 支持 反對

回復 46# Torchic╳小火雞
有專人教玩咁得意?
真係令我心情有d微妙
例如話 專人姐係咩人啦 又會唔會另外收錢呀 之類
(定係我太認真呢嗯嗯)

講真 係一早有$3/4既PDA既情況下
我真係唔明點解仲有$5既PDA係度
我之前去元朗game station都已經冇人玩啦
果個時間仲要係下晝
正常黎講唔使跟機已經好神奇..-.-
回復 支持 反對

可能因為見冇人玩 所以先有d咁既活動掛
不過記憶中個教學好似冇寫要收錢...
不過收唔收錢都好 我同你都唔會玩架啦

============================

講到5蚊PDA既話
始終有d地方算係比較熱門
(特別係人流多/出名既地方 好似係荃金阿旺角新之阿...
就算5蚊都會有好多人幫襯
比著你係老闆你都唔會減價啦

再唔係可能因為果個地區既PDA唔多
對於一個係元朗住既PDA玩家
假如唔想行太遠既話 就唯有要去千色
回復 支持 反對

回復 48# Torchic╳小火雞
嗯 我總係種「逢商必奸」既感覺
所以成日都會懷疑d營商手法咁樣
當然我唔會玩咁貴既game啦 而且我都冇興趣

咁又係既
香港都唔算多街鋪有PDA
起碼屯門呢頭冇先lor
主要都係集中哂係九龍
但係又分得比較散

元朗都仲可以去天水圍既 唔算太遠
不過當然係唔及千色咁近啦
回復 支持 反對

回復  Torchic╳小火雞
屯門呢頭
小雪冰 發表於 2013/2/21 20:07

屯門呢頭唔只PDA
大部份音樂遊戲都冇

要去就真係迫住去荃灣/天水圍/元朗

=================================

可能星期六出發去屯門/天水圍/元朗睇下
回復 支持 反對

回復 50# Torchic╳小火雞
haha其實我連屯門有咩機鋪都唔係好清楚
目前我淨係知金都商場有一間 (係屯門官立中學對面)
同埋屯門碼頭啟豐好似都有間
有乜game我就唔知啦

嗯 要一日行哂屯門 & 天水圍 & 元朗的話都唔係冇可能
有西鐵既幫助之下真係縮短左唔少搭車時間呢
只係你要係屋企過黎呢頭就真係要多d時間咁解
回復 支持 反對