查看: 2756|回復: 28
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[新版情報] 巨商版將進行重整(#19更新詳情)

關閉 [複製鏈接]

鑒於港巨和日巨已經(即將)結束營運,本人有意將巨商版重整。
有關資料在#19。

歡迎會員提出意見,並將會按照有關內容進行加分。
其他回覆一律刪除。
回復

貼數唔多 可以統一番台/國/印為一主版 交易版獨立

評分

參與人數 1樂點 +100 收起 理由
Hellkite + 100 不錯的建議

查看全部評分

回復 支持 反對

好似交易版咁..分商1/商2/商3
呢加就分 台巨/國巨
唔再用咩影圖分享

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 3# 聰聰=]

即棄用現時所有分類?
回復 支持 反對

回復  聰聰=]

即棄用現時所有分類?
Hellkite 發表於 1-8-2015 10:11

唔用影圖分享,綜合討論哥d

變成台服分享/討論,國服分享/討論,印服分享/討論,[服分享/討論]

交易區開另一版

分類可選台/印,國服交易

類似咁上下樣啦.................

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

分POST(國巨台巨印巨...等等,交易貼其他貼再係入面細分??)
如果可以既話最好有POST教人點開國巨台巨

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
Hellkite + 20 不錯的建議

查看全部評分

回復 支持 反對

我覺得巨商主版應該打做成為教新手玩巨既專區 FOR任何巨,如以前既教學貼,可以比人參考之餘亦能補充。
另外開設懷舊區,先分港服同日服,再細分商1,2,3區,任何區如商1區一個團只能開一個POST,有D咩就係入面貼唒,一個團不能再開第2個POST,否則太混亂。而其他分類版主話事啦~

評分

參與人數 1樂點 +200 收起 理由
Hellkite + 200 不錯的建議

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 4# Hellkite

5樓幫我完美解釋左..正正係佢個想法
回復 支持 反對

首先要帶起少許邏輯同基礎常識先
樂古巨商版乃香港人為主既討論區域
如無意外大部份人都係接觸港服巨商為主
相信即使將現時有玩緊台/國/印服既人都只係屬小部份
特別係國服亦愈見有更多玩家退出
(個人甚至認為下一個被完結既服就係國服 時日無多)
至於印服 由於溝通問題 再加上過於新興冒起既關係
根本極少港人玩家/有於本巨商版塊留言既玩家 曾表明有在玩
基於上述情況/原因 我認為用於討論遊戲既版塊黎講
只需要分為綜合伺服器討論帖&台灣伺服器討論帖
反正我唔認為大家以往/現時玩唔同服會系討論上形成好大分歧
相信大家有興趣討論果D都係來來去去差不多既意見
綜合服果度我建議想討論國/印服既樓主可以自行於post名加上[國/印服]
其餘既就自然係港服為大主導
另外關於主題分類我冇太大意見 台服依舊 綜合服就可以取消[官方情報]
事關國/印服都冇咩資料公佈 大致上以上變動都有助改善/配合巨商版人氣
最後係交易專區同資料區 交易專區只需刪減已/即將不存在既服便可
而資料區以我所見都好耐冇人作新既添加
但我仍不時見巨商主版有好多鮮為人知既秘訣/資訊係值得放去資料區
巨商眾版主們會唔會考慮為資料區作些少推廣活動?
我要補充既都係咁多 話晒加入巨商版都好幾個年頭
擁有如同投入巨商世界般既濃厚論壇感情
因此仍希望巨商版仍有點兒生氣 不求以往巔峰成績
只求不至於步向滅亡 願超版能好好參考本人意見 謝

評分

參與人數 1樂點 +300 收起 理由
Hellkite + 300 不錯的建議

查看全部評分

回復 支持 反對

將台巨轉為正式版
因為唔少人都轉左去台巨
依家討論既野都大部分係關台巨既