查看: 6137|回復: 22
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[REFLEC BEAT] colette 第三山脈新增!!!(3首Lv10+新曲) + 隱藏山脈「伝説の山」

前言:今日因事去到九龍灣,我嗰時去VZ冇去玩Rb,不過留意到比平時更多人玩Rb
直至我番到荃灣,走去X-land先知道有新歌出,今次呢個山脈的曲開曲非常需時和金錢

由於時間和金錢的關係,我剩係開左第一首

.
.
.
.
.
係WONDER WALKER/L.E.D.~~~

聽過呢首野的人再走去玩會比較有利,難度亦沒想像中咁高

另外,呢首應該係目前唯一一首沒有任何長LO的Lv10+,詳細請看片

Reflec Beat Colette - Wonder Walker 99.5%

至於第二首係

DOUBLE IMPACT/DOUBLE IMPACT

譜面好難.....今日稍為望了一下

第三首係

Vairocana/五条式改

根據wiki,五条式改=NAOKI+wac

不過我唔知個出處在哪....

只有CLEAR哂所有的山脈先會彈出來的「伝説の山

Valanga/ DJ TOTTO

我唔知呢位artist是誰呢.....不過呢首野九成九係Lv10+

評分

參與人數 1樂點 +12 收起 理由
Torchic╳小火雞 + 12 原創內容

查看全部評分

回復

喔喔喔喔喔喔喔喔喔喔喔喔喔喔喔喔 DJ TOTTO
聽說是一個新的artist來的
回復 支持 反對

喔喔喔喔喔喔喔喔喔喔喔喔喔喔喔喔 DJ TOTTO
聽說是一個新的artist來的
Torchic╳小火雞 發表於 17-2-2013 01:12

岩岩聽完呢首雪崩....

曲風好似有d似聖人の塔(我指中段呢

話唔定雪崩唔係佢的首作呢
回復 支持 反對

岩岩聽完呢首雪崩....

曲風好似有d似聖人の塔(我指中段呢

話唔定雪崩唔係佢的首作呢 ...
六神綱 發表於 2013/2/17 22:43

不過也蠻有意思的
把冬季colette的最後一首主路線解禁曲 叫作Valanga

然後夏季最後一首可能會叫作「旱災」之類的吧...

至於DJ TOTTO
我只知道JAEPO的BEMANI Stage中
DJ YOSHITAKA好像表示過DJ TOTTO是一個新人
回復 支持 反對

大量高速トリル係我最唔擅長的其中一種變化

所以初見真係唔多掂...僅僅拎AA,雖然第二次打都推到分

結論:高速什麼的總是很難打

===============================

題外話,點解saucer無啦啦多左首咁的野呢???(以下初見

回復 支持 反對

valanga叫作 "雪崩" 譜面真像崩塌下來一樣
回復 支持 反對

難不成春天就是櫻花暴下 (sakura storm?)
夏天是暴雨
秋天是楓葉暴

orz
回復 支持 反對

香港已經有人AAA+ valanga了...
回復 支持 反對

回復 8# vinux

真厲害,,而家新年
祝佢再創高峰(Rb係行山的,嗯..)

卻說小弟呢代真係甚少玩Rb的,最多一星期先$6-_-
而且每次去都係SmartGame
係個度多次見到一位高手,而且多次都係著西裝的,,卡名:B星FAFA
相信佢應該係長註個度的吧
----------
2月27就係IIDX同Jubeat連動,,
唔知係點玩法先開到歌呢..
希望唔係好似之前LL5咁...
係咁既我索性掂都唔掂IIDX了
回復 支持 反對

就是這位B星FAFA AAA+ valanga了,btw smartgame應該只是他在附近上班吧,多數5點多打幾場就走了。
回復 支持 反對